Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Maskavā pēdējās cīņas par finālturnīra kvalifikāciju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Maskavā pēdējās cīņas par finālturnīra kvalifikāciju
Anastasija Sevastova. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Anastasijai Sevastovai (WTA 25.) pirmdien Maskavas "Premier 700" sērijas turnīra ievadā plkst. 11:00 gaidāma tikšanās ar Baltkrievijas tenisisti Aleksandru Sasnoviču (WTA 64.), kurai viņa piekāpās abu vienīgajā iepriekšējā mačā. Abas tenisistes pēdējo uzvaru guva "US Open" pirmajā nedēļā.

Sevastova šogad sakrājusi 28-21 bilanci, tiesa, pēdējos septiņos mačos viņai nepatīkama aina ar 2-5, negatīvajai sērijai sākoties pēc uzvaras Jūrmalas turnīrā. Sevastova pēdējo uzvaru guva 29. augustā "US Open" 2. kārtā pret 18 gadus veco polieti Igu Švjonteku, kopš tā laika zaudējot trīs mačos pēc kārtas.

Sevastovai sezonas beigu posmā ne vien slikta forma, bet arī veselības problēmas – slimības dēļ nācās izlaist Osakas turnīru, bet Lincā neļāva spēlēt labā pleca savainojums. Šobrīd vēl nav zināms, vai Sevastovai Maskavā būs sezonas pēdējais turnīrs, jo viņai vēl ir cerības tikt uz "WTA Elite Trophy", kuram Anastasija komfortabli kvalificējās iepriekšējās divās sezonās.

Savukārt šogad viņa pašreizējā situācijā uz pēc nozīmes otro finālturnīru netiek. Šobrīd oficiāli kvalifikācijas robeža ir 20. vieta sezonas rangā. Sevastova atrodas 27. vietā, no divdesmitnieka esot 622 punktu attālumā. Maskavā, kur čempione saņems 470 punktus, tik lielu deficītu sadeldēt nevar, taču tikšana tālu var ļaut apsteigt dažas konkurentes un cerēt uz vairāku rangā augstāk esošu spēlētāju nevēlēšanos doties uz Džuhaju.

Kamēr no spēlēšanas "WTA Finals" tenisistes atsakās reti, tam notiekot savainojumu vai Serēnas Viljamsas gadījumā vienkāršas negribēšanas dēļ, "WTA Elite Trophy", lai arī prestižs turnīrs ar labām prēmijām, nav tik pievilcīgs. "WTA Elite Trophy" vēsturē (kopš 2015. gada) bijuši gadījumi, ka pie spēlēšanas tiek pat 26. un 27. vietā esoša tenisiste.

Sevastovai nedēļas pirmais mačs būs pret šogad sliktā formā esošo Sasnoviču, kurai ir negatīva 15-21 bilance ar četru zaudējumu sēriju. Tas ir būtisks regress pēc pērn aizvadītās karjeras labākās sezonas ar 26-22 bilanci. Arī viņai pēdējā uzvara bija "US Open" (1. kārtā). Sasnoviča gandrīz pusi jeb 7/15 uzvarām šogad guva janvārī sev mīļajā Austrālijā, kur viņai Brisbenā bija ceturtdaļfināls, Sidnejā pusfināls un "Australian Open" 3. kārta.

Sasnovičai Austrālija iepatikās 2018. gada janvārī, kad viņa no kvalifikācijas tika līdz Brisbenas "Premier 700" turnīra finālam, tur uz pamatīga noguruma fona nespējot pretoties Eļinai Svitoļinai (2:6, 1:2). Sasnoviča iepriekšējā mačā pusfinālā ar 7:6(3), 6:4 uzvarēja Sevastovu. Uzbrukuma tenisu spēlējošajai Sasnovičai toreiz vēl pietika spēka, spēlējot septīto maču, kamēr Sevastovai bija tikai ceturtais, pirmajos trīs zaudējot vien 13 geimos. Sasnovičai aiz muguras bija četri mači ar trim setiem.

Sasnoviča labā formā Sevastovai Maskavā būtu grūts pārbaudījums, jo spēlēšana uz "hard" seguma telpu apstākļos viņai ir patīkamākā vide. Kā būs tagad, grūti prognozēt, jo abas tenisistes gandrīz divus mēnešus ir bez uzvarām, turklāt Sevastovai arī ir veselības problēmas. Anastasija pagājušajā gadā Maskavā sasniedza pusfinālu, nopelnot 185 punktus. Sasnovičai Kremļa kausā divi ceturtdaļfināli pēc kārtas.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-14 11:40, pirms 5 gadiem
5:1 pirmajā setā: https://live-tennis.stream/watch/an...

     [+] [-]

, 2019-10-14 12:49, pirms 5 gadiem
Pirmo setu paņēma 6:1, otrā sīva cīņa 6:5. . .

  +2 [+] [-]

, 2019-10-14 12:52, pirms 5 gadiem
Nastjai laba spēle un uzvara 6:1, 7:5.