Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Nets" uz sezonas pirmo spēli gaida atpakaļ ierindā trīs sākumsastāva spēlētājus

Rolands Eliņš

"Nets" uz sezonas pirmo spēli gaida atpakaļ ierindā trīs sākumsastāva spēlētājus
Džanans Musa un Rodions Kurucs. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

NBA kluba Bruklinas „Nets” galvenais treneris Kenijs Atkinsons pēc pārbaudes spēļu cikla noslēguma norādīja Ņujorkas medijiem, ka, lai arī pēdējā pārbaudes spēle tika aizvadīta saīsinātā sastāvā, sezonas atklāšanas mačā pēc četrām dienām viņš cer uz trīs sākumsastāva spēlētāju iziešanu laukumā. Tas, protams, tiešā veidā iespaidos Rodiona Kuruca iespējas debitēt NBA jau sezonas pirmajā spēlē, taču Bruklinas basketbola mediji norāda, ka viņš sevi pārbaudes spēlēs pierādījis lieliski.

„Nets” šonakt aizvadīja spēli bez Alena Krabes, Demāra Kerola un Rondaja Holisa-Džefersona sastāvā, un deviņu aktīvo spēlētāju rotācijā Rodions Kurucs nospēlēja 12 minūtes un guva desmit punktus. Visiem trim minētajiem spēlētājiem tiek paredzēta vieta „Nets” sākumsastāvā sezonas sākumā, un komandas treneris Kenijs Atkinsons norādījis, ka gan Kerols, gan Holiss-Džefersons būs gatavi sezonas pirmajai spēlei, tāpat tiek cerēts uz Krabes laicīgu atgūšanos no potītes savainojuma.

„Esmu ļoti cerīgi noskaņots, ka viņi visi trīs varēs spēlēt jau pirmajā mačā,” sacīja Atkinsons. „Tāds vismaz ir pašreizējais plāns.” Atkinsons atklāja, ka Rondajs piektdienas rītā aizvadīja pilnu treniņu, spēlējot pieci pret pieci, taču pēdējā pārbaudes mačā ticis pietaupīts, izvairoties no lieka riska.

Kerolam savukārt treniņnometnes laikā traucēja potītes sāpes, un arī viņš tika pietaupīts. „Neesmu ārsts, taču liekas, ka tā ir tikai īstermiņa problēma, un sagaidu, ka Kerols būs gatavs sezonas sākuma,” teica Atkinsons. Nedaudz lielākas šaubas ir par Krabes potītes savainojumu, bet pats spēlētājs izteica cerību piedalīties 18. oktobra mačā pret Detroitas „Pistons”, ar ko Bruklinas komanda atklās jauno NBA sezonu. Joprojām gan trauma ir Šabazam Napjēram, un „Nets” pārstāvji norādījuši, ka viņa statuss nav mainījies.

Šonakt aizvadītajā pārbaudes spēlē „Nets” uzvaru izcīnīja arī bez minētajiem spēlētājiem, un Atkinsons savos pēcspēles komentāros bija apmierināts par paveikto: „Teicu puišiem, ka šis bija labs revanšs, daudz labāka spēle nekā iepriekš, mēs aizsardzībā nocīnījāmies daudz kārtīgāk. Domāju, ka šajā spēlē mūsu saspēle bija labākā visā pārbaudes spēļu ciklā. Pirmajās trīs spēlēs mūsu uzbrukums īsti negāja, būsim godīgi. Taču šodien paveicām daudz labāku darbu.”

„Nets” sastāvā šobrīd ir 18 spēlētāji, no kuriem 15 ir ar garantētajiem līgumiem, ieskaitot Kurucu. Tieši 15 spēlētāji varēs palikt komandas sastāvā sezonas sākumā, taču katrai atsevišķai spēlei var pieteikt tikai 13. „Nets” treneris Atkinsons iepriekš nebija izslēdzis iespēju, ka Kurucs varētu izcīnīt sev vietu starp šiem 13 spēlētājiem jau pašā sezonas sākumā, un viņa veiksmīgais sniegums (7.8 punkti un 4.5 atlēkušās bumbas tikai 12 minūtēs vidēji spēlē) pārbaudes spēlēs ir nopietns arguments, lai tas piepildītos.

Līdzīgs viedoklis novērojams arī pazīstamā sporta portāla „SB Nation” Bruklinas „Nets” blogā, kurā pēc pārbaudes spēļu cikla beigām norādīts, ka Kurucam iepriekš bijusi paredzēta ilgstoša atrašanās Attīstības līgā, taču situācija mainījusies. „Kurucs par spēles minūtēm konkurēs ar vairākiem uzbrucējiem – Kerolu, Farīdu, Dadliju, Greiemu. Pārbaudes spēlēs viņš nospēlēja labāk nekā viņi visi un ir pelnījis vietu „Nets” sezonas pirmā mača sastāvā,” raksta portāls.

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2018/10/13/reinf...
https://nypost.com/2018/10/12/nets-...

  +3 [+] [-]

, 2018-10-13 17:34, pirms 5 gadiem
Kurucs bauda savu spēlēs garšu, ko neizbaudīja Barselona. Puisis ir izsalcis no spēlēs un ir pelnījis spēlēt Nets sastāva.

     [+] [-]

, 2018-10-13 20:03, pirms 5 gadiem
Kerolam varbūt arī nebūs konkurents, bet pārējos easy var izkonkurēt.