Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Mogo" uzņems vicečempionus, "Kurbads" viesosies Kurzemē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Mogo" uzņems vicečempionus, "Kurbads" viesosies Kurzemē
Gatis Gricinskis un Vladimirs Mamonovs. Foto: LHF

Optibet hokeja līgā šodien tiks aizvadītas trīs spēle, un saistošākā sāksies pulksten 13:30, kad Latvijas vicečempione "Zemgale/LLU" viesosies pie "Mogo", ko pērn pārsteidzoši apspēlēja pusfinālā. Visu spēļu tiešraides būs redzamas portālā Sportacentrs.com.

Dienas pirmajā duelī nūjas krustos Latvijas čempionāta jaunākās komandas – HS "Rīga" savā laukumā uzņems "Lido" hokejistus, kuri trešdien tika pie pirmās uzvaras sezonā, ar 5:0 saraujot gabalos ciemiņus no Liepājas. Vārtos lielisks bija tikai 17 gadus vecais Kārlis Reinis Riba, kurš atvairīja 36 pretinieku metienus. Ar gūtajiem vārtiem izcēlās Patriks Ozols, Everts Ozols, Emils Masteiko, Ričards Kondrats un Bulats Gaļimovs.

Tikmēr "Rīga" parūpējās par pārsteigumu un kārtīgu drāmu, pēdējā sekundē izraujot uzvaru pret kopvērtējuma līderi "Prizmu" – 3:2. Izšķirošos vārtus guva Raivis Kristiāns Ansons, sodot pretiniekus par pieredzējušā Aleksandra Jerofejeva noraidījumu. Oļega Sorokina vadītā komanda cīnās par iekļūšanu labāko četriniekā, un trīs punkti pret "Lido" lieti noderētu. Komandu pirmajā duelī "Rīga" viesos uzvarēja ar 3:1, un ar 1+1 izcēlās Ralfs Jevdokimovs.

Pusstundu vēlāk varēsim vērot pagājušās sezonas pusfināla atkārtojumu – "Mogo" uzņems "Zemgali/LLU". Pavasarī favorītu lomā bija komanda no Rīgas, taču jelgavnieki pirmajā izbraukuma spēlē izcīnīja graujošu uzvaru ar 10:2, iegūstot pārliecību un dueli noslēdzot ar 4-2. Sudrabs bija labākais rezultāts komandas vēsturē.

Trešdien "Zemgale/LLU" aizvadīja fināla atkārtojumu, ar 3:1 savā laukumā uzvarot čempionu "Kurbadu". Noslēdzot ļoti skaistu kombināciju, pirmos vārtus guva Vladislavs Adeļsons, bet punktu ar metienu tukšos vārtos pielika Artūrs Homjakovs. Viņš pagājušajā sezonā kļuva par MHL kluba HK "Rīga" rezultatīvāko spēlētāju, vasarā devās uz Alpu Hokeja līgu, tomēr nebiju nepiedzīvoja un nu atgriezies mājās, labi iejūtoties Jelgavas komandā.

Jāizceļ, ka 22. septembrī "Mogo" Jelgavā uzvarēja ar 5:0, sodot pretiniekus par daudzajām kļūdām aizsardzībā. Ko vien vērts bija fakts, ka Juris Ziemiņš iemeta divus vārtus mazākumā. Domājams, pirmā dueļa rezultāts "Zemgales/LLU" hokejistiem kalpos kā papildus motivācija.

Dienas noslēdzošajā mačā uz ledus kāps "Liepājas" un "Kurbada" hokejisti. Kurzemnieki ir komanda, kas visvairāk, bet čempioni ir komanda, kas visvairāk iemet. Tas ļoti labi bija redzams septembra ievadā, kad "Kurbads" mājās uzvarēja ar 7:1, un viesi vienīgos vārtus guva 67 sekundes līdz beigām, izjaucot Ulda Čalpas plānus par sauso maču. Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ir Edgars Homjakovs, un viņam duelis būs īpašs – jātiekas ar bijušo komandu.

Homjakovs savācis 15 punktus, bet tuvākais sekotājs ir "Prizmas" kapteinis Edijs Brahmanis ar 11 punktiem. Tikpat ir arī "Kurbada" kapteinim Tomam Blukam, kurš visus punktus savācis ar rezultatīvām piespēlēm. Viņam seko trīs komandas biedri ar desmit punktiem – Jānis Sprukts, Deivids Sarkanis un Mārtiņš Cipulis.

Kā jau pēdējos gados ierasts, visus Optibet hokeja līgas mačus tiešraidē iespējams vērot Sportacentrs.com portālā.

13. oktobris

SākumsNorises vietaSpēle
13:00Hokeja halle RīgaHS Rīga – Lido
13:30Mogo ledus halleMogo – Zemgale/LLU
17:00LOC ledus halleLiepāja – Kurbads

Turnīra tabula

V.KomandaSp.UUPZPZVārtiP
1.Prizma9601234:2119
2.Mogo7510127:1117
3.Kurbads9500447:2215
4.Zemgale/LLU7410223:1614
5.Rīga8310422:3711
6.Lido6100512:293
7.Liepāja8002611:412

     [+] [-]

, 2018-10-13 10:37, pirms 6 gadiem
Liepajai izskatas sodien variantu nav...Zemgale gan var iekost!