Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" noturas pret "Crvena Zvezda", "Khimki" Eirolīgā atgriežas ar uzvaru pār "Valencia"

Andrejs Siliņš

"Žalgiris" noturas pret "Crvena Zvezda", "Khimki" Eirolīgā atgriežas ar uzvaru pār "Valencia"
Kevins Pangoss
Foto: zalgiris.lt

Pārmaiņus iniciatīvu uzņemoties vairākiem komandas līderiem, Kauņas "Žalgiris" piektdien ar uzvaru (78:76) saspringtā galotnē pār Belgradas "Crvena Zvezda" sāka jauno ULEB Eirolīgas sezonu. Atgriešanās mačā Eirolīgā Maskavas apgabala "Khimki" ar 75:70 apspēlēja "Valencia".

Spēle sākās līdzīgi, bet ar īpaši augstu precizitāti neizcēlās ne viena, ne otra komanda. Pārliecinošu sniegumu nespēja demonstrēt ne vienas, ne otras komandas saspēles vadītāji. Zem groziem gan dominēja “Žalgiris”, ļaujot viesiem puslaikā izcīnīt vien sešas atlēkušās bumbas. Pirmā puslaika izskaņā iniciatīvu uzņēmās Pauļs Jankūns, izmantojot visas metienu iespējas, kas tika radītas un puslaika pārtraukumā mājiniekiem plus trīs (43:40).

Otrā puslaika ievadā “Zvezda” sakrāja piezīmju normu jau aptuveni divu minūšu laikā. Lai arī agresīvi iesāktā ceturtdaļa ļāva nedaudz attālināties, “Zvezda”, spēlējot pacietīgi, ne tikai izlīdzināja, bet divarpus minūtes pirms ceturtdaļas beigām ar Milko Bjelicas diviem soda metieniem arī pārņēma vadību (53:51). Turpinājumā vēl Vasiļem Micičam ceturtā piezīme (jau iepriekš ceturto saņēma arī Kevins Pangoss) un Pauļa Valinska kļūda, kas ļāva serbiem noslēgt ceturtdaļu ar četru punktu pārsvaru - 57:53.

Pēdējās ceturtdaļas ieskaņā Pangoss uzņēmās iniciatīvu, guva astoņus punktus pēc kārtas un ļāva “Žalgirim” atgūt vadību (61:59). Mājinieki vēlreiz attālinājās, taču ne uz ilgu laiku. Nepilnas četras minūtes pirms beigām pieredzējušais Pero Antičs ar tālmetienu atkal panāca tikai mīnus divi “Zvezdai” - 68:70. Sekoja divi sekmīgi Edgara Ulanova uzbrukumi ar muguru pret grozu, bet brīdi vēlāk Brendons Deivīss saņēma piekto piezīmi. Minūti un 15 sekundes pirms beigām Antičs pēc "pik'n'pop" sadarbības trāpīja trejaci (73:74), bet Pangoss atbildēja ar precīzu metienu pēc caurgājiena. Ulanovs brīdi vēlāk iemeta abus soda metienus, bet "Zvezda" 15 sekundes pirms beigām izkārtoja brīvu tālmetienu no stūra Bjelicam, kurš nepievīla - 76:78. Pēdējā uzbrukumā Ulanovs kļūdījās un pēc video atkārtojuma noskatīšanās tiesneši bumbu atdeva viesiem, kas nu varēja spēlēt līdz beigām. Teilors Ročestijs izmantoja visas desmit atlikušās sekundes un pēdējā brīdī izmeta trīspunktnieku, kas nebija sekmīgs, un "Žalgiris" svinēja panākumu savā pirmajā Eirolīgas mačā - 78:76.

Rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Pauļs Jankūns, kuram arī piecas atlēkušās bumbas. Kevins Pangoss guva 14 punktus, bet 11 punkti un sešas bumbas Edgaram Ulanovam. "Crvena Zvezda" labā 18 punkti Milko Bjelicam, bet ar 17 izcēlās Pero Antičs.

Citā mačā atgriešanās spēlē Eirolīgā Maskavas apgabala "Khimki" ar rezultātu 75:70 Mitišču arēnā apspēlēja Spānijas čempioni "Valencia". Viens no spēles tiesnešiem bija Latvijas labākais arbitrs Oļegs Latiševs. Uzvarētāju rindās ar 19 punktiem izcēlās Aleksejs Šveds, bet 16 punktus un sešas atlēkušās bumbas tikai 15 laukumā pavadītajās minūtēs pievienoja Tomass Robinsons. "Valencia" labā 22 punktus guva Eriks Grīns, kuram arī astoņas bumbas zem groziem.

Vēl vienā mačā "Barcelona" savā laukumā pārliecinoši ar rezultātu 98:71 sakāva Atēnu "Panathinaikos". Rodions Kurucs Barselonas komandas sastāvā nebija pieteikts, bet rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 punktiem izcēlās francūzis Kevins Serafāns, kuram arī deviņas bumbas zem groziem. 16 punktus pievienoja cits francūzis Andriens Moermans, kurš izcīnīja arī 11 bumbas pie groziem.

Pirmās kārtas kalendārs

DatumsSpēleRez./Laiks
12.10.Anadolu Efes – Real Madrid74:88
CSKA – Emporio Armani Milano93:84
Brose – Maccabi71:88
Olympiacos – Baskonia75:64
Unicaja – Fenerbahce68:67
13.10.Khimki – Valencia75:70
Žalgiris – Crvena Zvezda78:76
Barcelona – Panathinaikos98:71

     [+] [-]

, 2017-10-13 22:26, pirms 7 gadiem
Žalgiris kā caur adatas aci izlīda, abām komandām diezgan daudz kļūdu, Antičs tomēr vēl labi izšaut var

  -1 [+] [-]

, 2017-10-13 22:30, pirms 7 gadiem
Un Rodions nav pieteikts Barcelona spēlē pret Panathinaikos.
OK, nespēlēja spānijas līgā, bet bija cerība, ka spēlēs eirolīgā. Nope!
Bļāviens!

  -2 [+] [-]

, 2017-10-13 22:33, pirms 7 gadiem
NBAviedoklis rakstīja: Un Rodions nav pieteikts Barcelona spēlē pret Panathinaikos.
OK, nespēlēja spānijas līgā, bet bija cerība, ka spēlēs eirolīgā. Nope!
Bļāviens!
nekā pārsteidzoša, PAO pretī, nav jau Žalgiris vai Crvena zvezda

  -1 [+] [-]

, 2017-10-13 22:45, pirms 7 gadiem
Par Rodionu itkā škrobe, bet sastāvs ar ļoti labs Barsai. Es ieteiktu Rodionu izīrēt kādam citam Spānijas klubam, savādāk pa to Lebl līgu ņemties

     [+] [-]

, 2017-10-14 03:56, pirms 7 gadiem
Par ko te spredelejiet? Radionam vel augt un augt..kada barca kaads nba?