Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Bruņojas arī "Riga" – parakstīts līgums ar Antonu Kurakinu

Agris Suveizda

Bruņojas arī "Riga" – parakstīts līgums ar Antonu Kurakinu
Antons Kurakins mačā pret Ziemeļīriju
Foto: AP/Scanpix

"SynotTip" Virslīgas komanda "Riga" savā profilā mikroblogošanas vietnē Twitter pavēstīja, ka šodien parakstīja līgumu ar kreisās malas aizsargu Antonu Kurakinu.

"Esam priecīgi vienoties ar Antonu," klubs citē sporta direktoru Aleksandru Romašinu. "Viņš ir ātrs un fiziski spēcīgs aizsargs ar labu spēles izjūtu. Sezonas sākums vairāku iemeslu dēļ Antonam neizdevās, taču iepriekšējā sezonā viņam bija regulāra spēles prakse spēcīgajā Skotijas līgā, kas liecina par spēlētāja līmeni un augsto potenciālu. Svarīgi arī tas, ka Antons darbojas malēja aizsarga pozīcijā, kur tradicionāli grūti atrast kvalitatīvu izpildītāju ar Latvijas pasi." Līgums noslēgts līdz 2017. gada beigām.

26 gadus vecais Antons Kurakins sezonu sāka Skotijas klubā "Hamilton Academical", taču Skotijas Premjerlīgā aizvadīja tikai vienu spēli – pirmajā kārtā 90 minūtes un brīdinājums izbraukumā pret Glāzgovas "Rangers" (1:1), kam tā bija atgriešanās spēle augstākajā līgā.

Vēl četros mačos Kurakins piedalījās Līgas kausā, tomēr pēc sliktā sezonas sākuma abas puses nolēma pārtraukt sadarbību. Vēlāk Kurakins pievienojās Eduarda Višņakova pārstāvētā Polijas kluba Hožuvas "Ruch" treniņiem, tomēr pie līguma netika. Palicis bez kluba un spēļu prakses, Kurakins pēdējā sasaukumā netika iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā. Valstsvienībā Kurakins aizvadījis astoņus mačus.

Savulaik bijis Glāzgovas "Celtic" sistēmā un īrēs spēlējis Skotijas pēc spēka trešajā un ceturtajā līgā, Skotijā Kurakins atgriezās iepriekšējā vasarā. "Hamilton" sastāvā Premjerligā Kurakins iepriekšējā sezonā aizvadīja 35 spēles, visas sākot pamatsastāvā. Pirms tam četrus gadus Kurakins spēlēja "Ventspilī", Virslīgā 123 spēlēs gūstot piecus vārtus. Lai arī pats ir rīdzinieks, pirmos soļus Virslīgā Kurakins spēra Rēzeknes komandā.

Jau vēstījām, ka nopietni jaunajai sezonai sākusi komplektēties arī cita galvaspilsētas vienība RFS, kas parakstīja līgumus tieši ar "Riga" pašreizējiem spēlētājiem Robertu Savaļnieku un Sergeju Vorobjovu. Pie jauna līguma tika arī Igors Kozlovs, bet "Jelgava" pagarināja līgumu ar Rjotaro Nakano.

  +8 [+] [-]

, 2016-10-13 16:54, pirms 8 gadiem
Paņemiet arī Jagodinski

  +1 [+] [-]

, 2016-10-13 16:59, pirms 8 gadiem
Cīņa par pēdējo eirokausu vietu nākamās sezonas kontekstā, sākas jau tagad. Gaidam Verpakovska iznācienu!

  +7 [+] [-]

, 2016-10-13 16:59, pirms 8 gadiem
Vai kāds var izskaidrot šo Latvijas futbola fenomenu, kad jaunie un perspektīvie aizbrauc uz labām ārzemju līgām, tad nospēlē tur pusi sezonas/pilnu sezonu un pēc tam vairs netiek komandas sastāvā? Paliek slinki un kārtīgi vairs netrenējas? Vai arī ārzemju klubu vadība saprot, ka jauni šamie ir, bet perspektīvi gan nē?

  +3 [+] [-]

, 2016-10-13 17:02, pirms 8 gadiem
Riga FC jau ir centra aizsargu pietiekami, vēl pie tam diezgan laba līmeņa priekš Virslīgas. Kņazevs noteikti ir top3, tad vēl jaunais Černomordijs, Barinovs, kā arī uz doto brīdi traumētais Kožans (arī Kamara ir aizvadījis spēles centra aizsarga pozīcijā). konkurence, protams, ir laba lieta, taču Jagodinskim novēlu tomēr atrast kādu citu klubu.
kas attiecas uz Kurakinu, tad ļoti labs papildinājums, manuprāt. priekš vietējā čempionāta noteikti viens no labākajiem malējiem aizsargiem.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-13 17:11, pirms 8 gadiem
Key Nr.23, 16:59, pirms 9 minūtēm, ignorēt, atbildēt
Cīņa par pēdējo eirokausu vietu nākamās sezonas kontekstā, sākas jau tagad. Gaidam Verpakovska iznācienu!

Liepāja un Ventspils pagaidām par nākošo sezonu neuztraucās.

     [+] [-]

, 2016-10-13 21:42, pirms 8 gadiem
Te mēs redzam Latvijas spēlētāju līmeni,kaut kā nonāca līdz Skotijai un tas arī viss.Vairāk nevienam nav vajadzīgs izņemot Latvijas klubus.Nākamais kas būs atpakaļ ir Višņakovs jaunākais un Šabala.

     [+] [-]

, 2016-10-14 01:00, pirms 8 gadiem
juha rakstīja: Vai kāds var izskaidrot šo Latvijas futbola fenomenu, kad jaunie un perspektīvie aizbrauc uz labām ārzemju līgām, tad nospēlē tur pusi sezonas/pilnu sezonu un pēc tam vairs netiek komandas sastāvā? Paliek slinki un kārtīgi vairs netrenējas? Vai arī ārzemju klubu vadība saprot, ka jauni šamie ir, bet perspektīvi gan nē?
Konkurence - un vietējo spēlētāju priekšroka (tāpat kā Latvijā - labākās pozīcijās ir vietējie spēlētāji nekā leģionāri). Tas ir normāli jebkurā līgā - konkrēti Kurakins? Nezinu, bet visticamāk slikts viņš nebija, bet ne neaizvietojams (jāskatās, kas tagad spēlē viņa vietā Hamilton Academy klubā kā malējais aizsargs).