Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Aikels savainojuma dēļ varētu izlaist mēnesi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aikels savainojuma dēļ varētu izlaist mēnesi
Džeks Aikels
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Bufalo "Sabres" līderim Džekam Aikelam, kurš pēdējā treniņā pirms regulārā čempionāta cieta sadursmē ar latvieti Zemgu Girgensonu, konstatēta izmežģīta potīte.

Bufalo "Sabres" jauno sezonu, kurā cer beidzot pacīnīties par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, sāks naktī uz piektdienu, pulksten 2:00 pēc Latvijas laika uzņemot Monreālas "Canadiens". Tomēr laukumā nevarēs doties pirmās maiņas centra uzbrucējs Džeks Aikels, kurš pēdējā treniņā iedzīvojies savainojumā.

Slīpējot vairākuma kombinācijas, 2015. gada draftā ar otro numuru izvēlētais uzbrucējs vārtu priekšā cīnījās ar latvieti Zemgu Girgensonu, līdz zaudēja līdzsvaru un neveiksmīgi norkita uz ledus. Viņa kliedzieni bija dzirdami pa visu arēnu, un laukumu Aikels pameta tikai ar komandas biedru palīdzību, nespējot uzlikt svaru uz savainotās kājas.

Bufalo "Sabres" paziņojusi, ka Aikela kreisajai kājai konstatēta izmežģīta potīte, taču nenosauca, cik ilgu laika posmu nāksies izlaist amerikāņu uzbrucējam. Kanādiešu medijs TSN ziņo, ka tās varētu būt četras līdz sešas nedēļas, bet The Buffalo News norāda, ka pastāv iespēja, ka Aikels izlaidīs pat 20 spēles.

Izpētīts, ka šāda tipa savainojums parasti aizņemot 45 dienas, un tas nozīmētu atgriešanos laukumā tikai novembra noslēgumā. 2014. gadā pirms sezonas sākuma potīti izmežģīja arī Anaheimas "Ducks" uzbrucējs Kails Palmjēri. Lai gan komanda sākotnēji paziņoja, ka viņš nevarēs spēlēt divas nedēļas, beigās tās pārvērtās par diviem mēnešiem. Savukārt Sidnijs Krosbijs 2008. gadā nevarēja spēlēt sešas nedēļas.

"Sajūtas ir citādas, jo savainojums gūts tieši pirms sezonas sākuma. Pirms sezonas, kuru gaidījām ar nepacietību," sacīja Bufalo "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma, kurš gan nezaudēja optimismu. "Mūsu komanda nav tikai Aikels vai Raiens O'Railijs. Tā nav tikai viens spēlētājs."

Atklāšanas spēlē nevarēs palīdzēt ne tikai Aikels, bet arī Kails Okposo, kurš vasarā parakstīja līgumu uz septiņām sezonām par 42 miljoniem dolāru. Tāpat nav skaidrības par O'Railiju, kuram savainota mugura. Ja centra uzbrucējs varēs doties laukumā, viņš nepiedalīsies iemetienos.

Ja O'Railijs nevarēs doties laukumā, Bufalo "Sabres" sezonu varētu nākties sākt ar centra uzbrucējiem Girgensonu, Dereku Grantu, Jūhanu Lāšonu un kādu no fārmkluba. Pastāv iespēja, ka uz centru tiks pārvietots Sems Reinhārts, kurš spēlēja Aikela labajā malā, bet junioros bija tieši centra uzbrucējs.

Izmantotie resursi:
Home - The Buffalo News
TSN

  -4 [+] [-]

, 2016-10-13 09:52, pirms 8 gadiem
pats neko un citus vēl lauž (nebļaujiet, es tikai pajokoju)

  +3 [+] [-]

, 2016-10-13 10:10, pirms 8 gadiem
Zemgum varētu atbrīvoties vieta 1-2 maiņā)))

  +1 [+] [-]

, 2016-10-13 10:50, pirms 8 gadiem
Zemgum ir iepēja, kas jāizmanto. Otras vairs var nebūt.

     [+] [-]

, 2016-10-13 10:56, pirms 8 gadiem
Žēl, ka viņš ieciklējies spēka spēlē un aizsardzībā. Tas nepalīdz. Grūti spēlēt aktīvu spēka spēli un saglabāt vēsu prātu, lai būtu kreatīvs uzbrukumā. Ir jāatrod vidusceļš.

     [+] [-]

, 2016-10-13 11:07, pirms 8 gadiem
Tupais Kā Tev iet, Bērziņ? vakar sprēgaja, ka LAUZTA potīte un SEZONA BEIGUSIES

  -2 [+] [-]

, 2016-10-13 11:38, pirms 8 gadiem
O, Girgensosn cīnā spar vietu sastāvā

  +1 [+] [-]

, 2016-10-13 12:17, pirms 8 gadiem
agrism rakstīja: Zemgum ir iepēja, kas jāizmanto. Otras vairs var nebūt.
Nebaidies, Zemgus sev iespējas izkārtos! Treniņos viņs strādā kā zvērs

     [+] [-]

, 2016-10-13 13:09, pirms 8 gadiem
Bija laiki kad izmežģīju potīti, par spīti tam nospēlēju visu spēli līdz beigām (ar izmežģījumu kādu pus h) un pēc 2 nedēļām jau biju ierindā un spēlēju tālāk pilnus 90 min mačus.