Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Islanders" ģenerālmenedžeris Lamorello tiek atzīts par NHL labāko

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Islanders" ģenerālmenedžeris Lamorello tiek atzīts par NHL labāko
Lū Lamorello. Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas sezonas labāko ģenerālmenedžeri atzīts Lū Lamorello no Ņujorkas “Islanders”.

Lū Lamorello balsojumā, kurā piedalījās NHL strādājošie ģenerālmenedžeri, vairāki līgas darbinieki un vadošās mediju personības, apsteidza Žiljēnu Brisboā (Tampabejas “Lightning”) un Džimu Nilu (Dalasas “Stars”). Visu pārstāvētās komandas sasniegušas konferenču finālus, bet tā nav nejaušība - balsojums notiek tieši pirms konferenču finālu sākuma. “Islanders” sērijā pret “Lightning” rezultāts ir 1-2, ceturtā spēle paredzēta šovakar.

Pirms sezonas Lamorello parakstīja līgumus ar brīvajiem aģentiem - vārtsargu Semjonu Varlamovu un centra uzbrucēju Deriku Brasāru. Februārī, neilgi pirms maiņu termiņa beigām, “Islanders” papildināja aizsargs Endijs Grīns un centra uzbrucējs Žans Gabriels Pažo, ar kuru drīz pēc tam tika pagarināts līgums.

77 gadus vecais Lamorello balvu kā labākais ģenerālmenedžeris saņēmis pirmo reizi, taču tā tiek pasniegta tikai kopš 2010. gada. Iepriekš Lamorello strādāja Toronto “Maple Leafs” un Ņūdžersijas “Devils”, ar ko trīs reizes izcīnīja Stenlija kausu. Šī sadarbība ilga no 1987. līdz 2015. gadam, bet Toronto Lamorello strādāja trīs sezonas.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/new-york-islande...