Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kapteinis Bens un vārtsargs Hudobins ļauj "Stars" tuvoties Stenlija kausa finālam

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kapteinis Bens un vārtsargs Hudobins ļauj "Stars" tuvoties Stenlija kausa finālam
Foto: Bruce Bennett/AFP/Scanpix

Kārtējo teicamo sniegumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences finālā parādījis pieredzējušais krievu vārtsargs Antons Hudobins, kurš atvairīja 32 pretinieku metienus, kaldinot Dalasas "Stars" uzvaru 2:1 pār Lasvegasas "Golden Knights". Sērijā rezultāts ir kļuvis 3-1 dalasiešu labā.

Abām komandām pirmajā periodā pa divām reizēm bija iespējas spēlēt vairākumā, tomēr krietni bīstamāk uzbruka "Golden Knights" hokejisti, kas izveidoja vienu vārtu gūšanas momentu arī skaitliskajā mazākumā. 34 gadus vecais Hudobins pirmajā trešdaļā neitralizēja vairākus sarežģītus lasvegasiešu metienus no attāluma, pārtraukumā komandām dodoties pie bezvārtu neizšķirta.

Otrā perioda ievadā "Golden Knights" bija ļoti tuvu, lai izvirzītos vadībā, taču "Stars" komandu turpināja glābt Hudobins, kā arī veiksme, ripai pēc Pola Stastnija metiena noklaudzinot vārtu stabu, savukārt atlēkušo ripu pustukšā Dalasas cietoksnī nespējot ieraidīt Maksam Pačioretī. "Golden Knights" komandai gan izdevās panākt savu, spēles 28. minūtē aizsargam Alekam Martinezam ar spēcīgu metienu vairākumā izvirzot vienību vadībā ar 1:0.

Tomēr jau pēc četrām minūtēm "Stars" izdevās atspēlēties, kad no vārtu priekšas vārtsargam Robinam Lēneram ripu pāri veiksmīgi izdevās pārmest Džo Pavelskim - 1:1. Interesanti, ka tas bija tikai septītais dalasiešu metiens, kamēr pretinieki tobrīd bija izpildījuši jau 22. "Stars" arī trešdaļas turpinājumā spēja krietni labāk izmantot radušās izdevības, pēdējās minūtes sākumā Lēneram atvairot tautieša Jona Klinberja uzmetienu, tomēr pirmajam pie zviedra atsistās ripas esot Džeimijam Benam, kurš "Stars" ļāva vairākumā izvirzīties vadībā ar 2:1.

Noslēdzošajās 20 minūtēs "Golden Knights" pastiprināja spiedienu, uzbrukumā sūtot arvien lielākus spēkus. Tas ļāva "Stars" izveidot vairāk bīstamu pretuzbrukumu, dalasiešiem vairākkārt nonākot pie labiem izrāvieniem, kurus apturēja Lēners. Pretējā laukuma pusē Dalasas vienību glāba tās blīvā aizsardzība vārtu priekšā, kas Lasvegasas hokejistiem atvēlēja metienu pozīcijas tikai no tālākas distances. "Golden Knights" neizmantoja lielo skaitlisko vairākumu. Tāpat vienā no epizodēm Lasvegasas uzbrucēja Pačioretī metiens norībināja vārtu stabiņu.

Sērijas piektā spēle paredzēta naktī uz 15. septembri.

Stenlija kausa pusfināls

KonferencePārisSērija
RietumuGolden Knights - Stars1-3
AustrumuLightning - Islanders2-1

  +2 [+] [-]

, 2020-09-13 09:21, pirms 4 gadiem
Nez kaa tagad Bishops juutaas?Naaca kaa iztruukstoshais posms peec vairaaku sezonu probleemaam tieshi vaartsargu liinijaa,kaa beidzot stabils pirmais nr,bet tagad jaaskataas no solinja.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-13 09:32, pirms 4 gadiem
Nav jau par ko apvainoties, cieņas pēc spēles laiku playoff gk diez vai dos salaidu čupu vārtu atvēlētajās spēlēs un Antõõns izmantoja situāciju + tiešām šis labā formā, velk komandu.
Atliek pabeigt to gājienu pēc kausa

  +2 [+] [-]

, 2020-09-13 09:48, pirms 4 gadiem
Nu es jau ar nedomaaju ka vinjsh buutu apvainojies,tikai pats uz sevi driizaak nikns,ka savu kljuudu deelj licis situaacijai taa paveersties.

     [+] [-]

, 2020-09-13 10:07, pirms 4 gadiem
Jau sezonas laikā bija redzams, ka Hudobins ir labāks. Nezinu ar kuru galu treneris domāja, kad PO sāka ar Bišopu. Lai viņš tagad sēž līdz pakaļa dilst.

     [+] [-]

, 2020-09-13 10:38, pirms 4 gadiem
Buņģu Radulovam

  +1 [+] [-]

, 2020-09-13 11:02, pirms 4 gadiem
Ar Hudobinu ir tas stāsts, ka viņš ir labs otrais numurs un īsākos nogriežņos, uz emocijām, var pavilkt komandu, taču kā pirmais numurs, vismaz NHL līmenī, viņš nez vai ir aktuāls.

Ar Bišopu ir pretējs stāsts - viņš ir darba zirgs, kurš spēlēs tik, cik vajadzēs (pat ar visām traumām).
Vai viņam būtu tagad jāapvainojas? Nez. Nav jau uz ko, tik uz sevi.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-13 11:10, pirms 4 gadiem
Hudobinu - uz Dinamo!

  +1 [+] [-]

, 2020-09-13 11:36, pirms 4 gadiem
NilsK rakstīja: Nez kaa tagad Bishops juutaas?Naaca kaa iztruukstoshais posms peec vairaaku sezonu probleemaam tieshi vaartsargu liinijaa,kaa beidzot stabils pirmais nr,bet tagad jaaskataas no solinja.
Bišops neskatās spēles no soliņa, bet gan arēnas ložas, jo ir savainots. Tā kā līdz šim burbulī jautājums starp Bišopu un Hudobinu nemaz nav bijis aktuāls. Cita lieta, ka tiek runāts (cik nu vispār play-off laikā var uzticēties jebkādai informācijai par spēlētāju traumām), ka Bišops ir tuvu, lai varētu atkal spēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-13 12:33, pirms 4 gadiem
edzinss rakstīja: Bišops neskatās spēles no soliņa, bet gan arēnas ložas, jo ir savainots. Tā kā līdz šim burbulī jautājums starp Bišopu un Hudobinu nemaz nav bijis aktuāls. Cita lieta, ka tiek runāts (cik nu vispār play-off laikā var uzticēties jebkādai informācijai par spēlētāju traumām), ka Bišops ir tuvu, lai varētu atkal spēlēt.
Plus bija iefilmēts, ka ļoti jūt līdzi komandai.

     [+] [-]

, 2020-09-13 16:08, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ar Hudobinu ir tas stāsts, ka viņš ir labs otrais numurs un īsākos nogriežņos, uz emocijām, var pavilkt komandu, taču kā pirmais numurs, vismaz NHL līmenī, viņš nez vai ir aktuāls.

Ar Bišopu ir pretējs stāsts - viņš ir darba zirgs, kurš spēlēs tik, cik vajadzēs (pat ar visām traumām).
Vai viņam būtu tagad jāapvainojas? Nez. Nav jau uz ko, tik uz sevi.
Ar abiem diviem pa svētdienām uz pirti braukā?