Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Ābola vadītā "Zemgale/LLU" uzņems Bārtuli, K. Rēdlihu, Šrempu un "Mogo/LSPA"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ābola vadītā "Zemgale/LLU" uzņems Bārtuli, K. Rēdlihu, Šrempu un "Mogo/LSPA"
Roberts Jekimovs. Foto: hkzemgale.lv

Šodien “Optibet” hokeja līgā tiks aizvadīta viena spēle. Pulksten 16:10 Arta Ābola vadītā “Zemgale/LLU” savā laukumā uzņems “Mogo/LSPA”. Komandas sezonu sāka ar mainīgām sekmēm. Tiešraide LTV7 kanālā.

“Mogo” sezonu sāka pagājušās nedēļas sestdienā, izbraukumā ar 3:6 piekāpjoties “Olimp/Venta 2002”. Ja pirmajā trešdaļā komanda izskatījās ierūsējusi un atradās iedzinējos, tad pēc pārtraukuma “Mogo” demonstrēja jau daudz labāku sniegumu. Astoņu minūšu intervālā tika gūti trīs vārti, 0:2 pārvēršot par 3:2, tomēr beigās tāpat nācās samierināties ar zaudējumu.

Ar diviem vārtiem izcēlās no “Kurbada” pārnākušais Jānis Straupe, bet komandas pirmos vārtus iemeta Elviss Želubovskis. Viņš spēlēja vienā virknējumā ar iepriekšējās divas sezonas Rīgas “Dinamo” rindās pavadījušo Rihardu Mareni un amerikāni Robu Šrempu, kurš saucams par OHL šīs starpsezonas skaļāko jaunpienācēju. Tiesa, atklāšanas spēlē Šremps nebija starp redzamākajiem hokejistiem.

Savukārt “Zemgale/LLU” pirmo spēli aizvadīja trešdien, un tika izcīnīta ļoti pārliecinoša uzvara - 8:1 pret Daugavpils “Dinaburgu”. Turklāt Jelgavas komanda vienīgo ripu ielaida tikai divas minūtes līdz beigām, tādējādi tika izbojāta Riharda Cimermaņa sausā spēle. Viņam gan nebija pārāk daudz darba - pretinieki iespēja 16 metienus. Artis Ābols “Zemgales” galvenā trenera amatā debitēja ar drošu uzvaru.

Uzvarā ar trim punktiem atzīmējās uzreiz divi “Zemgales” jaunpienācēji - aizsargs Aleksandrs Galkins (1+2) un uzbrucējs Kirils Tambijevs (2+1). Abi pagājušajā sezonā spēlēja “Kurbadā”. Un abi jau iepriekš spēlējuši Jelgavā. Galkins “Zemgali” pārstāvēja 2012./13. gada sezonā, bet Tambijevs komandā sāka 2013./14. gada sezonu, tiesa, aizvadot tikai četras spēles.

Ar punktiem izcēlās arī abi no Rīgas “Dinamo” uz fārmklubu aizsūtītie hokejisti - aizsarga Roberta Mamčica kontā divas piespēles, bet uzbrucējs Emīls Ģēģeris atzīmējās ar 1+1. Turklāt vārtus viņš guva skaistā stilā, izceļoties par spīti kritienam. Šovakar gan viņš laukumā nebūs redzams, jo atgriezies "Dinamo" sastāvā. No “Zemgales” sastāva pasaules čempionātā piedalījies Roberts Jekimovs, bet “Mogo” ir trīs spēlētāji ar šādu pieredzi - Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs un Marenis.

"Mogo" šodien pavēstīja par aizsarga Kārļa Čukstes pievienošanos komandai.

Pirmo spēļu kalendārs

DatumsSpēleVietaLaiks
05.09.Olimp/Venta 2002 – Mogo/LSPAInbox.lv ledus halle6:3
09.09.Liepāja – HS RīgaLOC ledus halle5:1
Zemgale/LLU – DinaburgaJelgavas ledus halle8:1
12.09.Liepāja – Prizma/IHSLOC ledus halle7:4
Dinaburga – HS RīgaDaugavpils ledus halle2:4
13.09.Zemgale/LLU – Mogo/LSPAJelgavas ledus halle16:10

     [+] [-]

, 2020-09-13 16:12, pirms 4 gadiem
Smukuļi LTV7! Beidzot lielais hokejs arī LTV pa sezonu atgriežas!