Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tarvidas netiek tālu Japānas "Grand Prix", vecākajai māsai savainojums

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tarvidas netiek tālu Japānas "Grand Prix", vecākajai māsai savainojums
Māsu treneris Markuss Kolefels, Inese Tarvida, vācu kluba biedrs Mustafa Kama, Jolanta Tarvida. Foto: tcc-friedrichshafen.de

Japānas pilsētā Čibā risinās taekvondo "Grand Prix" posms, kur piedalījās arī Latvijas labākās taekvodistes. Inese Tarvida uzvarēja pirmajā mačā, bet no otrā atteicās savainojuma dēļ. Jaunākā māsa Jolanta Tarvida zaudēja jau pirmajā cīņā.

57 kg starta mačā Inese Tarvida spēkojās ar norvēģieti Mariju Magnusu. Pirmajā raundā Inese ieguva nelielu pārsvaru (2:0), bet otrajā nogrieznī rezultāts nemainījās. Trešajā raundā pretiniece trāpīja ar roku (2:1) un drīz vien pievienoja divpunktīgo spērienu (2:3). Latvijas pārstāvei palika 35 sekundes, lai izrautu uzvaru. 12 sekundes pirms beigām Tarvidas kāja nokļuva uz norvēģietes ķiveres - 5:3. Uzreiz pēc uzvaras izrādījās, ka kaut kas bija noticis ar kāju: pametot laukumu, Inese kliboja.

Otrajā cīņā jeb astotdaļfinālā bija jācīnās pret Marokas talanti Nadu Lāradžu, taču baušķeniece atteicās no šīs iespējas. Instagram profilā sportiste skaidroja, ka tā bija veca trauma un teicās doties uz 18.-20. oktobra Sofijas "Grand Prix".

57 kg pirmajā duelī Jolanta Tarvida cīnījās ar šī gada pasaules čempioni Fannapu Harnsujinu (Taizeme). Pirmās minūtes izskaņā Jolanta iespēra pa ķiveri (3:0). Pēc nepilnas pusminūtes īsākās pretinieces kāja kaut kā sasniedza zemgalietes ķiveri (3:3), taizemietei tas maksāja kritienu (3:4). Līdz pārtraukumam izveidojās deficīts (4:6). Otrajā raundā Jolantai izdevās atgūt vadību (8:7), bet pirms trešā nogriežņa rezultāts bija 8:9. Mača pēdējā sekundē taizemiete veica trīspunktīgo spērienu - 9:16. Tādējādi tālāk tika pretiniece.

Izmantotie resursi:
worldtaekwondo.org