Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cirkunovs: ''Pēc iepriekšējās cīņas esmu kļuvis spēcīgāks gan fiziski, gan mentāli''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Cirkunovs: ''Pēc iepriekšējās cīņas esmu kļuvis spēcīgāks gan fiziski, gan mentāli''
Miša Cirkunovs. Foto: AFP/Scanpix

Latviešu cīkstonis Mihails Cirkunovs (14-5) naktī uz sestdienu Vankūverā cīņu šova ''UFC Fight Night 158'' ietvaros aizvadīs savu otro UFC cīņu šogad, cenšoties sagādāt pirmo zaudējumu karjerā Austrālijas cīkstonim Džimijam Krutam (10-0).

32 gadus vecajam Mihailam Cirkunovam šī būs jau otrā cīņa pēc kārtas pret kādu no UFC pussmagā svara divīzijas prospektiem. Iepriekšējais duelis latvietim noteikti palicis rūgtā atmiņā, pirmajā raundā ar nokautu pēc spēriena ar ceļgalu pa galvu piekāpjoties brazīlietim Džonijam Volkeram (17-3). Tagad Cirkunovam pretī stāsies 23 gadus vecais Austrālijas sportists Džims Kruts (10-0), kurš savā profesionāļa karjerā līdz šim cīnījies bez zaudējumiem.

''Tās ir grūtas cīņas, bet tāds ir UFC. Gribu nokļūt virsotnē, un, uzvarot šādas cīņas, varu tikt atpakaļ uz augšu un tikt pie lielākām cīņām, tas paver vairāk iespēju nākotnē - uzvarot šādus pretiniekus, pēc tam varu izaicināt arī kādus lielākus vārdus,'' sevis nostādīšanu pret jaunajiem talantiem komentē Cirkunovs.

''Iepriekšējais zaudējums bija ļoti smags, jo mēs gluži vai nemaz necīnījāmies. Viss notika ļoti ātri - saņēmu spērienu un ar to arī viss bija cauri. Nav viegli par to domāt, bet tāds ir šis sports - vienalga, cik zemu krīti, svarīgi ir, lai spēj atkal ātri piecelties,'' Cirkunovs atklāja sajūtas pēc zaudējuma Volkeram. Brazīlietis pie nokauta tika cīņas 38. sekundē un uzvara pār Cirkunovu pavēra Volkeram ceļu uz pussmagā svara divīzijas virsotni. Tagad Volkeram priekšā cīņa ''Madison Square Garden'' arēnā ''UFC 244'' šova ietvaros pret amerikāni Koriju Andersonu (12-4).

''Cenšos no tās reizes mācīties - būt uzmanīgāks, ātrāk reaģēt,'' atklāj latvietis. Šobrīd vienīgais latviešu cīkstonis UFC arī atklāj, ka lielu iedvesmu smeļas no savas sievas, kura uzveikusi smagu slimību - vēzi.

Cirkunova pretinieks Kruts profesionāļa karjerā vēl ne reizi nav zaudējis, desmit cīņās svinot desmit uzvaras. Līgumu ar UFC 23 gadus vecais austrālietis ieguva, cīnoties UFC organizētajā atlases turnīrā ''Dana White`s Tuesday Night Contender Series'', un kopš tā laika zem UFC karoga aizvadījis divas cīņas. Šā gada februārī šova ''UFC 234'' ietvaros Kruts pirmajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Semu Alviju (33-13).

''Jā, šāda pretinieka bilance motivē. MMA var notikt jebkas. Arī iepriekš esmu cīnījies ar cīkstoņiem, kuri nav zaudējuši. Man galvenais ir nekoncentrēties uz viņa bilanci, bet gan uz savām prasmēm.''

''Pēc iepriekšējās cīņas esmu kļuvis par aptuveni 30% spēcīgāks. Vairāk darba pie izturības, vairāk sparingu. Visu vasaru pavadīju vai nu mājās, vai treniņzālē. Jūtos ļoti labi un esmu gatavs. Nevaru sagaidīt, kad to varēšu parādīt,'' atklāj Miša, kurš šogad no Toronto pārcēlies uz dzīvi Lasvegasā.

''Šobrīd jūtos kā labākā sevis versija. Vegasā esmu trenējies jau gadu kopā ar augsta līmeņa cīkstoņiem un jūtu, ka lēnām viss saliekas pa vietām. MMA sports nepiedod kļūdas - lai uzvarētu, jābūt apmātam ar trenēšanos un MMA sportu kā tādu. Pēdējos četrus mēnešus esmu bijis apsēsts ar to un jūtos labāk gan sparingos, gan arī mentāli.''

''Cenšos sev neuzlikt papildus spiedienu. Strādāju ļoti smagi. Nedomāju par to, kas varētu notikt, vienkārši iešu darīt savu darbu,'' atzīst Rīgā dzimušais cīkstonis. Cirkunovu ģimene no Latvijas uz Kanādu emigrēja, kad Mihailam bija 13 gadu.

Vankūverā notiekošā šova galvenais duelis būs divu vieglā svara kategorijas pārstāvju duelis - spēkiem mērosies daudzu fanu simpātijas iemantojušie Donalds Serone (36-12) un Džastins Geičī (20-2). ''Tā būs lieliska, aizraujoša cīņa. Vienā šovā kopā ar Kovboju Seronī esmu cīnījies, šķiet, jau četras reizes. Katru reizi aprunājamies un uzmundrinām viens otru. Šajā cīņā jutīšu līdzi tieši viņam,'' atklāj Cirkunovs.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/ufc/video/cirkun...
https://www.mmafighting.com/2019/9/...

     [+] [-]

, 2019-09-14 12:52, pirms 5 gadiem
Labs apskats! Es arī par kovboju!