Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējs Erbs neizmanto iespēju un paliek astotais pasaules junioru čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Šāvējs Erbs neizmanto iespēju un paliek astotais pasaules junioru čempionātā
Ernests Erbs (pa kreisi)
Foto: Latvijas Šaušanas federācija

Latvijas šāvējs Ernests Erbs ceturtdien neizmantoja iespēju un Dienvidkorejā notiekošā pasaules čempionāta junioru sacensības ar pistoli 25 metru distancē noslēdza astotajā pozīcijā, kaut pēc pirmās dienas bija pat trešais.

Trešdien notikušajās trijās šaušanas sērijas uz precizitāti Ernests Erbs tika pie 289 no maksimāli iespējamiem 300 punktiem. Divās sērijās viņš savāca pa 97 punktiem, bet vienā samierinājās ar 95 punktiem. Viņam priekšā bija ir divi sportisti no šaušanas megapoles Indijas, kuri abi savākuši pa 291 punktam.

Tomēr ceturtdien, kad notika noslēdzošās trīs sērijas, kurās šāvēji sacentās uz ātrumu, Erbs nespēja izmantot radušos iespēju un savāca vien 287 (94-96-97) punktus, kas summā ar 576 punktiem deva vien astoto pozīciju. No trijnieka Erbs noslēgumā atpalika par sešiem punkiem.

Pērn Erbs triumfēja Eiropas junioru čempionātā, toreiz savācot 583 punktus, bet šogad viņš ar 586 punktiem triumfēja Pasaules kausa izcīņas posmā junioriem.

Pasaules čempionātā šajā disciplīnā Latviju pārstāvēja arī Rihards Zorge, kurš pēc pirmās dienas ar 284 punktiem bija devītajā pozīcijā starp 31 sportistu, bet otrajā dienā tika pie 288 punktiem, summā ar 572 punktiem finišējot desmitajā vietā. Zīmīgi, ka desmitniekā spēja iekļūt tikai četru valstu šāvēji. Tieši Zorge piedalīsies nākammēnes Buenosairesā gaidāmajās pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs.

Pasaules čempionāts, kas ilgst gandrīz divas nedēļas, noslēgsies piektdien. Latviju tajā kopā pārstāv astoņi sportisti. Tieši Dienvidkorejā sākas atlase Tokijas olimpiskajām spēlēm.