Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Dienu pēc Sportacentrs.com publikācijas šorttrekisti saņem papildus finansējumu

Ints Megnis
Ints Megnis

Dienu pēc Sportacentrs.com publikācijas šorttrekisti saņem papildus finansējumu
Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Dienu pēc portālā Sportacentrs.com publicētās intervijas ar Latvijas šorttreka izlases galveno treneri Evitu Krievāni-Moiseičenko, komanda saņēmusi finansējumu startiem Pasaules kausa etapos Ziemeļamerikā, portālam pastāstīja trenere.

"Pasaules kausi būs. Finansiālu ierobežojumu dēļ izlaidīsim Pasaules kausus Ziemeļamerikā, bet brauksim decembrī uz Āziju un februārī uz Pasaules kausiem Eiropā," intervijā, kas tika publicēta otrdienas vakarā, teica Krievāne-Moiseičenko, tomēr jau nākamajā dienā situācija mainījusies un četri sportisti varēs doties arī uz pirmajiem posmiem, kas notiks Kalgari un Soltleiksitijā.

"Ne visa komanda, bet daļa varēs aizbraukt. Uzskatu, ka vienu labāko bez trenera nav vērts sūtīt, savukārt, ja brauktu ar treneri, pārējiem sportistiem divas nedēļas nekas nenotiktu, jo strādāju viena. Līdz ar to iepriekš teicu, ka ar vienu sportistu neplānoju braukt," komentēja trenere. "Trešdien bijām Latvijas Olimpiskajā vienībā (LOV) apspriedē, klāt bija Ventspils un Jelgavas puses, kā arī Latvijas Slidošanas asociācija. Tagad Ventspils un asociācija ir gatavas ieguldīt naudu - uzskatu, ir tikai loģiski, ka tā notiek. Šorttrekā ir liela nauda, kas netiek izmantota, varbūt tagad optimizēs līdzekļus. Roberto Puķītis brauks par LOV naudu, Robertam Krūzbergam palīdzēs Ventspils, bet vēl divi sportisti, kuri šobrīd nav noteikti, brauks par asociācijas finansēm."

Šogad Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 10. vietu 500 metros izcīnīja Roberts Zvejnieks, kamēr pie divām 11. vietām tika Roberto Puķītis. Zvejnieks visu vasaru pavadīja ārzemēs un pilnvērtīgi trenējas vien pēdējo mēnesi, kamēr Puķītis pēc smagām izvēlēm pavasarī ar izlasi trenējas jau divus mēnešus un šobrīd treniņos ir spēcīgākais Latvijas izlases sportists.

"Nevienam nav garantēta vieta sastāvā - tikai labākajās valstīs, kad kāds kļuvis par pasaules čempionu, sportistam ir garantēta vieta," Krievāne-Moiseičenko teica par Zvejnieku. "Lēnām viņš atgriežas ikdienas treniņu ritmā, vēl daudz jāpieliek, bet uz sezonas beigām viss būs kārtībā. Atrodoties ārzemēs, kaut ko viņš darīja individuāli."

Trenere uzsver, ka ikdienā ar Puķīti nerunā par pavasarī notikušo, tomēr gan viņai ar sportistu, gan arī Puķītim ar Zvejnieku attiecībās viss ir kārtībā. "Teicu Roberto, ka nevaru piedāvāt pasaules klases apstākļus, izskaidroju kādi tie ir, kādas mums iespējas. Vienojāmies, ka viņš pamēģinās šo sezonu, tomēr domāju, ka zem Latvijas karoga viņš paliks jebkurā gadījumā. Uzskatu, ka tās problēmas nebija īstas. Es visu laiku teicu, ka man nav nekāda konflikta, visu esam nolikuši malā - mani īpaši intrigas neinteresē. Šobrīd Roberto ir spēcīgāks treniņos, bet arī pārējie nav tālu. Savstarpējās attiecības ir ļoti labas," teica trenere.

Iepriekš kopā ar Krievāni-Moiseičenko Latvijas izlasi trenēja arī britu speciālists Stjuarts Horspūls. Bija plānots, ka viņš izlasē paliks līdz pat 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, tomēr šovasar pārgāja uz Vācijas izlasi.

"Tagad man viss jādara vienai - no treniņu programmām līdz vīzu izgatavošanai. Visos treniņos visu vadu viena. Mums nebija tādas finanses, lai viņu paturētu - neviens par tādu algu, kāda ir man, par izlases treneri nestrādā. Varbūt tikai valstīs, kas uz neko nepretendē, bet mēs jau cīnāmies par Eiropas čempionāta B finālu. Šādās valstīs sportisti un treneri saņem lielākas algas," stāstīja speciāliste. "Mums nav tādas sistēmas, ka varam noturēt Stjuartu, ja nav atsevišķa sponsora. Tomēr neatmetu cerību - vēl ir trīs gadi līdz olimpiskās atlases sākumam, varbūt izdosies visu sakārtot un uzaicināt viņu atpakaļ."

  +6 [+] [-]

, 2018-09-13 11:12, pirms 6 gadiem
Pēc virsraksta spriežot ''vadošais'' sporta portāls sit sev uz pleca un uzskata, ka tieši viņi izsituši finansējumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-09-13 11:42, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Pēc virsraksta spriežot ''vadošais'' sporta portāls sit sev uz pleca un uzskata, ka tieši viņi izsituši finansējumu.
Tad SC vajag ātri ielikt rakstu par biatlonistu problēmām, jo Broka sūdzējās, ka nevarot atrast finansējumu Rastorgujevam.

     [+] [-]

, 2018-09-13 15:55, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Tad SC vajag ātri ielikt rakstu par biatlonistu problēmām, jo Broka sūdzējās, ka nevarot atrast finansējumu Rastorgujevam.
Da labi.. CIk dzirdēts, tad Rastijam jau tā ir nenormāls budžets.. Un vēl par maz?

     [+] [-]

, 2018-09-13 16:03, pirms 6 gadiem
ko uz vēlēšanām neizdarīsi