Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koliņko: "Atšķirībā no mums "Skonto" ir laba līmeņa spēlētāju grupa"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Koliņko: "Atšķirībā no mums "Skonto" ir laba līmeņa spēlētāju grupa"
Aleksandrs Koliņko
Foto: LFF.lv

Šodien SMScredit.lv Virslīgas 21.kārtas spēlē Rīgas "Skonto" Slokā ar 3:1 pārspēja "Spartaku". Piedāvājam abu komandu galveno treneru sacīto pēc mača.

Tamazs Pertija, "Skonto" galvenais treneris: "Spēle nenotika lielos ātrumos, jo laukums to neļāva, plus tiesnesis šodien bija lēmis, ka katrs pieskāriens ir pārkāpums, reāli bremzējot spēli. Tad jau lai labāk mūsu tiesneši tiesā nekā no citurienes [spēli apkalpoja lietuviešu tiesnešu brigāde - aut.]. Spēle aizritēja treniņrežīmā, jo mums ir noguruma fons - tikai pirms trim dienām pārtraucām režīmu ar diviem treniņiem dienā. Gatavojamies septembra beigām un pilnam oktobrim, tāpēc vajadzēja šādu slodzi. Neskatoties uz noguruma fonu, spēle izdevās veiksmīga - ātri guvām pirmos un otros vārtus, kontrolējām bumbu. Bija gan arī situācijas, kad iniciatīvu pārņēma "Spartaks" - tā tas bija no 35. līdz 45.minūtei un arī 2.puslaikā bija tādas 10-12 minūtes, kad viņiem bija pārsvars centrā. Mēs pārkārtojāmies un, domāju, uzvarējām pelnīti."

Aleksandrs Koliņko, "Spartaka" galvenais treneris: "Diemžēl otro spēli pēc kārtas ielaižam vārtus pēc centra aizsargu kļūdas. Sākt spēli, dodot tādam pretiniekam kā "Skonto" handikapu, ir grūti. "Skonto" atšķirībā no mums ir laba līmeņa spēlētāju grupa, ja runājam par Latviju. Viņu individuālā meistarība ļauj apspēlēt viens pret vienu un izdarīt precīzus sitienus. Mūsu komanda diemžēl, ja arī ir momenti, vārtos netrāpa. Grūti gūt vārtus, ja nav precīzu sitienu vārtu četrstūrī. Pie 1:2, kā jau pretinieku treneris teica, mēs patiešām pārtvērām iniciatīvu, mazliet trūka precīzu noslēdzošo darbību. Galu galā ielaidām muļķīgus vārtus pēc standarta. Ļoti sāpīgi, ka daudz ielaižam pēc savām kļūdām."

Cik ilgi ar komandu ir Apija, kādā viņš ir formā?
Pertija: "Viņš nedēļu ar mums trenējas, viņš šodien bija vissvaigākais, plus emocijas viņam sita augstu vilni, jo viņš ilgi nevarēja iegūt vīzu, un viņš atbrauca tādā stāvoklī, it kā viņš būtu spēlējis kaut kur citur - laba kondīcija un vispār labs futbolists. Domāju, viņš mums ir liels pluss, turklāt atbraucis tieši tādā brīdī, kad mums ir problēmas tajās pozīcijās. Noriskēju, uzticēju viņam pozīciju - domāju, viņš attaisnoja sevi."

Atkal aizsardzībā kļūdas - vai vispār ir citi varianti, ko likt sastāvā?
Koliņko: "Man ir trīsarpus aizsargi. Nav konkurences, nevaru variēt. Atliek strādāt ar to, kas ir. Pat "Spartaka" dublieros perspektīvus centra aizsargus pagaidām neredzu."

2.puslaikā bija uzdevums vairs neielaist vai iesist vēl?
Pertija: "2.puslaika uzdevums bija ievilināt "Spartaku" mūsu laukuma pusē un veidot ātrus uzbrukumus, jo sapratām, ka pie 1:2 "Spartaks" vēlēsies gūt otros vārtus, tāpēc atdevām iniciatīvu, spēlējām nedaudz zemāk. Principā tas izdevās, netrūka momentu. Atkārtošos, šodien bija treniņrežīma pulss, jo laukums neļāva ne mums, ne pretiniekiem... Izskatās, ka laukums labs, taču bumba lēkā. Tas nākotnei - ja Latvijā gribat redzēt ātru futbolu, tad zāle ir jākopj, lai laukums būtu labs. Vai tas būtu dabīgais, vai mākslīgais laukums, tas ir jāgatavo mačiem. Tad arī centīsimies rādīt ātru un skaistu futbolu."

Gutkovskis šodien guva uzvaras vārtus. Kāpēc nomainījāt viņu pēc puslaika?
Pertija: "Maiņa saistīta ar to, ka [U-21] izlasē nospēlēja divas spēles, plus Karašauska, Višņakova nebija [acīmredzot domāts, ka nebija kluba rīcībā izlašu pauzē - aut.piez.]. Nebija tā svaiguma, kuru gribētu. Tāpēc visus viņus trīs nomainījām. Neslēpšu, ka pat spēles laikā domāju par to, ka pēc nedēļas mums ir mačs ar "Liepāju"."

Pārtraukumā nomainījāt Takji - viņš nepārliecina?
Koliņko: "Ja uzbrucējs pa tik nospēlētām spēlēm iesit nulle vārtus, tad domāju, ka nevienu treneri nepārliecinātu šāds uzbrucējs. Vienkārši uzskatu, ja viņš ir leģionārs, viņam jābūt galvastiesu pārākam par vietējo spēlētāju. Taču tā nav, tāpēc izlaidu vietējo futbolistu [Takji nomainīja Punculs - aut.]."

Šodien Vivakva beidzot iesita - varbūt viņu izmēģināt uzbrucēja pozīcijā?
Koliņko: "Frančesko paveic lielu darba apjomu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, taču viņš nevar nospēlēt 90 minūtes tādā ritmā, tāpēc spēles beigās, ap 70.minūti, viņš nogurst un principā uzbrukumā sāk pazust. Ja aizsardzībā viņš vēl atstrādā, tad uzbrukumam spēku nepietiek."

Kā vērtējat "Skonto" izredzes uz titulu?
Koliņko: "Laba komanda, uzbrukumā aktīva, agresīva, ir izpildītāji, kuri var gūt vārtus. Vienīgi aizsardzībā ne viss ir kārtībā. Domāju, šī iemesla dēļ "Skonto" ne vienmēr ir pozitīvs rezultāts."

Pirms spēles ar "Liepāju" ir dilemma par vārtsarga izvēli, vai Māliņš būs stabili numur viens?
Pertija: "Šobrīd to nevaru pateikt, jo mums priekšā vesela nedēļa. Šobrīd grūti pateikts, kāds vispār būs sastāvs, kāds būs spēlētāju izvietojums. Katru spēli spēlējam citādi - tas ir atkarīgs no pretinieka."

Jūsu futbolisti piedalās dažādos publiskos pasākumos - "Futbola Diena", "Ghetto Games". Tas pozitīvi ietekmē viņus?
Koliņko: "Cik zinu, tad tikai Edgars Gauračs ir piedalījies un vēl trīs spēlētāji piedalījās, tā ka tas bija vienīgais gadījums. Ja tev līdz spēlei ir vairāk nekā trīs četras dienas, tas nav nekas traks. Tas bija vienu vienīgu reizi, un Edgars Gauračs tagad katru dienu var piedalīties jebkādos pasākumos, jo viņam piešķīra trīs spēļu diskvalifikāciju, bet tas ir mēnesis vai pusotrs mēnesis bez futbola."

  +1 [+] [-]

, 2015-09-14 00:00, pirms 9 gadiem
Izlases paužu un kalendāra savdabību dēl Gaurača trīs spēļu diskvalifikācija patiešām iestiepjas pat ilgāk par pusotru mēnesi: no 28. augusta līdz 18. oktobrim.
Nākošā Spartaka spēle, ja nekļūdos, būs jāizlaiž I. Šlampem un M. Maksimenko, tātad paliek vien divarpus aizsargi; visticamāk, ka uz Šlampes vietu atkāpsies Mickevičs, kurš dažreiz jau ir šai pozīcijā spēlējis.

  +7 [+] [-]

, 2015-09-14 00:03, pirms 9 gadiem
riebigs tips, tas Kolinko...