Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pučinsks: "Uzvara pār "Metalurgu" bija īpašs notikums"

Andris Liepa
Andris Liepa

Pučinsks: "Uzvara pār "Metalurgu" bija īpašs notikums"
Jurģis Pučinsks
Foto: fkventspils.lv

Par Latvijas Futbola federācijas (LFF) un biedrības „Latvijas Futbola Virslīga” (LFV) augusta labāko treneri tika atzīts Jurģis Pučinsks (FK „Ventspils”). Jūsu uzmanībai piedāvājam futbolavirsliga.lv sagatavoto interviju ar pašu treneri.

Jurģis Pučinsks „Ventspili” sāka trenēt maija vidū, kad no darba tika atbrīvots līdzšinējais treneris Sergejs Podpalijs. Pirms tam Pučinsks stūrēja ventspilnieku dublieru komandu. Augustā „Ventspils” Pučinska vadībā nospēlēja neizšķirti mājās ar „Jelgavu” (0:0), toties pārējās spēlēs uzvarēja - mājās 1:0 pār principiālāko konkurentu „Liepājas metalurgu”, izbraukuma triumfs Gulbenē 2:1, Rīgas „Daugavas” sagraušana ar 5:0 un sausā uzvara pār „Mettu/LU” ar 2:0.

Sveicam ar mēneša labākā trenera godu. Ar lielisku sniegumu komanda izcēlās jau Jūsu darba pirmajā mēnesī. Vai ar komandu ātri izdevās atrast kopīgu saikni un darba valodu?
Paldies par apsveikumiem. Protams, kāds laiks jau bija vajadzīgs. Kopējā saprašanās komandā - tas vispār ir nepārtraukts process. Vienmēr jāmeklē kaut kas jauns, katru dienu.

Runājot par mēnesi, kad izpelnījāties labākā trenera godu - kura no augustā izcīnītajām uzvarām visspilgtāk palikusi atmiņā? Vai tas ir vēsturiskais panākums pār „Liepājas metalurgu”?
Nepārprotami, uzvara pār "metalurgu" - tas bija īpašs notikums. Gan sasprindzinājums, gan cīņa un spēles svarīgums - tā bija top kategorijas spēle. Pie tam „Ventspils” uzvarēja konkurentu, kuru ilgu laiku nebijām pārspējuši un tas notika Ventspils pilsētas svētkos! Tomēr arī visas pārējās spēles nevar nosaukt par mazāk svarīgām un vienkāršām.

Šobrīd komanda joprojām saglabā izredzes uz atkārtotu čempiona titulu. Noteikti tāds ir arī komandas galvenais uzdevums?
Protams! Citas domas "Ventspils" komandā nav un nevar būt.

Atsaucot atmiņā darba sākšanu ar FK ''Ventspils'' – vai šim piedāvājumam piekritāt nekavējoties? Kā aizritēja pirmie treniņi?
Piekritu momentāni. Tādus piedāvājumus bieži neizsaka, tāds var gadīties reizi dzīvē. Esmu ļoti pateicīgs kluba vadībai par uzticēšanos. Bet treniņprocess... Protams, pirmās nodarbības bija emocionālas un satraucošas. Pie tam pasvītrošu, ka treniņprocesā, savās darba metodēs es nešaubījos pirms tam un nešaubos arī tagad.

Kas ir komandas uzvaru pamatā? Tā ir spēlētāju meistarība, komandas vienotība vai vairāk veiksme?
Pats galvenais - komanda. Kolektīvs. Tikai saliedētība palīdz uzvarēt. Tam mēs pievēršam milzīgu nozīmi. Esmu pateicīgs futbolistiem par to, ka viņi dara visu, lai "Ventspils" būtu vienots kolektīvs.

Vai, vēl būdams futbolists, Jūs zinājāt, ka pēc karjeras beigām kļūsiet par treneri?
Jāsaka, ka nē, nebiju par to pārliecināts. Protams, domas par trenēšanu neizpalika, bet bija arī citas idejas, saistībā ar futbolu. Tomēr esmu priecīgs, ka darbojos tieši trenera profesijā.

Paturpinot par Jūsu kā spēlētāja karjeru - kā kopumā to vērtējat?
Atskatoties atpakaļ, varu teikt, ka savu karjeru vērtēju tikai pozitīvi. Jā, nekādu izcilu sasniegumu varbūt arī nebija, bet jebkurā gadījumā esmu apmierināts ar visu notikušo. Esmu pateicīgs liktenim par visu. Piemēram, par to, ka Latvijas izlases sastāvā biju „Euro2004” finālturnīrā - lai arī neizgāju laukumā, pati klātbūtne šādā forumā ir tā vērta. Bija daudz laba, iepazīšanās ar daudziem brīnišķīgiem cilvēkiem, kuri arī tagad ir ar vārdu futbola pasaulē, ar kuriem mani ceļi krustojas arī tagad, par ko esmu ļoti priecīgs.

Virslīgā esat iesaistīts vairākas sezonas. Kas ir būtiskākās lietas, kas kopš Jūsu futbolista laikiem ir mainījušās? Ko varat teikt par kvalitāti un līmeni?
Domāju, mūsu čempionāts ir pārdzīvojis vairākus etapus. Bija brīnišķīgi laiki, bija krīzes periods. Tagad turnīra līmeni varētu nosaukt par viduvēju. Bet novērtējot to, kā viss pašreiz notiek, nešaubos, ka progress ir, ka turpmāka attīstīšanās noteikti būs, un tā jau tagad ir jūtama.

Nobeigumā jautājums par gaidāmo maču. Mājas spēlē uzņemsiet līderi Daugavpils „Daugavu”. Vai šai spēlei gatavosieties kā īpaši? Tomēr sīvākie konkurenti uz čempiona titulu…
Spēle ļoti svarīga, tas ir acīmredzami. Gatavojamies nopietni, pēc plāna. FK "Ventspils" var apmierināt vienīgi uzvara, un mēs laukumā atdosim visus spēkus , lai to sasniegtu. Nešaubos, ka skatītājiem spēle patiks. Galvenais, lai viņi atnāktu kuplā skaitā!

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja