Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pujacs un ''Sibir'' sezonu sāk ar pieciem vārtiem un uzvaru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pujacs un ''Sibir'' sezonu sāk ar pieciem vārtiem un uzvaru
Georgijs Pujacs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien ar uzvaru ceturto Kontinentālās hokeja līgas sezonu iesāka Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Novosibirskas ''Sibir'', kas savā laukumā ar 5:2 pārspēja Habarovskas ''Amur''. Mūsējais spēlēja otrajā aizsargu pārī.

Līdzīgajā spēlē starp tālos austrumos bāzētajām komandām pirmie vārti tika gūti 15. minūtē, kad pēc lieliska Aleksandra Kutuzova manevra jaunajam krievu talantam Vladimiram Tarasenko atlika viegli noslēgt uzbrukumu ar rezultatīvu raidījumu - 1:0. Taču jau pēc pusotras minūtes ''Amur'' panāca neizšķirtu - sāncenšu vārtsarga kļūdu ar veiksmes palīdzību izmantoja Petrs Vrana, realizēdams metienu no pašas vārtu līnijas.

Tomēr pirmo trešdaļu savā labā prata noslēgt ''Sibir'' hokejisti. Timofejam Šiškanovam neizdevās metiens, bet ripa palika pie viņa un uzbrucējs to pēc pagrieziena raidīja pretinieku vārtu tālajā stūrī, atjaunodams Novosibirskas kluba vadību, - 2:1. Jāmin, ka šajā vārtu guvumā rezultatīva piespēle vārtsargam Berndam Brikleram.

28. minūtē Aleksandrs Čerņikovs, pateicoties savai nekaunībai, iebakstīja ripu ''Amur'' vārtos, dubultodams mājinieku pārsvaru. Ja pirmajā trešdaļā nebija neviena noraidījuma, tad otrajā - pat pieci. Vienu no tiem izmantoja somu uzbrucējs Jonass Enlunds, realizēdams lielisku ''Sibir'' kombināciju un panākdams 4:1.

Pēcāk Konstantīns Makarovs izmantoja mājinieku aizsargu neuzmanību, gūstot otros ''Amur'' vārtus un samazinot deficītu. Tomēr ''Sibir'' bija lemts svinēt uzvaru ar trīs vārtu pārsvaru - 56. minūtē punktu pielika Maksims Krivonožkins, un ''Amur'' slovāku vārtsargs Jāns Lašāks varēja nūju dusmās sist pret laukuma apmali.

Georgijs Pujacs, ''Sibir'' kapteinis, spēlēja otrajā aizsargu virknējumā kopā ar Aleksandru Kutuzovu. 30 gadus vecais aizsargs laukumā pavadīja 19 minūtes un 11 sekundes, kas bija ceturtais ilgākais rādītājs komandā. Ar citām darbībām viņš neatzīmējās.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-13 17:14, pirms 13 gadiem
Bez lielām problēmām!

  +3 [+] [-]

, 2011-09-13 17:15, pirms 13 gadiem
kaptenis pa nullēm?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-13 17:30, pirms 13 gadiem
es teiktu ljoti skataama speele un taas jaunaas formas sibirj izskataas ljooti labi....

 +10 [+] [-]

, 2011-09-13 17:35, pirms 13 gadiem
Pēc virsraksta sanāk, ka Pujacs guvis visus piecus komandas vārtus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja