Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blues" titula aizstāvēšanu sāk ar pieciem ielaistiem vārtiem, "Capitals" izlaiž 2:0

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blues" titula aizstāvēšanu sāk ar pieciem ielaistiem vārtiem, "Capitals" izlaiž 2:0
Vankūveras "Canucks" atzīmē vārtus. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šonakt Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā tika aizvadītas vairākas pirmās kārtas atklāšanas spēles. Ar zaudējumu trofejas aizstāvēšanu sāka Sentluisas "Blues", neveiksmi piedzīvojot arī 2018. gada čempionei Vašingtonas "Capitals".

Sentluisas "Blues" sēriju pret Vankūveras "Canucks" sāka ar 2:5 zaudējumu, lai gan pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts. Tiesa, "Blues" divas reizes nācās atspēlēties, precīzi metot Davidam Peronam un Džeidenam Švarcam. Uzvaras vārtus 46. minūtē guva "Canucks" aizsargs Trojs Stečers, izmantojot pretinieku kļūdu. "Blues" neveiksmīgi centās pamest savu zonu un pazaudēja ripu. Tā nonāca pie Stečera, kurš labajā malā bija viens pats un no patālas distances trāpīja tālajā stūrī.

Jau trīs minūtes vēlāk ar brīnišķīgiem vārtiem pārsvaru dubultoja Bo Horvāts, centra uzbrucējam izceļoties otro reizi mačā. Horvāts izrēķinājās ar pretinieku aizsargu Vinsu Danu un nonāca vienatnē pret Džordanu Biningtonu, pārspējot arī "Blues" vārtsargu. Punktu spēlei pēdējā minūtē pielika Dž. T. Millera realizētais vairākums - 5:2. Viņam atlika tikai trāpīt tukšos vārtos.

Neveiksmi sērijas atklāšanas spēlē piedzīvoja arī Vašingtonas "Capitals", kas ar 2:4 atzina Ņujorkas "Islanders" pārākumu. Vēl 32. minūtē T. Dž. Ošī ar saviem otrajiem vārtiem deva "Capitals" 2:0 pārsvaru, bet turpinājums vairs nebija tik labs - tika ielaisti četri bezatbildes vārti. Uzvaras ripu "Islanders" iemeta mazākumā, izceļoties Džošam Beilijam. "Capitals" zaudējumu vēl sāpīgāku padarīja centra uzbrucēja Niklasa Bekstrema savainojums - tā dēļ viņš nevarēja pabeigt maču.

Sauso spēli aizvadīja Filips Grubauers, taču viņam Kolorado "Avalanche" vārtos bija jāatvaira tikai 14 metieni uzvarā pret Arizonas "Coyotes" - 3:0. Dārsijs Kempers laukuma otrā pusē tika galā ar 37 metieniem. Panākums tika nodrošināts noslēdzošajā trešdaļā, trīs vārtus iemetot 83 sekunžu nogrieznī. Maisam galu atvēra Nazems Kadri, piebalsoja Dž. T. Komfers, bet punktu pielika Miko Rantanens.

Sēriju uz patīkamas nots sākusi arī Filadelfijas "Flyers" - 2:1 pret Monreālas "Canadiens". Kārters Hārts tika galā ar 27 metieniem, uzvaras vārtus guva Džoels Farabī, kuram karjeras trīs play-off mačos tie bija jau otrie vārti. Viņš bija pirmais pie atlēkušās ripas pēc metiena no zilās līnijas. Farabī izcēlās tikai 16 sekundes pēc tam, kad vārtus bija guvis "Canadiens" aizsargs Šejs Vēbers.

Par Bostonas "Bruins" un Karolīnas "Hurricanes" sērijas pirmo spēli vēstījām jau vakar.

Stenlija kauss, 13. augusts

SpēleRez.
Bruins - Hurricanes4:3 2P
Capitals - Islanders2:4
Avalanche - Coyotes3:0
Flyers - Canadiens2:1
Blues - Canucks2:5

1. kārtas pāri

AustrumiRez.RietumiRez.
Flyers-Canadiens1-0Golden Knights-Blackhawks1-0
Lightning-Blue Jackets1-0Avalanche-Coyotes1-0
Capitals-Islanders0-1Stars-Flames0-1
Bruins-Hurricanes1-0Blues-Canucks0-1

     [+] [-]

, 2020-08-13 09:12, pirms 4 gadiem
Tas ir trakums ar Koijotiem, tik daudz metienu atļauj izdarīt un tik maz paši izdara. Jau iepriekšējā sērijā Kemperam vidēji 40 saves par spēli, te izskatās tas pats būs. Bet nu pašās spēles beigās Avs tikai izdevās salauzt šos.

     [+] [-]

, 2020-08-13 11:23, pirms 4 gadiem
Tik daudz spēļu, bet pēc "plašā" apraksta liekas, ka notikušas kaut kādas regulārās sezonas spēles, kuru rezultāts nekādīgi neietekmētu vietu sadalījumu turnīra tabulā!