Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļi Daideri apvienojas un uzvar, Karro piekāpjas Leokam

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļi Daideri apvienojas un uzvar, Karro piekāpjas Leokam
Foto: Monta Tiltiņa

Svētdien Madonā, Smeceres sila mototrasē aizvadīts Latvijas motokrosa čempionāta posms gan solo, gan blakusvāģu un kvadriciklu klasēs. Uz šīm sacīkstēm vienā ekipāžā startēja Jānis un Lauris Daideri, izcīnot uzvaru, kamēr Matīss Karro piekāpās igauņu motokrosa veterānam Tanelam Leokam. Reizē punkti tika sadalīti arī Igaunijas čempionāta vērtējumā.

MX1 klasē pasaules čempionāta dalībnieks Tanels Leoks bija nepārspējams gan kvalifikācijā, gan abos finālbraucienos. Pirmajā braucienā sākotnēji vadībā nokļuva kvalifikācijā otro pozīciju ieguvušais Matīss Karro, tomēr piektajā aplī Leoks tika viņam garām un uzvarēja. Karro finišu sasniedza otrais, pārspējot igauni Erki Kahro, kurš visu sacensību garumā bija trešais. Arī otrajā braucienā pirmos apļus kā līderis brauca Karro, tomēr sacensību izskaņā Leoks viņu pārspēja, uzvarot gan braucienā, gan summā. Trešais šoreiz Prīts Ratseps no Igaunijas, bet posma summā trešā vieta Kahro.

Posma rezultāti (MX1):

VietaSportistsPunkti
1.Tanels Leoks100
2.Matīss Karro88
3.Erki Kahro78
4.Prīts Ratseps75
5.Toms Macuks73
6.Johaness Hermans72
7.Jans Jakobsons67
8.Dāvis Ivanovs67
9.Arons Lenziuss63
10.Dāvis Līcs63

Tikmēr MX2 klasē triumfs igauņu sportistam Karelam Kutsaram, kurš uzvarēja kvalifikācijā un abos finālbraucienos, atrodoties vadībā no pirmā līdz pēdējam aplim. Kārlis Sabulis pirmajā braucienā finišēja otrais, otrajā braucienā sākotnēji pārņēma vadību, bet krita un finišu sasniedza ceturtais. Pirmajā braucienā trešais bija igaunis Hardi Rosiorgs, otrajā braucienā un arī summā viņam otrā vieta. Trešais otrajā reizē finišēja cits igaunis, Andero Lusbo, bet summā trešā vieta Sabulim.

Posma rezultāti (MX2):

VietaSportistsPunkti
1.Karels Kutsars100
2.Hardi Rosiorgs84
3.Kārlis Sabulis82
4.Andero Lusbo78
5.Arnolds Sniķers71
6.Aigars Leoks70
7.Toni Koskinens69
8.Hanss Prīdels66
9.Rainers Žuks64
10.Niks Niklāvs Sūna59

Blakusvāģu klasē B/V OPEN atkal kopā braucot varēja redzēt brāļus Jāni un Lauri Daiderus, kuri bija ātrākie kvalifikācijā un arī abos finālbraucienos, abos gadījumos vadību pārņemot jau pašā sākumā un pārliecinoši noturot to līdz beigām. Tikpat stabili otrajā vietā abus braucienus noslēdza Didzis Gorbenko un igaunis Tanels Keivs, bet trešie abos braucienos finišēja Māris Rupeiks un Kaspars Liepiņš.

Posma rezultāti (blakusvāģi):

VietaEkipāžaPunkti
1.Daiders/Daiders100
2.Gorbenko/Keivs88
3.Rupeiks/Liepiņš80
4.Sons/Linters76
5.Jegorovs/Jegorovs72
6.Sedlenieks/Indrijaitis68
7.Rozenbergs/Aleksejevs67
8.Dukulis/Skūltāns66
9.Kisuns/Kisuns35
10.Normaks/Kasesalu0

Cīņas tika aizvadītas arī kvadriciklu kategorijā. Kvalifikācijā uzvarēja Matīss Palēvics, bet pirmajā finālbraucienā uzvarēja spēcīgais igauņu sportists Prīts Jarvlo, kurš vadību pārņēma ceturtajā aplī, apdzenot pirmo apļu līderi Lauri Eizānu. Otrais finišēja Emīls Sigajevs, Valērijam Kuzminam finišā trešā, bet Eizānam - ceturtā vieta. Otrajā braucienā uzvarēja Latvijas sportists Kuzmins, kurš vadībā izvirzījās jau pirmajā aplī, bet finišēja priekšā Jarvlo un Sigajevam. Posmā Q OPEN klasē uzvara Jarvlo, Kuzmins palika otrais, bet Sigajevam trešā vieta. Q AMATIERI klasē pirmajā pozīcijā jau pieminētais Eizāns.

Latvijas motokrosa čempionāta klasē MX85 uzvarēja Edvards Bidzāns, kuram pirmā vieta abos braucienos. Viņš aiz sevis atstāja Kārli Albertu Reišuli un Miku Martinu Lohmusu. MX85 B vērtējumā pirmais Jānis Mārtiņš Reišulis, otrajā vietā Tomass Šaicāns, trešais - Dmitrijs Zvorigins.

MX Juniori 2T klasē uzvarēja Jorgens-Matiass Talviku, pārspējot Ralfu Eedgaru Ozoliņu un Henriju Vesilindu. MX Juniori 4T vērtējumā uzvara Didzim Putilovam, tālāk Litaurs Maciulevičs un Sandis Frienbergs.

Madonas posma rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...
Sezonas kopvērtējuma rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Organi...