Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Sezonas beigās svarīgākais ir uzvarēt, uzvarēt un uzvarēt"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ašvorts: "Sezonas beigās svarīgākais ir uzvarēt, uzvarēt un uzvarēt"
Pols Ašvorts
Foto: fkventspils.lv

Piedāvājam FK "Ventspils" galvenā trenera Pola Ašvorta un BFC "Daugavpils" galvenā trenera Viktora Demidova komentārus pēc kārtējās "SynotTip" Virslīgas spēles (2:0).

Pols Ašvorts: "Esmu priecīgs, ka šodien tikām pie trim punktiem, jo sezonas beigās ir svarīgi uzvarēt, uzvarēt un uzvarēt. Tā kā savu uzdevumu mēs izpildījām. Otrkārt, "Daugavpils" noteikti kļuvusi spēcīgāka, ne kā tā bija, kad uzvarējām 5:0 un 3:0. Ja viņi turpinās spēlēt tā pat, tik pat aktīvi darboties uzbrukumā un veidot momentus, noteikti arī sāks krāt punktus. Mums nebija viegli, lai arī izveidojām vairāk momentu. Jā, bija bīstami momenti arī viņiem, tomēr aizsardzībā šodien nospēlējām labāk, nekā iepriekšējos mačos, lai gan vēl pie tās nopietni jāpiestrādā. Atkārtošos, esmu priecīgs, ka tikām pie trim punktiem. "

Viktors Demidovs: "Vispirms jāsveic mājinieki ar uzvaru. Mēs uz šejieni braucām, uzspēlēt futbolu un, ja sanāks, paņemt kādu punktu. Taču futbols ir tāda štelle, ka uzvar tas, kurš gūst vārtus. Pirmo momentu gan izveidojām mēs, taču momenti vēl nav vārtu guvumi. Tomēr pēc spēles paslavēju savus futbolistus par atdevi, par to, kā viņi strādāja, centās mainīt spēles gaitu. Rezultāts nav mums par labu, taču spēles saturs man kopumā patika. "

Ņerugals pēc tādas kļūdas, kas ļāva mājiniekiem gūt otros vārtus, zaudēs vietu sākumsastāvā?
Demidovs: "Ziniet, arī diži vārtsargi mēdz kļūdīties. Mums ir trīs vienāda līmeņa vārtsargi, tā kā vienu no viņiem arī liksim. Nedēļas laikā izlemsim, bet domāju, ka viņam ir tādas pašas iespējas kā citiem. Nekļūdās tiešām tikai tie, kas neko nedara. "

Ar ko vispār var izskaidrot šādas kļūdas? Starp citu, “Ventspils” vārtsargs arī gandrīz to pašu izdarīja.
"Gadās, ka piepeši iestājas kaut kāds apjukums. Ventspilniekam tas gadījās vēlāk, turklāt ar godu izdevās situāciju glābt. Mūsējam nekas netraucēja bumbu vienkārši izsist, taču viņam sagribējās bumbu saglabāt, kas beidzās ar to, ka pretinieki guva otros vārtus. Pavisam mierīgi vienkārši varēja sist bumbu prom. Futbolisti dažkārt domā, ka, ja paveiks kaut ko sarežģītu, tad būs vēl labāk, taču futbols ir vienkārša spēle. Protams, šie vārti ļoti ietekmēja spēli, jo Ventspilij kļuva vieglāk, bet mums divreiz smagāk. Tomēr puiši tik un tā ir malači, lai gan brīžiem palaida kaut ko garām. Tāpēc jau tas ir futbols, tā ir spēle. Pieļāvām divas liktenīgas kļūdas – Papa vienkārši ar galvu netrāpīja pa bumbu un kļūdījās vārtsargs. Protams, vārti tiek gūti pēc kļūdām, bet mēs šodien kļūdījāmies biežāk."

Jūsu pieteikumā ir 13 leģionāri...
"Nē, nē, jau mazāk. Saprotiet, tas nav būtiski, ka ir tik daudz leģionāru. Ir dažādas situācijas, dažādas spēles, kurās spēlē konkrēti futbolisti. Tiek darīts viss, lai nepaliktu tajā vietā, kur esam. Mēs visi gribam tikt augstāk, tāpēc arī notiek izmaiņas sastāvā. Vai tas izdosies... Katrā ziņā, mēs cenšamies un rokas nenolaižam. Vēl atlikušas 11 spēles, un pa šo laiku vēl daudz kas var notikt. Desmit punktu pārsvars? Lai ir kaut 12 Preses konferences laikā treneris nevarēja zināt par “Metta/LU” uzvaru Liepājā. Piemēram, Krievijas čempionātā ir bijušas komandas, kas pēdējā brīdī izglābjas, bet jau nākamajā sezonā ir starp līderiem. Es pats esmu bijis līdzīgā situācijā, tas nav nekas sarežģīts. Galvenais ir ticēt darbam, ko tu dari. Domāju puiši arī joprojām tic. "

Pat pieteikumā nebija Riževska un Sokolova?
"Sokolovam trauma, un viņš jau vakar ar mums netrenējās. Protams, ja viņš varētu spēlēt, tas būtu liels atbalsts. Jau iepriekšējo spēli viņš uz maiņu devās, lai gan bija Ahileja cīpslas iekaisums, bet šodien palīdzēt nevarēja. Riževskis ir saslimis, tā kā arī viņš nevarēja spēlēt. Tomēr domāju, ka mums šobrīd ir pietiekoši daudz spēlētāju, lai varētu atrisināt šādas situācijas. "

Žigajevs atgriezās sākumsastāvā, kā vērtējat viņa sniegumu?
Ašvorts: "Domāju, viņš nospēlēja labi, bet bija jūtams, ka ilgu laiku nebija spēlējis. Bija tādi momenti, bet esmu apmierināts ar viņa sniegumu. Sezonas beigās mums ir svarīgs katrs spēlētājs, bet Žigajevs var būt ļoti svarīgs spēlētājs, gan nākot uz maiņu, gan sākot spēli starta sastāvā. Šodien nebūt nespēlēja slikti, bet brīžiem pietrūka noslēguma, bet tas ir tieši tāpēc, ka sen nebija sācis maču starta sastāvā. "

Lai gan paslavējāt aizsardzību, bet koncentrēšanās pietrūka arī šodien. Piemēram, kompensācijas laikā ļāvāt pie lieliska momenta tikt Dubrvskim?
“Jā, mums ir problēmas aizsardzībā, bet paslavēju to tāpēc, ka šodien vārtus tomēr neielaidām. Mums nav stabila aizsardzības četrinieka, kas spēlē maču no mača, tāpēc arī nav sapratnes. Zināms, ka nākamajā spēlē jau varēs piedalīties Postņikovs, bet Antons Jemeļins kādu laiku nevarēs spēlēt, tāpēc aizsardzības centrā spēlē Niko Boranijaševičs, kurš patiesībā ir labās malas aizsargs. Jemeļinam ir problēma ar Ahileja cīpslu, un iepriekšējā mačā viņš jau spēlēja ar šo traumu, par ko varu tikai paslavēt. Pēc tā viņš desmit dienas vispār nedrīkstēja neko darīt. Mums vajadzīgi stabili četri aizsargi, kas jūt cits citu, bet šobrīd tā nav, tāpēc arī kļūdāmies. Protams, kā treneris es nevēlējos, lai šādi momenti veidotos, bet labāk, ja tā gadās mača beigās, kad jau esam vadībā 2:0, nekā kaut kad mača sākumā. "

Droši vien pietrūka arī disciplīnas, jo divus brīdinājumus spēlētāji nopelnīja vienkārši par nesavaldību.
"Tas nav labi, bet parādiet man kādu spēli, kurā nav brīdinājumu? Noteikti nevajadzēja tā rīkoties, bet arī tā gadās."

  +1 [+] [-]

, 2016-08-13 23:18, pirms 8 gadiem
Ne tikai sezonas beigās. Sportistam vispār svarīgākais ir uzvarēt!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-14 00:28, pirms 8 gadiem
Viktoru studija

  +2 [+] [-]

, 2016-08-14 00:47, pirms 8 gadiem
Ja Riga rīt nezaudēs, tad jau būs atlikušajās spēlēs jāatgūst 14 punkti; skaidrs, ka tas vairs nav reāli. Starp citu, brīdī, kad BFC, kārtīgi papildinājusies, pasludināja uzdevumu noturēties Virslīgā, jāatgūst bija, šķiet, 9 punkti; atstarpe kļuvusi tikai lielāka (kaut arī nevar noliegt, ka BFC spēles kvalitāte tiešām uzlabojusies).
Tagad BFC izredzes noturēties Virslīgā ir atkarīgas no tā, vai Virslīgu nepaplašinās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja