Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausu regbijā-7 izcīna "Livonia"

Agris Suveizda

Latvijas kausu regbijā-7 izcīna "Livonia"
Foto: Jeļizaveta Iļjina, LRF

Svētdien, 12. jūlijā, Upesciema stadionā Latvijas kausa izcīņā regbijā-7 RFC “Livonia” kluba komanda “Grundzāle” finālā uzvarēja “Miesnieki/Ķekava” regbistus ar 17:0.

Latvijas kausa izcīņas turnīrs regbijā-7 šogad tika rīkots kopā ar “Garkalnes kausa” izcīņu, un uzvarētāji ar vienu šāvienu tika pie divām trofejām. Lielajā finālā piezemējumi un precīzs sitiens tika izpildīti tikai vienā virzienā - “Grundzāle” pārspēja “Miesnieku/Ķekavas” regbistus, ar 17:0. Fināla mačā Dāvids Bērtiņš izcēlās ar 2 piezemējumiem, vienreiz bumbu aiz līnijas nolika Kristers Rubins, bet Valerijs Runco izpildīja vienu precīzu realizācijas sitenu. Bērtiņu atzina par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Grupu turnīra spēlēs pa divām uzvarām izcīnīja abas favorītes - “Miesnieku” un “Livonia” pirmās komandas, bet pusfināliem kvalificējās arī “Eži Ek/sistēmas” un Valmieras “Fēnikss”, kuras grupās ieguva otrās vietas. Izšķirošajā cīņā par vietu pusfinālā “Eži” ar 28:14 pieveica “Livonia” kluba otro komandu - “Iecava/Ventspils”, bet “Fēnikss” uzvarēja “Miesnieku” otro komandu “ĶNSS” ar 19:7.

Tāpat kā finālā, arī abās pusfināla spēlēs un cīņās par vietām, uzvarētēji pretiniekus atstāja “sausā”. Pusfinālā “Miesnieki/Ķekava” uzvarēja “Fēniksu” ar 21:0, bet Livonijas “Grundzāle” pieveica “Ežus” ar 10:0. Cīņā par 3.pozīciju “Eži Ek/sistēmas” uzveica “Fēniksu” ar 24:0, bet spēlē par 5.vietu turnīrā “Iecava/Ventspils” uzvarēja “ĶNSS” ar 10:0. Turnīra rezultatīvākā spēlētāja balvu ieguva “Ežu” līderis Ingus Aivars.

RFC “Livonia” komandas “Grundzāle” regbists Janeks Taškāns: “Septītnieks – tā vairāk ir skriešana un mazāk rubīšanās, mūsu valodā sakot. Divas, trīs reizes sprinteri aizskrien, un rezultāts ir. Nezinu kāpēc, bet pretinieki ne bumbas šodien varēja noturēt, ne aizsardzībā īsti labi nospēlēt. Mēs gaidījām daudz lielāku pretestību, jo viņi vienmēr septītniekā ir ļoti spēcīgi. Varbūt pārsteidzām ar to, ka ar salīdzinoši vāju sastāvu izdarījām maksimumu.”

RK “Miesnieki” galvenais treneris Kristaps Andersons: “Bija redzams, ka ne tikai mūsu, bet arī citu komandu spēlētāji vēl nav gatavi spēlēt septītnieku – tik daudz traumas gan mums, gan citās komandās. Mums no 12 spēlētājiem satraumējās pieci, un guva nopietnas traumas, nevis bišķīt. Skatījos, ka arī “Livonijai” finālā spēlēja tikai 8 vai 9 spēlētāji. Apsveicu viņus ar uzvaru! Acīmredzot bija vairāk noskaņojušies un vairāk gribēja, veiksmīgāk spēja caursist mūsu līniju, bet mums savukārt bija problēmas spēles veidošanā, ņemot vērā ka Elmārs Šefanovskis jau pirmajā spēlē lauza degunu, guva nopietnu traumu, bet Emīls Balodis spēlēja traumēts, un var teikt, ka spēlēja tikai izšķirošo spēli, taču nevarēja pilnībā uzņemties iniciatīvu. Tas viss kopā noveda pie nesekmīga rezultāta.”

Informāciju sagatavoja
LRF preses dienests