Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Arī drafta pirmais numurs Hjūzs tiek pie līguma, čempions Fabri paliks "Blues"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arī drafta pirmais numurs Hjūzs tiek pie līguma, čempions Fabri paliks "Blues"
Robijs Fabri. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas čempione Sentluisas "Blues" pagarinājusi līgumu ar 23 gadus veco uzbrucēju Robiju Fabri, kurš nākamajā sezonā saņems 900 tūkstošus dolāru. Pie pirmā līguma ticis arī 18 gadus vecais centra uzbrucējs Džeks Hjūzs.

Fabri smagas ceļgala traumas dēļ bija spiests izlaist visu 2017./18. gada sezonu, bet pagājušajā sezonā viņš atgriezās un aizvadīja 32 spēles regulārajā čempionātā, izceļoties ar diviem vārtiem un četrām piespēlēm. "Blues" izcīnīja Stenlija kausu, bet Fabri desmit izslēgšanas mačos guva vienus vārtus. 1. jūlijā viņš kļuva par ierobežoti brīvo aģentu, un tagad panākta vienošanās par jaunu līgumu. NHL karjerā Fabri aizvadījis 155 spēles un sakrājis 72 punktus.

Pie jauna līguma ticis arī 25 gadus vecais Filadelfijas "Flyers" uzbrucējs Skots Laftons, kurš arīdzan bija ierobežoti brīvā aģenta kārtā. Viņš iesniedza prasību arbitrāžas tiesā, tomēr sēde nebūs nepieciešama, jo panākta vienošanās par 4,6 miljoniem divos gados.

Laftons pagājušajā sezonā sasniedza karjeras rezultativitātes rekordus – aizvadot 82 spēles, viņš guva 12 vārtus un pievienoja 20 piespēles. 2012. gada drafta pirmajā kārtā izvēlētais hokejists kopumā aizvadījis 272 mačus regulārajā čempionātā, gūstot 79 punktus.

29 gadus vecais aizsargs Maikls Del Zoto parakstījis līgumu ar Anaheimas "Ducks" – viena sezona un 750 tūkstoši jeb līgas minimums. Viņš pagājušo sezonu sāka Vankūveras "Canucks" rindās, tad nonāca Anaheimā, bet pēcāk tika aizmainīts uz Sentluisas "Blues". Regulārajā sezonā viņš aizvadīja septiņas spēles, bet ceļā pretī Stenlija kausam laukumā nedevās. Kopā 42 spēlēs Del Zoto izcēlās ar desmit punktiem.

Ja vakar līgumu parakstīja šovasar ar otro numuru draftētais soms Kāpo Kako, tad nākamais rindā bija drafta pirmais numurs Džeks Hjūzs, kurš noslēdzis trīs gadu vienošanos ar Ņūdžersijas "Devils". Viņa alga sezonā būs 925 tūkstoši, kas ir debitanta maksimums, plus līgumā iekļauti visi iespējamie bonusi.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/robby-fabb...
https://www.nhl.com/news/flyers-lau...
https://www.tsn.ca/reports-anaheim-...
https://www.tsn.ca/new-jersey-devil...