Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Liepiņam 4.vieta pasaules studentu čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā

Andrejs Siliņš

Liepiņam 4.vieta pasaules studentu čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā
Ivo Liepiņš
Foto: Latvijas Pauerliftinga federācija

No 9. līdz 14.jūlijam Pilzenē, Čehijā notiek Pasaules Studentu čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā. Sacensībās ir ļoti liela konkurence, pat vairāk nekā 30 dalībnieki kategorijā. Trešdien, 11.jūlijā startēja vienīgais pārstāvis no Latvijas - LSPA students Ivo Liepiņš (svara kategorija līdz 74 kg), un izcīnīja ceturto vietu.

Liepiņš pietupās ar 197,5kg, uzspieda 117,5kg, vilkmē pieveica 277,5kg un kopsummā 592,5kg, tā nodrošinot savā svara kategorijā 4.vietu. Bet vilkme mūsu sportistam bija labākā savā svara kategorijā un tas ir jauns Latvijas studentu un Open vīriešu rekords.

Liepiņš, kurš tikko kā atgriezies no sacensībām mājās, stāsta, ka sākotnēji domājis tikt desmitniekā, bet izdevās labāk. Kļūdu pielaidis spiešanas pirmajā piegājienā. “Skanēja mūzika tā, ka nedzirdēja tiesneša komandu, un pirmo piegājienu man arī neieskaitīja. Tas mazliet patraucēja. Lieks satraukums,” piedzīvoto stāsta I.Liepiņš. Viņa mērķis ir Pasaules čempionātā spēka trīscīņā iekļūt labāko trijniekā. Tagad viņš gatavosies Eiropas čempionātam, kas notiks novembrī Lietuvā.

Ivo Liepiņa treneris Oļegs Ivaņina norāda, ka kopumā sacensībās startēja daudz dalībnieku, un konkurence bija liela. Cerības bija uz 6.vietu. “Cīņa bija! Bet viss diezgan labi sanāca, Ivo labi progresēja rezultātos un savā svara kategorijā (līdz 74kg) izcīnīja 4.vietu. Pretiniekiem tik labi nesanāca. Pirms tam Ivo startēja citā svara kategorijā (līdz 66kg), bet šajā svara kategorijā nākotnē viņam ir liels potenciāls, jo viņš ir pietiekami garš priekš šī svara. Lai arī vilkmē Ivo ir uzrādījis Latvijas rekordu, viņam vēl ir pie kā strādāt. Ja savā iepriekšējā svara kategorijā Ivo būtu pacēlis šādu svaru, tad iegūtu 1.vietu. Ivo kā sportists ir ļoti punktuāls un disciplinēts, kas sportā ir svarīgi. Kopumā studentiem rezultāti ir augstā līmenī, un var redzēt, ka šis sporta veids kļūst arvien populārāks,” saka O.Ivaņina.

Informāciju sagatavoja
Inita Savicka
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija

     [+] [-]

, 2018-07-13 13:04, pirms 6 gadiem
Вы бросите курить навечно за одну ночь, если воспользуетесь этим советским методом https://elbo.in/vdoh Не прикладывая никаких волевых усилий я просто забыл о сигаретах и не курю 2 года, а курил 16 лет!