Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Kontai un Ribarikovai cīņas par pirmo "Grand Slam" finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kontai un Ribarikovai cīņas par pirmo "Grand Slam" finālu
Johanna Konta
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Vimbldonā sieviešu turnīra pusfināli, kuros spēlēs viena eksčempione, viena bijusī fināliste un divas tenisistes, kas centīsies sasniegt savu pirmo "Grand Slam" finālu.

Johanna Konta – Venusa Viljamsa

Konta ar favorītes slogu tikusi galā samērā veiksmīgi. Kopš Endija Mareja vakardienas izstāšanās spiediens uz Johannu palielinājies, jo viņa ir britu pēdējā cerība, turnīram sasniedzot pusfinālu posmu. Tas Kontai ir atkārtots labākais rezultāts "Grand Slam" karjerā – pusfināls viņai bija arī 2016. gada janvārī Austrālijā, tur mačā par iekļūšanu finālā zaudējot Andželikes Kerberes aizsardzībai.

Kontas turnīru par vieglu nosaukt nevar. Trijās no piecām spēlēm viņa uzvarēja grūtās trīs setu cīņās. Aizvakar ceturtdaļfinālā Konta bija tikai divu punktu attālumā no zaudējuma mačā pret Simonu Halepu, tāpat ļoti grūti gāja arī pret Donnu Vekiču. Pieckārtējā čempione Viljamsa spēlējusi daudz pārliecinošāk, piecās spēlēs zaudējot tikai vienā setā.

Kamēr Kontai šodien būs milzīgs fanu atbalsts, Viljamsa var lepoties ar pieredzi, kas ir ļoti svarīgs faktors. Venusa apzinās, ka viņai šī ir viena no pēdējām iespējām "Grand Slam" turnīros, tāpēc ir ļoti izsalkusi pēc panākumiem.

Abas tenisistes labi servē un spēlē agresīvu tenisu. Būdama gados daudz jaunāka par titulēto sāncensi, Konta ar Viljamsu spēka tenisā līdz šim cīnījusies ļoti labi, iekrājot 3-2 bilanci. Johanna visas trīs uzvaras guvusi uz "hard", bet uz zālāja abām būs pirmā tikšanās. Šeit teorētiski pārsvaram vajadzētu būt amerikānietes pusē. Kontai vājā vieta ir spēle uzņemšanā, laižot garām ļoti daudz iespēju, bet Viljamsa savām pretiniecēm šī turnīrā laikā daudz breika iespēju nav devusi.

Garbinje Mugurusa – Magdalēna Ribarikova

Arī šajā pusfinālā tiksies viena tenisiste, kura ir spēlējusi Vimbldonas finālā (tiesa, tajā nav uzvarējusi – Mugurusa pirms diviem gadiem zaudēja Serēnai Viljamsai) un viena spēlētāja, kura "Grand Slam" turnīros nav bijusi tālāk par pusfinālu. Ribarikovai šobrīd ir karjeras spožākais turnīrs, jo viņa "Grand Slam" sacensībās pirms šīs Vimbldonas nebija pat sasniegusi 4. kārtu. Tagad Magdai izdevies tikt ļoti tālu, apliecinot savas prasmes spēlēt uz zālāja seguma. Ribarikovai šovasar uz zālāja ir fantastika 18-1 bilance, ieskaitot arī "Challenger" turnīrus. Ribarikovas kontā ir viens WTA zālāja tituls, 2009. gadā uzvarot Birmingemā.

Mugurusai šobrīd ir labākais turnīrs kopš "French Open" titula izcīnīšanas pagājušā gada vasarā. Spānijas tenisiste kopš tā laika ir bijusi vēl četros pusfinālos (visos zaudējusi), bet Vimbldona tieši spēlētā tenisa, nevis sasniegtā rezultāta dēļ ir Spānijas tenisistes labākais turnīrs 13 mēnešu laikā.

Abas tenisistes ir sacentušās četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Vienīgajā iepriekšējā "Grand Slam" mačā uzvarēja Mugurusa, kura 2013. gadā Austrālijā bija pārāka ar 4:6, 6:1, 14:12(!), bet vienīgajā cīņā uz zālāja uzvarēja Ribarikova, kurai 2015. gadā Birmingemā panākums ar 6:3, 6:1. Abas kopš tā laika nav tikušās.

Ribarikova ir apveltīta ar ļoti lielu dažādību, kas viņai ļāvusi sakaut spēcīgi servējošās, bet vienveidīgu tenisu spēlējošās Karolīnu Pliškovu un Koko Vandevei. Mugurusai gudrāks teniss, kas nozīmē grūtāku uzdevumu, taču arī ar labām iespējām uzvarēt. Ribarikova to vienreiz jau uz zālāja seguma ir izdarījusi. Mača svara ziņā 2015. gada Birmingemas cīņa ne tuvu nestāv šodienas mačam. Mugurusa ir divreiz uzvarējusi "Grand Slam" pusfinālā, Ribarikovai "Grand Slam" pusfināls ir nezināma teritorija.

     [+] [-]

, 2017-07-13 16:02, pirms 7 gadiem
Ribakovu ņem priekšā ta ka mazo ezi, jācer, ka Kontas-Vilijamsas pusfināls būs interesantāks. Par to, lai britiem tiek sava Vimbldonas fināliste!

     [+] [-]

, 2017-07-13 16:16, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Ribakovu ņem priekšā ta ka mazo ezi, jācer, ka Kontas-Vilijamsas pusfināls būs interesantāks. Par to, lai britiem tiek sava Vimbldonas fināliste!
Tas jau pirms paša mača ir skaidrs ka Konta - Viljamsa būs cīņa no pirmā geima līdz pēdējam. Ribarikovai vienkārši nav nekādu ieroču un arsenāla pret Muguruzu. Viņa jau var būt laimīga par to ka tika vispār līdz pusfinālam. Viņa pati no sevis to nemaz negaidīja.

     [+] [-]

, 2017-07-13 16:26, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Tas jau pirms paša mača ir skaidrs ka Konta - Viljamsa būs cīņa no pirmā geima līdz pēdējam. Ribarikovai vienkārši nav nekādu ieroču un arsenāla pret Muguruzu. Viņa jau var būt laimīga par to ka tika vispār līdz pusfinālam. Viņa pati no sevis to nemaz negaidīja.
No vienas puses ir forši, kad kādam "underdogam" izdodas sasniekt vairāk, nekā gaidīts, bet domāju, ka nevienam neitrālam tenisa līdzjūtējam nav pārāk aizraujoši 6-1 6-1 pusfināli..

     [+] [-]

, 2017-07-13 17:59, pirms 7 gadiem
Konta izskatās psiholoģiski pārdegusi. Nav jau brīnums ja pilnīgi visi no tevis gaida tikai un vienīgi uzvaru. Tas ir milzīgs psiholoģisks spiediens. Un viņa arī neizmanto iespējas kad viņai tādas tiek dotas.