Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Sporta sacensības Latvijā atsākas ar "Raba" uzvaru Virslīgas pusfinālspēlē

Rolands Eliņš

Sporta sacensības Latvijā atsākas ar "Raba" uzvaru Virslīgas pusfinālspēlē
Foto: LTFA

„Optibet” Latvijas telpu futbola Virslīgā aizvadīta pusfināla sērijas trešā spēle, kurā „Raba” ar 8:3 apspēlēja „Jēkabpils lūšus/Ošukalnu”, pārņemot vadību sērijā ar 2-1.

Pusfināla sērija starp „Raba” un „Jēkabpils lūšiem/Ošukalnu” sākās jau pirms vairākiem mēnešiem, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ turnīrs tika apturēts. Tiesa, ne atcelts kā vairums citu Latvijā pavasarī notiekošo komandu sporta čempionātu, un šodien telpu futbola Virslīga atsākās. Spēļu norisei izstrādāts īpašs sanitārais protokols un spēles norisinās bez skatītājiem tribīnēs.

Attiecīgi šī bija pirmā oficiālā komandu sporta spēle Latvijā kopš koronavīrusa pandēmijas sākuma, kas turklāt uzreiz bija ar lielām likmēm, sniedzot iespēju kādai komandai iegūt svarīgu vadību pusfināla sērijā. To izdevās paveikt „Rabai”, beigās uzvarot ar lielo rezultātu 8:3, taču mača gaita ne tuvu neliecināja par sagrāvi.

Pirmo puslaiku „Raba” pabeidza ar vadību 2:1, pateicoties Romāna Rožkovska meistarīgi gūtajiem vārtiem pretuzbrukumā. Pirmajā puslaikā sāpīga sadursme bija starp „Raba” vārtsargu Žurovu un Jēkabpils futbolistu Ragaini, un, lai arī Jēkabpils rezervistu soliņš aktīvi protestēja pret tiesneša lēmumu, par šo epizodi brīdinājumu saņēma Ragainis. Spēli nevarēja turpināt ne viens, ne otrs, pēc tam saņemot medicīnisko palīdzību.

Mačs turpinājās emocionālā gaisotnē arī otrajā puslaikā. „Raba” bija ieguvusi vadību 5:3, bet intriga vēl saglabājās, un Jēkabpils bija ļoti tuvu starpības samazināšanai līdz minumam. Taču Rožkovskis ar sarkanās kartītes palīdzību kavēja pretiniekus no vārtu guvuma, bet sekojošā pendele netika realizēta un Aleksandrs Kuļešovs pretuzbrukumā potenciāla 5:4 vietā nokārtoja „Rabai” vadību 6:3. Mača izskaņā „Raba” iesita vēl divus vārtus, beigās uzvarot ar piecu vārtu pārsvaru.

Līdz ar to ”Raba” sērijā līdz uzvarām panākusi vadību 2-1. Nākamais mačs šajā sērijā paredzēts 17. jūnijā Jēkabpilī.

”Raba”-”Jēkabpils lūši/Ošukalns” 8:3 (2:1)

Vārti: Edersons 16`, 31`,Rožkovskis 18`, 28`, Koļesņikovs 25`, 39`,Ar. Kuļešovs 36`, Al. Kuļešovs 37` - Putāns 12`, Tarasovs 27`, Terens 33`
Noraidījumi: Rožkovskis 36` - Peņkovskis 5`