Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kēls: "Bijām drošā vadībā, bet atslābinājāmies"

Jānis Celmiņš

Kēls: "Bijām drošā vadībā, bet atslābinājāmies"
Avo Kēls. Foto: cev.lu

Pēc panākuma CEV Eiropas Zelta līgā pār Slovākijas izlasi Latvijas vīriešu volejbola valstsvienības galvenais treneris Avo Kēls slavēja visu komandu, bet īpaši izcēla Denisa Petrova parādīto sniegumu. Viņa spēle vakar ļāva mūsu puišiem atraisīties pilnībā.

Jau vēstīts, ka trešo uzvaru Eiropas Zelta līgā volejbolā vakar izcīnīja Latvijas izlase, kas Humennē ar rezultātu 3-1 pārliecinoši apspēlēja vietējo Slovākijas valstsvienību, A grupā nodrošinot vismaz otro pozīciju. Diemžēl cīņa par iekļūšanu “Final 4” turnīrā Latvijas izlasei noslēgusies pēc tam, kad Igaunijas izlase vakar piedzīvoja zaudējumu pret Nīderlandes volejbolistiem – 0:3.

“Pirmais, kas izdevās – serve. Jā, bija daudz kļūdu (16), taču ieservējām arī astoņus eisus. Patika, kā puiši spēlēja blokā un aizsardzībā. Spēli varējām pabeigt arī ātrāk, taču ceturtajā setā pāragri sākām gaidīt galotni. Bijām drošā vadībā, bet atslābinājāmies, tas nav labi. Viss labs, kas labi beidzas,” uz maču atskatījās Avo Kēls.

Lūgts uzslavēt kādu no Latvijas izlases spēlētājiem, Kēls pirmkārt uzteica Denisa Petriva sniegumu. “Deniss šodien bija lielisks. Dzina izmisumā slovākus. Viņu dažbrīd pamatīgi apjuka, kad lēkt un, kad nelēkt blokā. Tāpat jāpiemin Ozoliņa un Āboliņa sniegumu. Protams prieks arī par pirmo tempu sniegumu, pateicoties Petrovam viņi var būt rezultatīvi gandrīz katrā spēlē,” teica Kēls.

“Nospēlējām kopumā labi. Sākumā traucēja lielais karstums, bet vēlāk spējām aklimatizēties un spēle gāja no rokas. Nedaudz iekritām trešajā setā, taču saņēmāmies, izdarījām savu darbu. Bijām labi izanalizējuši pretiniekus, tāpēc bija nedaudz vieglāk,” iemeslus veiksmīgajai spēlei blokā meklēja Latvijas izlases pirmā tempa uzbrucējs Zigurds Adamovičs. “Slovāki spēlē ļoti ātru volejbolu, kas apgrūtina spēli pretiniekiem. Prieks par servi, kur esam progresējuši,” piebilda volejbolists.

Grupas noslēdzošais mačs mūsu izlasei jāaizvada 16. jūnijā savas publikas priekšā - Daugavas sporta namā ar līdervienību Turciju.