Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Raiders" atlaiž Hakenbergu, Hārdijs paraksta līgumu ar UFC

Juris Miņins
Juris Miņins

"Raiders" atlaiž Hakenbergu, Hārdijs paraksta līgumu ar UFC
Kristians Hakenbergs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Oklendas "Raiders" ir paziņojusi, ka lauž līgumu ar pirms trim nedēļām no Ņujorkas "Jets" iemainīto saspēles vadītāju Kristianu Hakenbergu.

Trīs nedēļas pēc tam kā Oklendas "Raiders" no Ņujorkas "Jets" iemainīja 2016. gada draftā ar kopējo 51. numuru izvēlēto saspēles vadītāju Kristianu Hakenbergu, Kalifornijas vienība, nogaidot nepieciešamo laiku, atbrīvojās no 23 gadus vecā censoņa.

Kā skaidroja komandas galvenais treneris Džons Grudens, kura vadībā "Raiders" jau ir veikuši vairākus interesantus darījumus, šis solis tika veikts tādēļ, lai atbrīvotu vietu sastāvā, jo vienlaicīgi ar Hakenberga atlaišanu, Oklendas komanda nolīga divus aizsardzības līnijas spēlētājus – Frostī Rakeru un Atibu Rubinu.

Tāpat ir jāņem vērā apstāklis, ka šobrīd komandā jau ir trīs saspēles vadītāji – Dereks Kars, Konors Kuks un Eidžeijs Manuels.

Jāpiebilst, ka Kristians Hakenbergs pēdējo 30 gadu laikā ir pirmais NFL draftā pirmajās divās kārtās draftētais spēlētājs, kurš pirmajās divās sezonās tā arī nav aizvadījis nevienu regulārās sezonas maču.

Kā arī...

- Bijušais NFL spēlētājs Gregs Hārdijs, kurš futbola komandām kļuva nevajadzīgs pēc vairākiem incidentiem ārpus laukuma, vakarnakt, pēc Latvijas laika, ar nokautu debitēja profesionālajā MMA. Šajā cīņas sporta virzienā Hārdijs ir trenējies jau labu laiku un pirms tam, amatieru līmenī, arī ir izcīnījis trīs uzvaras, visas – ar nokautiem.

Šāds sniegums ir bijis gana labs, lai par bijušo futbolistu ieinteresētos vadošā MMA organizācija, UFC, kas piedāvāja Hārdijam līgumu, ko, protams, sportists arī parakstīja.

- Savukārt Endjū Laks, kurš izlaida visu iepriekšējo sezonu savainojuma un tam sekojošās atlabšanas dēļ, ir aizvadījis pirmo publisko metienu treniņu un ir izteicis cerības, ka būs gatavs spēlēt 2018. gada sezonā jau no pirmās tās dienas.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports