Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Pēc Trampa un Čenuna tikšanās tiešajā ēterā apraudas Deniss Rodmens

Andrejs Siliņš

Pēc Trampa un Čenuna tikšanās tiešajā ēterā apraudas Deniss Rodmens
Deniss Rodmens
Foto: CNN

Trešdien vēsturisku tikšanos aizvadīja ASV un Ziemeļkorejas līderi - Donalds Dž. Tramps un Kims Čenuns. Ziņu kompānija CNN uz sarunu aicināja pieckārtējo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu Denisu Rodmenu, kurš pirms pieciem gadiem devās vizītē uz Ziemeļkoreju un šobrīd tiek pieskaitīts tiem, kuriem ir lielākais nopelns ASV un Ziemeļkorejas attiecību uzlabošanā.

2013. gada ziemā Rodmens devās uz Ziemeļkoreju, lai aizvadītu basketbola izrādes un priecētu vietējo publiku, kā arī Ziemeļkorejas līderi un lielu basketbola mīļotāju Kimu Čenunu. Vēlāk Rodmens devās uz Ziemeļkoreju vēl vairākās vizītēs, lūdza atbrīvot no ieslodzījuma korejiešu izcelsmes amerikāni, ko Čenuns arī izdarīja. Pagaidām pēdējā Rodmena vizīte Ziemeļkorejā bija pagājušā gada vasarā, kad starp Čenunam vestajām dāvanām esot bijusi arī Donalda Trampa grāmata.

Jau kopš pirmās vizītes Rodmens nav slēpis savu patiku pret Ziemeļkoreju un aicinājis abas konfliktējošās puses uz miera sarunām. Bijušais basketbolists esot vēlējies tikšanos ar iepriekšējo ASV prezidentu Baraku Obamu, lai pārrunātu šo tēmu, taču Obama tam neesot veltījis laiku.

"Kad atgriezos mājās [no pirmās vizītes], man 30 dienas bija jāslēpjas, es saņēmu nāves draudus," emocionālā intervijā CNN sacīja Rodmens. "Bet es nenolaidu galvu. Zināju, ka lietas mainīsies. Es to zināju. Es tāds biju vienīgais. Ar mani neviens par to nerunāja, bet es uzņēmu visas lodes un aizvien neesmu nokritis. Šī ir lieliska diena ikvienam."

     [+] [-]

, 2018-06-13 09:27, pirms 6 gadiem
WTF

     [+] [-]

, 2018-06-13 12:20, pirms 6 gadiem
Galīgi sviestā sagājis.