Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Menas salā krīt pasaules ātrāko motosacīkšu rekords

Juris Grīns
Juris Grīns

Menas salā krīt pasaules ātrāko motosacīkšu rekords
Pīters Hikmans Menas salas trasē
Foto: ultimatemotorcycling.com

Menas salas TT sacensības, kas pazīstamas kā, iespējams, bīstamākās pasaulē, tagad oficiāli var lepoties arī ar pasaulē ātrāko motosacīkšu statusu.

"Senior" klases finālsacensībās Pīters Hikmans apli Menas salas trasē spēja veikt ar vidēji ātrumu 217.989 km/h, kas ir absolūts asfalta trasē notiekošo motosacīkšu rekords.

Līdz šim rekords piederēja Dīnam Harisonam, kurš Ziemeļīrijā, 11.9 km garajā Dandrodas trasē "Ulster Grand Prix" laikā pērn apli veica ar vidējo ātrumu 216.648 km/h.

Tuvu rekorda pārspēšanai šogad Menas salas TT sacīkstēs bija pats Harisons "Superbike" klases sacīkstēs, tomēr "Senior" klasē rekords krita pēc Hikmana lieliskā apļa. Sportists vidējo ātrumu 217.988 km/h sasniedza ceturtajā no finālbrauciena sešiem apļiem. Tuvāko sekotāju finišā gan viņš pārspēja tikai par divām sekundēm.

"Smiths BMW" komandas pārstāvis Hikmans atzina, ka rekordu sasniegt palīdzēja perfektie laikapstākļi, trases stāvoklis, kā arī pēdējā brīža jaunu riepu partijas piegāde no "Dunlop" rūpnīcas.

TT sacīkstes notiek 60 km garajā "Mountain Course" trasē, kas ved pa publiskajiem ceļiem apkārt visai Menas salai.

Salīdzinājumam, prestižajā "MotoGP" čempionātā apļu rekordu īpašnieki var lepoties ar krietni mazāku vidējo ātrumu. Parasti tie ir 160-170 km/h vai nedaudz vairāk.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-06-14 09:25, pirms 6 gadiem
Ja uzvari Isle TT, tad tu es īsta dzelzs pakaļa.
nevis vietējie ādinieki, kuri sev titulu piekabina pēc nobrauktajiem 1000km.