Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Flerī piekrīt pamest "Penguins", Fenafs nevēlas pārcelties uz Lasvegasu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Flerī piekrīt pamest "Penguins", Fenafs nevēlas pārcelties uz Lasvegasu
Marks Andrē Flerī
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas sezona otro gadu pēc kārtas noslēgusies ar Pitsburgas "Penguins" triumfu, taču šoreiz komandai piespiedu kārtā nāksies pazaudēt vienu spēlētāju, kuru paplašināšanās draftā izvēlēsies jaunpienācēja Vegasas "Golden Knights".

Pirms paplašināšanās drafta, kurā jaunpienācēja Vegasas "Golden Knights" no katras komandas izvēlēsies vienu hokejistu, katrai vienībai ir jāizdara izvēle, kurus spēlētājus aizsargāt. Drīkst aizsargāt vienu vārtsargu, trīs aizsargus un septiņus uzbrucējus vai arī vienu vārtsargu un astoņus laukuma spēlētājus, neskatoties uz pozīciju.

Skaidrs, ka Pitsburgas "Penguins" nākotnes vārtsargs ir 23 gadus vecais Mets Marejs, kurš debijas sezonā aizveda komandu līdz Stenlija kausam, panākumu atkārtojot arī šogad un 11 spēlēs atvairot 93,7% sāncenšu metienu. Tādējādi varētu nākties šķirties no ilggadējā pirmā numura Marka Andrē Flerī.

Tomēr pirms paplašināšanās drafta izstrādātajos noteikumos ir iekļauts punkts, kas attiecas uz Flerī un daudziem citiem pieredzējušajiem spēlētājiem – ja hokejista līgumā ir iekļauts punkts, kas aizliedz viņu aizmainīt uz citu komandu bez paša spēlētāja piekrišanas, tad viņš obligāti jāiekļauj aizsargāto sarakstā vai jāpierunā atteikties no punkta.

Pēc Stenlija kausa fināla atklātībā nonāca informācija, ka Pitsburgas "Penguins" vadība uzrunājusi Flerī jau februārī, un vārtsargs piekritis atteikties no punkta līgumā – taču viņš varēs nonākt tikai Vegasas "Golden Knights", nevienā citā komandā ne. Tādējādi Pitsburga aizsargās Mareju, bet debitantes vadībai jādomā, vai izvēlēties Flerī.

Tikmēr tiek vēstīts, ka Otavas "Senators" aizsargs Dions Fenafs negrasās atteikties no līgumā iekļautā punkta par neaizmainīšanu, tāpēc komandas vadībai nāksies pasvīst. Bija plānots aizsargāt kapteini Ēriku Kārlsonu, Marku Metotu un Kodiju Sīsī, bet tagad jādomā par citu risinājumu.

32 gadus vecais Fenafs aizvadītajā sezonā guva deviņus vārtus un pievienoja 21 rezultatīvu piespēli. Otavas "Senators" sasniedza Austrumu konferences finālu, kurā septiņos mačos piekāpās Pitsburgai, bet Fenafs izcēlās ar vieniem vārtiem pagarinājumā un pieciem punktiem. Viņa līgumā vēl palikuši četri gadi, katrā sezonā aizsargam saņemot septiņus miljonus dolāru.

Viena no komandām, kas, visticamāk, aizsargās astoņus spēlētājus, ir Stenlija kausa fināliste Nešvilas "Predators", jo tā var lepoties ar vienu no labākajām aizsardzībām līgā – Romāns Jozi, Pīkejs Subens, Matiass Ekholms un Raiens Eliss. Uzbrukumā plānots aizsargāt Filipu Fošberju, Raienu Džohansenu un Viktoru Arvidsonu.

Tādējādi jāizvēlas viens no citiem uzbrucējiem – Džeimss Nīls, Kolins Vilsons, Kalle Jarnkroks, Kreigs Smits, Koltons Sizonss vai Ostons Vatsons. TSN prognozē, ka neaizsargāts varētu palikt Nīls, kurš šajā sezonā 70 spēlēs guva 23 vārtus un pievienoja 18 piespēles, bet izslēgšanas mačos guva sešus vārtus un sakrāja deviņus punktus.

Tāpat tiek vēstīts, ka Kolumbusas "Blue Jackets" nav sazinājusies ar uzbrucēju Skotu Hārtnelu, lai viņš piekristu atteikties no neaizmainīšanas punkta līgumā. Identiski rīkojusies Anaheimas "Ducks" sakarā ar aizsargu Kevinu Bieksu.

Paplašināšanās drafta iznākums un Vegasas "Golden Knights" sastāvs tiks paziņots naktī uz 22. jūniju pēc Latvijas laika, kad Lasvegasā īpašā ceremonijā tiks apbalvoti aizvadītās sezonas labākie spēlētāji.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...
TSN

  +1 [+] [-]

, 2017-06-13 22:27, pirms 7 gadiem
Flerī patiesībā ir tāds ļoti neviennozīmīgs vārtsargs, jo, no vienas puses, viņu vienmēr ir kritizējuši par to, ka viņš, kā drafta 1. numurs, nav līgas superzvaigzne, nav komandas vilcējs, utt., bet no otras viņš ir ļoti labs vārtsargs ar trim Stenlija kausiem un olimpisko zeltu.

No otras puses - viņš jau nav vienīgais šāds "sliktais vārtsargs", kurš kolekcionē kausus. Grants Fūrs, Kriss Osgūds arī nebija nekādi diženie vārtsargi, bet kausu viņiem pietiek.

  +3 [+] [-]

, 2017-06-13 22:46, pirms 7 gadiem
Ēriks Kāšons

     [+] [-]

, 2017-06-13 23:05, pirms 7 gadiem
Pens pat vareetu buut prieciigi,ja Fleri panjemtu,prieksh otraa vaartsarga vinjam tomeer nenormaali labs liigums,12pasdsmitais starp visiem liigas vaartsargiem,kas ar vareetu buut iemesls kaapeec jaunais NHL klubs ar paies vinjam garaam

     [+] [-]

, 2017-06-13 23:08, pirms 7 gadiem
Nu priekš jauna kluba - Vegasas Flerī noteikti būtu labs ieguvums vārstargu līnijā vismaz patreiz! Pieredzējis un jau kaut ko izcīnijis! Šaubos, ka arī brīvajos šie ko jēdzīgāku varēs sagrabināt! Ok, jā viņš (Flerī) varbūt nav ne Ruā, ne Bodērs, bet arī nav kaut kāds Montoija(Als Montoija)....

     [+] [-]

, 2017-06-13 23:35, pirms 7 gadiem
Nu ta jau redzēs kā tur būs. Domāju būs ok jebkurš variants tur.
Reku labs raksts par pingvīnu nākošās sezonas aprisēm https://www.nhl.com/news/pittsburgh...

  -1 [+] [-]

, 2017-06-13 23:40, pirms 7 gadiem
Fenafs riktīgu mīksto palaida.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-14 00:18, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Nu priekš jauna kluba - Vegasas Flerī noteikti būtu labs ieguvums vārstargu līnijā vismaz patreiz! Pieredzējis un jau kaut ko izcīnijis! Šaubos, ka arī brīvajos šie ko jēdzīgāku varēs sagrabināt! Ok, jā viņš (Flerī) varbūt nav ne Ruā, ne Bodērs, bet arī nav kaut kāds Montoija(Als Montoija)....
Ja Vegasa dabūs Flerī paplašināšānās draftā, gan jau viņi dabūs "kaut ko jēdzīgu" kā 2. nr. brīvajos aģentos.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-14 01:38, pirms 7 gadiem
Fantastika! Mans Fantasy rosters tikko kā atdzīvojās!

     [+] [-]

, 2017-06-14 09:29, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Ja Vegasa dabūs Flerī paplašināšānās draftā, gan jau viņi dabūs "kaut ko jēdzīgu" kā 2. nr. brīvajos aģentos.
Par to nav šaubu!

  +2 [+] [-]

, 2017-06-14 11:38, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Ja Vegasa dabūs Flerī paplašināšānās draftā, gan jau viņi dabūs "kaut ko jēdzīgu" kā 2. nr. brīvajos aģentos.
Kāpēc brīvajos aģentos, ja viņiem expansion draftā ir obligāti jāizvēlas vismaz 3 vārtsargi. Un no šī brīža pozīcijām izskatās, ka WSH Grūbauers un NYR Rānta varētu būt pieejami.

Starpcitu, tas ka Flerī ir atteicies no sava NMC nozīmē ne tikai to, ka PIT var viņu izlikt expansion draftā, bet arī to ka vēl pirms tā viņu var aizmainīt uz kādu citu komandu, tādējādi kaut ko arī pretī dabūjot.

Tāpat nevajag aizmirst, ka Vegasas GM šobrīd aktīvi tirgojās ne tikai par to, ko varētu paņemt, bet arī par to ko dosi pretī ja ņenemšu to čali . Pēc insider ziņām esot jau vienošanās ar Čikāgu un nupat arī ar Anaheimu.
Tāpat arī tirgošanās notiek par to, kur pa taisno varētu aizmainīt kādu expansion draft paņemtu čali. Piemēram, Vinipega, kas arī ir vārtsarga meklējumos, var Vegasai piedāvāt darījumu, ja viņi izvēlas kādu intresējošu vārtsargu. Attiecīgi, tas ka Vegasa kādu izvēlas draftā galīgi nenozīmē, kas šis spēlētājs tur būs sezonas sākumā.

Šobrīd expansion drafta sakarā ir ļoti daudz nezināmo faktoru un paredzams, ka maiņu tirgus šovasar varētu būt diezgan aktīvs.