Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Indriksons: "Starkova maiņa būtu lielākais stulbums, kādu es varētu pieļaut"

Agris Suveizda

Indriksons: "Starkova maiņa būtu lielākais stulbums, kādu es varētu pieļaut"
Guntis Indriksons un Aleksandrs Starkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Rīgas Olimpiskā sporta centra telpās notika Latvijas Futbola federācijas prezidenta Gunta Indriksona preses konference, kuras galvenā tēma bija izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova paturēšana amatā. Indriksons uzskata, ka šobrīd nav neviena, ar kuru aizvietot Starkovu, taču LFF prezidents pieļāva lielu iespēju, ka pēc cikla beigām slikta rezultāta gadījumā treneru maiņa notiks - ļoti iespējams, ka tādā gadījumā Starkovs arī pats atkāpsies no amata.

"Lēmums ir Aleksandram Starkovam pozitīvs - viņš ir palicis amatā. Situācija ir tāda, ka Starkovam uz šo ciklu ir noslēgts līgums. Vienmēr dzīvē esmu uzskatījis, ka ir jārespektē noslēgtie līgumi, ja nav kaut kādu īpašu force majeure apstākļu. Esmu kategoriski pret to, ka šodien kāds kultivē vai cenšas kultivēt idejas par to, ka Starkovs netiek galā ar izlasi un ka Starkova kvalifikācija, iespējams, neatbilst. Vai ka tiek apšaubītas kādas viņa personiskās īpašības, kādi iespējamie konflikti ar spēlētājiem vai ka spēlētāji neatdodas katrā spēlē tā, kā mēs visi gribētu. Esmu kategoriski pret to, jo uzskatu, ka tā tas nav," preses konferenci iesāka Guntis Indriksons.

"Esmu runājis ar ļoti daudziem cilvēkiem, arī ar daudziem cilvēkiem, no kuriem federācijā daudz kas ir atkarīgs. To pašu Jāni Mežecki, Daini Kazakeviču. Viņi visi kā viens atzīst, ka Latvijā mums labāka trenera par viņu [Starkovu] nav. Vienkārši nav. Tā ir realitāte," sacīja Indriksons, vienlaikus atzīstot, ka federācijai ir jāuzņemas vaina par līdzvērtīgu treneru trūkumu. "Protams, mums nav, par ko priecāties, bet jebkurā variantā nav iespējams ātri sagatavot tāda līmeņa treneri un ar zināmu garantiju, ka jebkuram citam iznāks un rezultāts būs labāks. Domāju, ka viņš šobrīd Latvijā ir vienīgais tāda kalibra speciālists, kurš var reāli vadīt Latvijas izlasi. Nerunāsim nemaz par viņa lauriem, jo viņš principā ir vienīgais no Latvijas treneriem [tituls ir arī Marekam Zahodinam un Jurijam Andrejevam, kurš 2004.g. sezonas beigās "Skonto" nomainīja Starkovu - A.S.], kurš izcīnījis Latvijas čempiona titulu - un reizes 14 vai 15 [Starkovam ir 12 Latvijas čempiona tituli - A.S.]. Cik atceros, visus pārējos titulus ir izcīnījuši ārzemju speciālisti - lietuvietis, moldāvs un ukrainis [un vēl vācietis un krievs - A.S.]. Nevienam no mūsu treneriem nav tādas pieredzes strādāt ārpus Latvijas un ar tāda kalibra klubu kā Maskavas "Spartak"."

"Lai mainītu, pret kaut ko ir jānomaina. Latvijā nav. Nākamā darbība ir meklēt kaut kur. Zinu, ka ģenerālsekretārs to dara. Zinu apmēram to loku, ar kuriem tika un tiek runāts. Zinu arī dažus labus secinājumus. Piemēram, viens no kandidātiem no 12 punktiem astoņos peld. Nezinu tos punktus, bet droši vien, ka ir kādi specifiski jautājumi, par kuriem kandidātam vajadzētu atbildēt. Zinu vienu - visi eksperimenti, kurus ir vairākkārt ir veikusi Gruzija, Armēnija, Azerbaidžāna, Lietuva, Igaunija, pat Baltkrievija, kas ir nesalīdzināmi citā līmenī nekā mēs, ir beigušies neveiksmīgi. Man nav neviena piemēra. Īrijā Trapatoni, bet tā ir pasaules zvaigzne, kuru mēs nekad dzīvē nevarēsim atļauties. Un pat, ja atļautos, Aleksandrs Isakovs valdes sēdē pareizi teica - kaut Kapello rīt uzaiciniet, rezultāts tāpat būs 0:3, 1:3, 1:4 vai 1:5. Vienkārši neredzu, ar ko šodien aizvietot Starkovu," Indriksons turpināja.

"Šobrīd neredzu variantus un arī iemeslus, kādēļ Starkovam būtu jāaiziet no amata. Jā, ja beigsies cikls un atradīsimies zemāk par Lietuvu un Lihtenšteinu, tad ir skaidrs, ka ir pamats par to runāt. Šobrīd esam tajā vietā, kurā mums ir jābūt. Mēs gribam [būt tik augstu], bet nedomāju, ka kāds no jums centīsies man pierādīt, ka mums ir jābūt augstāk par Grieķiju, Slovākiju un Bosniju un Hercegovinu. Vienā sporta veidā stādam uzdevumus iekļūt ceturtdaļfinālā - un vienkārši nav variantu. Var jau stādīt, var jau pēc tam ņirgāties paši par sevi un treneri, bet ir reāli jāskatās uz lietām. Reālas lietas ir tādas, ka šobrīd mums ir trīs četri konkurētspējīgi futbolisti - Vaņins, Gorkšs, Cauņa un Rudņevs," komentēja Indriksons, kurš vairākkārt uzsvēra, ka izlasei vienkārši nav konkurētspējīgu spēlētāju. "Tā kā tā ir realitāte, un tāpēc jautājums par Starkova nomaiņu vienkārši būtu lielākais stulbums, kādu es pats varētu pieļaut."

Indriksons piebilda, ka, ja valde būtu nobalsojusi par Starkova atlaišanu, atkāpties vajadzētu arī federācijas vecajiem darbiniekiem ar viņu, Mežecki un Gudermani priekšgalā. Indriksons neizslēdza, ka slikta rezultāta gadījumā viņš prezidenta krēslu varētu pamest arī pēc kvalifikācijas turnīra beigām. Lai arī ar jauna trenera meklēšanu nodarbojas Mežeckis, Indriksons atklāja, ka esot pavīdējušas četras kandidatūras - polis, dānis, slovāks un zviedrs, no kuriem, iespējams, daži jau esot atkrituši. Tāpat Indriksons uzskata, ka no treneriem, kas pazīst Latvijas futbolu, tuvākā vai tālākā laikā, viņaprāt, izlasi varētu pārņemt tikai trīs - Romāns Grigorčuks, Gērijs Džonsons un Tamazs Pertija.

Plašāku atskatu uz aptuveni stundu un 40 minūtes ilgušo preses konferenci, kurā tika runāts arī par citām ar izlasi un Latvijas futbolu saistītām tēmām, piedāvāsim rīt.

1 2 3 92 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +21 [+] [-]

, 2013-06-13 16:45, pirms 11 gadiem
Vienkārši pīiiiiiii

Kaut ko tik stulbu vēl nebiju lasījis.

 +11 [+] [-]

, 2013-06-13 16:47, pirms 11 gadiem
Njaaa.. .2 stulbeņu sadarbība!

  +7 [+] [-]

, 2013-06-13 16:49, pirms 11 gadiem
un nākotnes treneru kandidāti vēl lielāks PSC
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +34 [+] [-]

, 2013-06-13 16:50, pirms 11 gadiem
Te vajag mainīt visu LFF valdību, sākot no galvenā, beidzot ar apkopējiem!

  -4 [+] [-]

, 2013-06-13 16:51, pirms 11 gadiem
Pertija būtu lielisks treneris , bet bez pieredzes ''lielos mačos''.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: olga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-06-13 16:55, pirms 11 gadiem
lacom rakstīja: Vienkārši pīiiiiiii

Kaut ko tik stulbu vēl nebiju lasījis.
Kas tur ir tik stulbs? Paskaidro?

  +3 [+] [-]

, 2013-06-13 16:56, pirms 11 gadiem
"Romāns Grigorčuks, Gērijs Džonsons un Tamazs Pertija." Toreiz viens gandrīz uzminēja, tika Džonsona vietā bija Ešvorts. Skumji...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2013-06-13 17:00, pirms 11 gadiem
Indrikson,tev jāmācās no Lipmaņa.. Kāuzdevumu neizpilda,tā mainam treneri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-06-13 17:06, pirms 11 gadiem
Lūdzu, Grigorčuku par treneri. Ja jau šamējais aizveda FKV līdz Eiropas līgas grupu turnīram, tad kāpēc viņš nevarētu aizvest Latviju līdz EČ, PČ grupu turnīriem?

 +10 [+] [-]

, 2013-06-13 17:07, pirms 11 gadiem
Tā ir, kad profesionālajās attiecībās iejaucas personīgā draudzība. Vairs objektīvi nevar paskatīties. Kautgad SA teica, ka pats atbalstīs Starkova maiņu

 +20 [+] [-]

, 2013-06-13 17:07, pirms 11 gadiem
Smiekliga lasit sho interviju,visi zina ka tiek lobeti skonto speletaji,kapec Dubru nenjem izlase,jo vinjsh paris gadu atpakalj uzmeta Skonto un aizgaja uz Poliju,tapec tagad nenjem izlase,Gabovs speleja Metta nenjema,kaa kontrakts ar Skonto tad izlase durvis valja,par Fertovu vispar labak neko neteikt.Var zaudet,bet ne jau ar tadu speli un rezultatu,Lietuva zaudeja Griekjiem,bet tur bija skatams futbols,momenti,nevis 93 min bumbu sihana prom ka tik talak.Ir daudz labus specialistu un neviens cilveks pasaule nav neaizvietojams.Nosauciet tad ciparu par kadu strada Starkovs,domaj daudziem bus shoks,tie nav 1000 un pat 10000 eur,bet daudz vairak,domajams par tadu naudu var atrast normalu treneri,protams ne zvaigzni,bet normalu var atrast jau nu noteikti.

 +12 [+] [-]

, 2013-06-13 17:11, pirms 11 gadiem
Nav ko teikt... ';

  +5 [+] [-]

, 2013-06-13 17:13, pirms 11 gadiem
ha ha, tikpat stulbs kā salašņu centrs politikā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-06-13 17:14, pirms 11 gadiem
Tas būtu lielākais stulbums ja viņš paliktu futbola federācijas prezidents!!! Tā kā atkāpies Indrikson

 +11 [+] [-]

, 2013-06-13 17:16, pirms 11 gadiem
Nu cik ilgi mums vēl tas būs jāpacieš, kā šie viens otram laiza???

  +9 [+] [-]

, 2013-06-13 17:20, pirms 11 gadiem
Zaudēt var dažādi. Jā var zaudēt 0-5 un otrreiz 0-5 un šie zaudējumi var būt atšķirīgi. Jā mēs esam ļoti vāji=piekrītu, Bosnija ir daudz stiprāka. Neticu ka pie cita laba trenera mēs pat 10 vīru sastāvā nevarētu izveidot savā laukumā nevienu momentu. Starkovs bija labs treneris-tāpat kā spēlētāji arī treneri noveco.
Skonto mafija turpina dominēt , diemžēl izlasē to spēcīgi jūt. Pats esmu Skonto līdzjutējs, bet tas netraucē ar veselo saprātu secināt, ka Skonto laika gaitā cenšas diktēt savus noteikumus Latvijas futbolā (ne vienmēŗ godīgiem līdzekļiem). Būsu Skonto-būsi daudz tuvāk izlasei, uzmetīsi savu klubu - izlasē tiksi ja būsi super labs kādā augsta līmeņa klubā.
Labi lai Starkovs paliek-mani biedē kas cits- ja pēkšņi mums būs normāli rezultāti(ar Lietuvu, Slovākiju)-atkal sāksies runas ka Starkovam jāpaliek.
Vai tad mēs nevaram atrast ārzemju speciālistu, Starkovs pašlaik peld vispār Latvijas futbolā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-06-13 17:20, pirms 11 gadiem
Beidzot kaada praatiiga ideja, atlaist sStarkovu un atkaapties pashiem! Bravo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-06-13 17:23, pirms 11 gadiem
Nevienam no mūsu treneriem nav tādas pieredzes strādāt ārpus Latvijas

Vai tas nav LFF (bez)darbības rezultāts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-06-13 17:24, pirms 11 gadiem
Indriksona teiktais pierāda, ka visā Latvijas sportā nav sistēmas, bet valda tikai sakari un čomu būšana - kā saka, ja nevaru nopelnīt, tad man pofig - tāda nu ir tā mūsu sporta sistēma - bēdīgi.
ps. Paldies dažiem sporta veidu patriotiem, par to, ka viņi cenšas uzturēt savu sporta veidu vismaz kaut kādā līmenī, bet šajā sarakstā futbols viennozīmīgi nav. , bet Indriksona populistiskais raudiens jau apnicis ir ļoti sen. nebūtu mēs Latvijā, fani jau sen ar protestiem tādu LFF būtu patriekuši.

     [+] [-]

, 2013-06-13 17:24, pirms 11 gadiem
Mēnesī saņemot vismaz 10 štukas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-06-13 17:26, pirms 11 gadiem
Tas čekists tak nav normāls!
1 2 3 92 komentāri