Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Minusa un Jursone pasaules čempionātu sāk ar zaudējumu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Minusa un Jursone pasaules čempionātu sāk ar zaudējumu
Inguna Minusa un Inese Jursone
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone Romā notiekošā pasaules čempionāta pirmajā spēlē trīs setos ar 18:21, 21:14, 13:15 piekāpās Beļģijas sportistēm Katrīnai Gīlenei un Līzbetei Muhai.

Pirmo setu ar punktu sāka pretinieces, taču turpinājumā mūsējās darbojās pārliecinošāk un panāca 4:2. Latvijas sportistēm lieliski nospēlējot aizsardzībā un turpinot veiksmīgi uzbrukt, pie rezultāta 6:2 pretinieces paņēma pārtraukumu, kas viņām nāca par labu, jo nedaudz vēlāk izdevās pietuvoties līdz 7:9. Tehniskajā pārtraukumā mūsējās devās ar trīs punktu handikapu – 12:9.

Pēc pārtraukuma pretinieces sāka spēlēt daudz labāk, it īpaši aizsardzībā un pārņēma vadību ar 13:12. Minusai un Jursonei seta atlikušajā daļā radās problēmas ar uzbrukuma noslēgumu un atspēlēties vairs neizdevās, tādējādi pirmajā partijā nācās samierināties ar zaudējumu 18:21.

Arī otro setu labāk sāka latvietes, šoreiz iegūto pārsvaru izdevās nosargāt. Beļģietes sīvi turējās līdzi vien līdz seta vidum, kad rezultāts bija 10:9 Minusas un Jursones labā, taču turpinājumā Latvijas dueta pārsvars šaubas vairs neradīja, un otrajā partijā Minusa ar Jursoni revanšējās ar 21:14.

Izšķirošā trešā seta sākumā mūsējām izdevās iegūt 4:1 pārsvaru, taču turpinājumā sekoja vairākas veiksmīgas epizodes pretinieču izpildījumā, ieskaitot spēli blokā, un neveiksmīgas epizodes Latvijas sportistēm. Pie 11:12 vēl bija cerības uz cīņas laušanu, taču tas tomēr neizdevās un nācās samierināties ar zaudējumu 13:15.

Rīt mūsu vienīgais sieviešu pāris Romā sacentīsies ar 11. numuru izliktajām amerikānietēm Endžiju Akersu un Nikolu Brenegu. Šīs spēles sākums paredzēts plkst. 16:05, bet parīt apakšgrupas pēdējā kārtā latvietes gaida spēkošanās ar mājiniecēm Danielu Gloriju un Džūliju Momoli. Viņas izliktas ar 14. numuru, spēles sākums trešdien plkst. 13:30.

     [+] [-]

, 2011-06-13 14:40, pirms 13 gadiem
tipisks kaasiens sievieshu gaumee.