Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Dziļa krīze "Panathinaikos": prom, visdrīzāk, dosies arī Fredets un Tomass

Andrejs Siliņš

Dziļa krīze "Panathinaikos": prom, visdrīzāk, dosies arī Fredets un Tomass
Džimmers Fredets. Foto: EPA / Scanpix

Grieķijas basketbola flagmanim Atēnu "Panathinaikos" nākamā sezonā varētu būt ievērojami citādāka nekā iepriekšējās - klubs koronavīrusa pandēmijas izraisītās ekonomiskās krīzes dēļ nebūs spējīgs noturēt sastāvā virkni līderu.

Komandas galvenais treneris Riks Pitino jau labu laiku kā atgriezies dzimtenē ASV, un jau skaidrs, ka neatgriezīsies, jo pieņēmis Aionas koledžas piedāvājumu kļūt par basketbola komandas treneri. Grieķu mediji vēstī, ka klubs gatavojas par galveno treneri iecelt mazpazīstamo vietējo speciālistu Jorgu Vovorasu, kurš līdzšinējā karjerā pārsvarā bijis asistents un šos pienākumus veica arī pēdējās četras sezonas "Panathinaikos" komandā.

Jau iepriekš izskanējusi informācija, ka klubs mēģina runāt ar Niku Kalatesu par izmaiņām līgumā, jo tas nosaka, ka nākamajā sezonā lieliskajam saspēles vadītājam jāsaņem 2,1 miljons dolāru (nepilni divi miljoni eiro). Klubs paredz, ka nevarēs atļauties maksāt nevienam tik lielu atalgojumu, bet Kalatess kā labākais rezultatīvo piespēļu dalītājs basketbola pasaulē ārpus NBA nav ar mieru samazināt finansiālās prasības. Sāli brūcēm uzbēra baumas, ka niknākie "Panathinaikos" sāncenši "Olympiacos" esot gatavi piedāvāt Kalatesam līgumu.

Šodien kluba īpašnieks "Instagram" vietnē pārtraucis sekot gan Kalatesam, gan citam komandas vadošajam spēlētājam Jannim Papapetru. Šodien izskanēja informācija, ka vieglo uzbrucēju jau noskatījis Milānas superklubs "Olimpia" un gatavo izteikt piedāvājumu. Papapetru šosezon Eirolīgā vidēji 28 minūtēs guva 10,9 punktus un izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu.

Grieķu mediji vēsta, ka arī amerikāņu snaiperis Džimmers Fredets sācis sarunas par līguma pārtraukšanu ar "Panathinaikos". Ķīnas basketbolā superzvaigznes statusu iekarojušais Fredets savā Eirolīgas debijā vidēji guva 12,9 punktus, realizējot 41,7% trīspunktnieku. Fredets pagājušajā vasarā noslēdza ar Atēnu superklubu divu gadu līgumu, kas paredzot, ka nākamajā sezonā spēlētājs saņemtu vairāk nekā pusotru miljonu eiro.

Tāpat klubā nepalikšot amerikāņu spēka uzbrucējs Dešons Tomass, kurš arī bija viens no vadošajiem spēlētājiem, vidēji gūstot 13,9 punktus un izcīnot 4,4 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://www.sport24.gr/

     [+] [-]

, 2020-05-14 10:10, pirms 4 gadiem
Dieva sods.

     [+] [-]

, 2020-05-14 16:08, pirms 4 gadiem
sveiks rakstīja: Dieva sods.
Nē, tas ir karma par to, ka grieķijas līgu spēja pierunāt sodīt Olimpiakos, kuru tagad pat nespēlē grieķijas līgā.
un pašiem grieķiem tas ir sāpīgi, jo divi top klubi ir pilnībā iznīcinājuši grieķijas līgas vērtību.