Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

R. Ābols: "Tādu sportu esmu izvēlējies un mīlu – ripas lido ar 150 km/h"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

R. Ābols: "Tādu sportu esmu izvēlējies un mīlu – ripas lido ar 150 km/h"
Rodrigo Ābols. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas izlase vakar palika bez centra uzbrucēja Rodrigo Ābola, kuram lauzta pirksta dēļ pasaules čempionāts ir beidzies. Tiesa, viņš šodien bija kopā ar komandu un devās uz ledus, taču iemesls nebija hokeja spēlēšana – tika uzņemta komandas kopbilde. Pēcāk Ābols ar ieģipsētu labās rokas rādītājpirkstu pastāstīja par incidentu.

"Tam pašam pirkstam tajā pat vietā – pa vidu," teica Rodrigo Ābols. Identisks savainojums viņam bija vasarā Zviedrijā, kad pirksts tika traumēts pārbaudes spēles laikā un iztraucēja sezonas sākumu. Ābols sacīja, ka pagaidām vēl nezina, kad dosies uz Rīgu, un piebilda, ka droši vien būs nepieciešama operācija. "Pat gads nepagāja. Pilnīgs copy/paste vai deja vu, sauc, kā to gribi. Jau atnākot uz soliņa..."

"Tā reakcija uz ledus man nebija, ka sāpēja, jo galvenais bija izmest ripu ārā no zonas. Un tikai tad sāpes iedarbojās. Novelkot cimdu, tas skats bija identisks kā vasarā," notikumu gaitu atstāstīja Ābols, kurš otrajā trešdaļā neveiksmīgi mazākumā bloķēja pretinieku lielākās zvaigznes Romāna Jozi metienu. Uzbrucējs ar ironiju atzina, ka savainojuma nopietnību saprast nav bijis sarežģīti. "Novelc cimdu, skaties, ka pirksts šķībs. Tad skaidrs, ka kaut kas nav tā."

"Ir situācijas, kad var spēlēt ar lauztu pirkstu, bet manā gadījumā tas diemžēl nav iespējams. Satvēriena augšējā rokā salūza pirksts. Atkārtots lūzums, tāpēc ir grūti kaut ko paspēlēt," teica Ābols, kurš turnīra atklāšanas spēlē guva lieliskus vārtus pret austriešiem. "Tāds gadījums, neko nepareizi nedarīju. Tādu sportu esmu izvēlējies un mīlu – šeit ripas lido ar 150 kilometriem stundā. Gadās situācijas, kad vienkārši trāpa. Nav mums visas vietas aizsargātas. Ļoti nelaimīga situācija."

"Rentgenu tepat uztaisīja, jo hallē ir nodrošināti ļoti labi apstākļi. Uztaisīja, tad trešo periodu skatījos kopā ar Pēteri [Gromu, video treneri] video telpā, centos būt viņa asistents," pauda Ābols. Bez viņa tika piedzīvots sāpīgs zaudējums, izšķirošos vārtus ielaižot nepilnas četras minūtes pirms beigām. "Nervozas sajūtas, protams. Skatīties ir trīsreiz grūtāk."

Pēc Ābola izkrišanas no sastāva Latvijas izlase turnīram pieteikusi centra uzbrucēju Māri Bičevski. "Protams, ka mans savainojums komandai ir zaudējums. Jau tā mums ir problēmas ar centriem. Tāpēc atbrauca Bicītis. Labi, ka mums ir Māris. Domāju, ka viņš ir labā formā un būs gatavs ieņemt vietu, un labi nospēlēt. To vienmēr saka, ka viena vīra zaudējums ir otra iespēja, un vieta netiks atstāta tukša."

"Čempionāta turpinājumā novēlu izlasei tādu pat cīņassparu. Skatoties vakar trešo periodu, varēja redzēt, ka šveicieši bija sabijušies. Nospēlēja tā meistarības atšķirība, jo viņi izmantoja vienu momentu, bet mēs vairākumā neiemetām. Ja tādā garā turpināsim, tad arī pret grandiem būs labas spēles," Ābols pēc savainojuma saglabāja optimismu.

  -2 [+] [-]

, 2019-05-13 18:37, pirms 5 gadiem
Sāp naktī salauzta pirksts

  +6 [+] [-]

, 2019-05-13 19:32, pirms 5 gadiem
Ātru izveseļošanos, Rodrigo! Patīk, kā aug, kā spēlētājs - veidojas par vienu izlases līderiem! Gan tehnika, gan attieksme, gan nepiekāpība - viss ir!

     [+] [-]

, 2019-05-13 20:48, pirms 5 gadiem
Rodrigo patiesam ir liels malacis, veidojas par vienu no izlases atslegas speletajiem. Bet nu neko nevar darit - tads nu tas hokejs ir sporta veids, emocianals, skaists, atrs, ass, agresivs ari biezi vien. Bet diemzel ari viens no traumatiskakajiem ja ne traumatiskakais. Taja pasa laika, ka lai neatceras veco labo krievu dziesminu - Trus neigrajet v hokkej. (latviski - zakapastala hokeju nespele). Un to var attiecinat ari uz Rodrigo. Lai vai ka, lai izdodas pec iespejas atrak sadziedet pirkstu un veiksmi nakamaja sezona!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-05-14 02:47, pirms 5 gadiem
Būba rakstīja: Ātru izveseļošanos, Rodrigo! Patīk, kā aug, kā spēlētājs - veidojas par vienu izlases līderiem! Gan tehnika, gan attieksme, gan nepiekāpība - viss ir!
Bez jau nosauktā Rodrigo ir vēl loti mūsdienu hokejam svarīga lieta, kura trūkst daudziem LV hokejistiem- tie it GABARĪTI
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja