Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Mans pirmais spēka paņēmiens. Domāju, ka neviens vairs neaiztiks"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Merzļikins: "Mans pirmais spēka paņēmiens. Domāju, ka neviens vairs neaiztiks"
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Vakar Latvijas izlases vārtos lielisku maču aizvadīja Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 34 no 36 metieniem, tomēr ar to bija par maz – tika piedzīvots pirmais zaudējums pasaules čempionātā, ar 1:3 atzīstot Šveices pārākumu. Pēc šodien aizvadītā treniņa, kuru Merzļikins pameta pirmais no vārtsargiem, viņš atcerējās izpildīto spēka paņēmienu pret Kevinu Fialu.

"Nepatīkami zaudēt, it īpaši pret šveiciešiem, kuri man visus šos gadus mācīja spēlēt hokeju. Gribējās parādīt, ko viņi iemācīja. Bija tuvu, bet žēl, ka tāds rezultāts sanāca," emocijās dalījās Elvis Merzļikins, kurš divas reizes atzīts par Šveices čempionāta labāko vārtsargu un divas reizes spēlējis finālā.

"Esmu saguris mazdrusciņ. Šodien skatījos, kad man bija pēdējā spēle – divi mēneši pagājuši. Tas ir ilgs laiks. Nospēlējot tā, kā vakar to izdarīju, esmu ļoti priecīgs. Uzskatu, ka vairāk neko nevarēju izdarīt. Varbūt pirmajā golā mazliet nočakarējos, bet nekas – divi mēneši, vajadzēja būt trakākam rezultātam. Esmu ļoti priecīgs par savu spēli, un turpināšu koncentrēties savam darbam," pauda Merzļikins. Viņš mačā nebija piedalījies kopš 16. marta, kad ar "Lugano" zaudēja pagarinājumā. Šī spēle ilga 96 minūtes.

Šveices pirmos vārtus guva Gregori Hofmans, latviešu vārtsarga nu jau bijušās komandas "Lugano" uzbrukuma līderis, tobrīd panākot 1:0 pretinieku labā. "Viņš jau man neiemeta, viņš jau tukšos iemeta. Man vispār pilnīgi vienalga par to, kurš iemeta. Ne to izdarīju, pacietība nebija tajā mirklī. Uztraukums bija, ilgi nav spēlēts, un ir daudz mazas nianses, kuras padarīja spēli grūtu. Bet vēlreiz saku – esmu priecīgs par savu sniegumu."

"Noteikti, ka lieliski, tāpēc ka vienmēr ir prieks uzspēlēt ar čaļiem un satikt viņus, jo visu sezonu neredzi. Satikt izlasē un pavadīt laiku ar viņiem vienmēr ir forši un jautri. Uzskatu, ka tas ir sezonas labākais moments," prieku par spēlēšanu izlasē neslēpa Merzļikins. "Redzam, ka varam spēlēt kā ģimene un sasniedzam labus rezultātus. Uzskatu, ka vakar mēs pelnījām vairāk nekā Šveice. Paši vainīgi, ka neizmantojām vairākumus, kurus vajadzēja. Nekas – aizmirstam to spēli un turpinām."

"Trenējos Kolumbusā ar vārtsargu treneri un tiem hokejistiem, kuri nepiedalījās mačos. Protams, treniņš – tas ir viens, spēle – kaut kas cits. Priecājos par savu sniegumu, bet vienmēr var labāk un ir, pie kā strādāt. Labi, ka kļūdījos, jo pēc tam vari mācīties no savām kļūdām un kļūt labāks," sacīja ar NHL klubu "Blue Jackets" līgumu noslēgušais Merzļikins. "Kad biju Amerikā, domāju par savu darbu. Nebija man laika domāt par izlasi. Koncentrējos stilam, ko man māca un ko manī maina. Protams, kad gāja uz beigām, tad sāku domāt, ko darīt un kā darīt."

Merzļikins parūpējās ne tikai par skaisti atvairītiem metieniem, bet arī par efektīgu spēka paņēmienu, otrās trešdaļas vidū uz ledus noguldot Minesotas "Wild" uzbrucēju Kevinu Fialu. "Man nebija citu variantu – pazaudēju ripu, bet viņš jau bija klāt. Tā ir spēles daļa. Man vajadzēja to darīt, jo nebija vairs laika. Nezināju, ko lai dara. Izdevās labs spēka paņēmiens, prieks par to," smaidīja 25 gadus vecais Merzļikins. "Tas bija mans pirmais spēka paņēmiens. Domāju, ka mani neviens vairs neaiztiks."

Tiesa, vārtsargs atzinās, ka tobrīd bijis nevis priecīgs, bet gan satraucies: "Tajā momentā likās, ka man iedos divas minūtes. Mazliet sabijos, negribēju atstāt komandu mazākumā. Jutos vainīgs par to, noliku komandu tādā pozīcijā. Labi, ka tā beidzās un neko neiedeva."

  +3 [+] [-]

, 2019-05-13 19:24, pirms 5 gadiem
Nākamais, ko noguldīt vajadzēs Vorāčeku, Un Ovečkinu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2019-05-13 23:01, pirms 5 gadiem
karlis_laurinovics_620293201763364 rakstīja: Ovečkins tak viņu izslēgtu, vai izbirdinātu stiklu ar Merzļikinu
Ovečkins pret profesionāļie ir švaks, nav tā kalibra spēlētājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-14 14:39, pirms 5 gadiem
katia_vonkrosigk_124883788705356 rakstīja: Jus varat maksat par 40% mazak par elektroenergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu - https://u.nu/hedp Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!
Neskuj paduses?

     [+] [-]

, 2019-05-14 16:23, pirms 5 gadiem
Nu nedaudz pa šerpu jau paņēma...Man likās ka iedos bloķēšanu,bet nu labi, nē...
Ovečkinam ātrumā gan labāk negadīties ceļā...nonesīs mūsu Rokzvaigzni kā puiku

     [+] [-]

, 2019-05-14 16:35, pirms 5 gadiem
...un kurš tad aizstāvēs Rokzvaigzni? Bukiji?