Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniece Zviedrija cer uz "Avalanche" kapteiņa Landeskūga ierašanos

Agris Suveizda

Latvijas pretiniece Zviedrija cer uz "Avalanche" kapteiņa Landeskūga ierašanos
Gābriels Landeskūgs ir piedalījies trīs pasaules čempionātos, pirms diviem gadiem palīdzot izcīnīt titulu. Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas izlase pasaules čempionātam jau ir pieteikusi 19 spēlētājus no Nacionālās hokeja līgas, piekrišanu tai ir devis arī divdesmitais pārstāvis, taču čempioni sastāva komplektāciju vēl nav noslēguši.

Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā Kolorādo "Avalanche" septiņās spēlēs tomēr atzina Sanhosē "Sharks" pārākumu. Ja Kārls Sēderberjs, kurš regulārajā sezonā 82 spēlēs sakrāja 49 (23+26) punktus, veselības problēmu dēļ atteicās no lidošanas uz Slovākiju, tad atbilde vēl tiek gaidīta no "Avalanche" kapteiņa Gābriela Landeskūga.

"Pēdējās ziņas ir tādas, ka esam ar viņu sazinājušies un viņš skaidru atbildi sniegs nedēļas sākumā," vēl vakar sacīja Zviedrijas izlases trenera asistents Jūhans Garpenlēvs. "Kontaktējāmies sestdien, un domāju, ka situācija ir pozitīva. Taču atkal – vēl ir jāveic medicīniskās pārbaudes, kas var ietekmēt lēmumu. Mums ir jāgaida. Cik lielas ir izredzes uz viņa ierašanos? Vairāk nekā 50%."

"Avalanche" 2011. gada draftā "Djurgarden" audzēkni izvēlējās ar otro numuru, un 26 gadus vecajam Landeskūgam šī bija rezultatīvākā sezona karjerā. Zviedrs 73 spēlēs sakrāja 75 (34+41) punktus, 51 soda minūti un pozitīvu lietderību +17, bet Stenlija kausā viņam astoņi (3+5) punkti, desmit soda minūtes un negatīva lietderība -2. Kolorādo komanda ar 90 punktiem ieguva pēdējo ceļazīmi Rietumu konferencē un Stenlija kausa pirmajā kārtā ar 4-1 izslēdza Kalgari "Flames".

Zviedrijas izlases pieteikumā šobrīd ir 22 spēlētāji, no kuriem tikai trīs nespēlē Nacionālajā hokeja līgā – vārtsargs un divi uzbrucēji. Jāvārdu izlasei ir teicis arī Dalasas "Stars" spēlētājs Jons Klingberjs, kurš kļūs par septīto NHL aizsargu valstsvienības pieteikumā. Zviedrija čempionātu sāka ar zaudējumu Čehijai (2:5), bet vakar ar 8:0 sagrāva Itāliju. Šovakar zviedri tiksies ar norvēģiem, bet pret Latviju spēle gaidāma 20. maijā.

Izmantotie resursi:
https://hockeynews.se/blogg/8888/
https://www.aftonbladet.se/sportbla...

  -1 [+] [-]

, 2019-05-13 19:43, pirms 5 gadiem
Gadījumā ja Landeskogs ieraodas, tad zeltu var uzreiz adot zviedriem

     [+] [-]

, 2019-05-13 20:25, pirms 5 gadiem
Nhlistu daudz bet spēle nekāda... zeltu jau noteikti nedabūs. Ja nu vienīgi ja viņi turnīra gaitā uzlabo sniegumu