Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Janičenoks: "Pēdējā sezona karjerā raisa papildus emocijas. Nekas nav mūžīgs"

Agris Suveizda

Janičenoks: "Pēdējā sezona karjerā raisa papildus emocijas. Nekas nav mūžīgs"
Kristaps Janičenoks pret Māri Gulbi. Foto: Renārs Koris

Rīgas VEF izbraukumā ar 81:77 apspēlēja "Ventspili" un atguva vadību "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas finālsērijā (2-1). Pirms sērijas ceturtā mača, kas rītvakar gaidāms "Arēnā Rīga", galvaspilsētas klubs savā mājaslapā piedāvā intervijas ar Jāni Gailīti un Kristapu Janičenoku.

VEF galvenais treneris Jānis Gailītis: "Darbojāmies ar labu enerģiju un lielu vēlēšanos visas spēles garumā, gandrīz iztiekot bez lieliem kritumiem. Tajā pašā laikā joprojām cīnāmies ar savu spēli uzbrukumā - tā veidošanu un noslēgumu. Kopumā trešā spēle bija ļoti grūta, jo "Ventspils" bija priekšā 37 minūtes, bet pats noslēgums mums izvērtās veiksmīgāks. Pārsvarā daudz ko ietekmē cilvēciskās un komandas kopējās īpašības - kura komanda spēj biežāk un vairāk koncentrēties, saglabāt savu spēli. Dodoties ceturtajā spēlē, jānospēlē daudz labāk nekā iepriekš - gan kā komandai, gan individuāli katram. Ir arī labas lietas, kuras mēs varam paņemt no iepriekšējām spēlēm, piemēram, tas, kāda ir spēlētāju atdeve, taču mums ir tiešām daudz elementu, kuros varam darboties labāk, un to noteikti vajag izdarīt."

VEF uzbrucējs Kristaps Janičenoks: "Domāju, ka uz lieliem pārsteigumiem grūti cerēt, jo ne "Ventspils", ne arī mēs "Ventspili" varam pārsteigt ar kaut ko īpašu, jo komandas labi pazīst viena otru un treneri labi pazīst viens otru. Šajā gadījumā vairāk noteiks enerģija un arī dažādi sīkumi, t.sk. veiksme, arī kādas mazās taktiskās nianses. Protams, katra komanda mēģina pielāgoties, ņemot vērā iepriekšējās spēles scenāriju. Arī mēs mazliet kaut ko mainām, bet tas ir ļoti minimāli. Pieļauju, ka līdzīgi darīs arī "Ventspils" un īpaši neko daudz nemainīs savā spēlē, jo viņi ir gatavojušies visu sezonu, paturot prātā, ka būs jāspēlē finālsērijā.

Man kā vecāka gadagājuma spēlētājam labāk būtu, ja būtu mazāk pārbraucienu starp spēlēm, bet no otras puses arī tik daudz nespēlēju. Ja jāizvēlas, labāk patiktu spēlēt pēc iepriekšējā formāta, kad spēļu norises vieta mainās ik pēc pāris spēlēm. Ar treneri ir bijusi saruna, ka mana loma komandā ir mazinājusies. Īpaši par to gan neiespringstu, jo man ir sava nostāja tajā un zinu savu mērķi - tas arī galvenais. Protams, pēdējā sezona karjerā raisa papildus emocijas. Ir no visa kā pa druskai - gan papildus motivācija, spiediens, stress, gan arī papildus nostaļģija, kas sekos pēc tam. Nekas nav mūžīgs, kādā brīdī tam visam ir jāgatavojas, jo agri vai vēlu cikls noslēdzas. Šobrīd man tas laiks ir pienācis. Man patīk spiediens - tā ir profesionālā sportista ikdiena. Varbūt neesam šeit tik daudz pieraduši pie skatītāju un mediju spiediena, bet, piemēram, zemāk Eiropā tas viss ir diezgan nopietni. Pierodi pie spiediena, un tā jau kļūst par ikdienu un tas vairo kaifu no visa procesa. Un mana situācija (atrodoties karjeras beigu daļā) arī noteiktā līmenī rada papildus spiedienu."

Izmantotie resursi:
Jānis Gailītis: Mums ir daudz iespēju uzlabot...
Kristaps Janičenoks: Man patīk spiediens - VEF...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-13 20:53, pirms 5 gadiem
Vismaz pats VEF cenšas nodrošināt interviju