Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Šuplers par Latvijas hokejistiem: "Es viņiem visu iemācīju, bet viņi mani apspēlēja"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Šuplers par Latvijas hokejistiem: "Es viņiem visu iemācīju, bet viņi mani apspēlēja"
Jūliuss Šuplers
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Slovākijas izlases galvenā trenera tagadējais asistents un bijušais Rīgas "Dinamo" stūrmanis Jūliuss Šuplers sarunā ar krievu reportieri atklāj, ka nav īsti apmierināts ar tagadējo situāciju, kad viņa kādreizējie audzēkņi uzvar Slovākijas izlasi.

Kā zināms, 2017. gada pasaules čempionātā Latvijas hokeja izlase sāka ar trijām uzvarām, apspēlējot arī Slovākijas izlasi (3:1).

Šajā pasaules čempionātā priecājaties par Latvijas izlasi?
- Bet kā gan varu nepriecāties? Es viņiem visu iemācīju, bet viņi mani apspēlēja! Tur taču ir desmit spēlētāji no mana "Dinamo", turklāt arī treneris. Īsti patīkami man nav. No otras puses, ir taču labi, ka es viņiem palīdzēju hokeja dzīvē. Tas ir piemērs, kādā virzienā jāiet. Viņi izdarīja gudri - ir KHL klubs, kur pārsvarā spēlē latvieši, varbūt viņi neieņem pirmās vietas, taču puiši aug, sacenšoties ar divus līmeņus labākām komandām.

Latvijas izlasē ne visi ir jūsu audzēkņi. Tagadējais galvenais treneris Bobs Hārtlijs ar šo komandu nav veicis revolūciju?
- Protams, viens cilvēks var veikt pārmaiņas un dot rezultātu. Latvijas federācijas sastāvā notikušas nopietnas izmaiņas, par prezidentu kļuvis jauns cilvēks. Uzreiz nekas nebūs, bet tagad tur tiek sperti pareizie soļi, kas izlasei dod rezultātu. Progress ir redzams.

Rīgas "Dinamo", šķiet, tagad nav tie labākie laiki.
- Ziniet, viss atkarīgs no budžeta...
Savulaik jūsu trenētais "Dinamo" ne ar lielāko budžetu apspēlēja "Dynamo" un SKA.
- KHL situācija ir mainījusies. Puiši, kuri tolaik spēlēja "Dinamo", ir izauguši un vēlas saņemt labu naudu, labi ēst. Lai tiktu izslēgšanas spēlēs, vajadzīgi 8-10 laba līmeņa spēlētāji, tāpēc nepieciešama nauda. Bet pliks entuziasms vairs neko neizšķir. Ar emocijām var nospēlēt vienu vai divas spēles, bet pēc tam visu izšķir meistarība. Bet par meistarību jamaksā laba nauda.

Pagājušajā sezonā jūs neaicināja atpakaļ uz "Dinamo"?
- Nē, neviens neaicināja. Skatās uz maniem 66 gadiem un saka: nē, viņš jau pensionārs. Bet es taču varu strādāt 24 stundas diennaktī! Mīlu hokeju tāpat kā astoņu gadu vecumā.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

 +11 [+] [-]

, 2017-05-13 17:54, pirms 7 gadiem
Shuplers grib atpakaļ uz Dinamo!

  -3 [+] [-]

, 2017-05-13 18:05, pirms 7 gadiem
Āksts! Iemācītājs! Drīzāk pateicoties tam, ka viņš tagad "konsultē" Cigeru slovāki šogad zāģē un ne tikai letiņiem!

  -1 [+] [-]

, 2017-05-13 18:10, pirms 7 gadiem
Šī doma tūlīt dažiem nepatiks. Varēs sākt pierādīt ka viņš domā nepareizi vai arī saka to ko nedomā. Gudrie SC speciālisti tūlīt visu Šuplera teikto par KHL un līmeņiem apgriezīs otrādi.

"Tas ir piemērs, kādā virzienā jāiet. Viņi izdarīja gudri - ir KHL klubs, kur pārsvarā spēlē latvieši, varbūt viņi neieņem pirmās vietas, taču puiši aug, sacenšoties ar divus līmeņus labākām komandām."

 +11 [+] [-]

, 2017-05-13 18:49, pirms 7 gadiem
Var patikt,var nepatikt, bet treneris diezgan OK.
Pirms tam trenēja arī Rīga2000, un arī Ābols ir intervijās teicis, ka dauz ko iemāījies no Šuplera.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-13 18:52, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Šī doma tūlīt dažiem nepatiks. Varēs sākt pierādīt ka viņš domā nepareizi vai arī saka to ko nedomā. Gudrie SC speciālisti tūlīt visu Šuplera teikto par KHL un līmeņiem apgriezīs otrādi.

"Tas ir piemērs, kādā virzienā jāiet. Viņi izdarīja gudri - ir KHL klubs, kur pārsvarā spēlē latvieši, varbūt viņi neieņem pirmās vietas, taču puiši aug, sacenšoties ar divus līmeņus labākām komandām."
Nu, ja DR ir izveidots, lai augtu vietējie spēlētāji, tad ir jānosaka, ka spēlētājam 5 gadu laikā ir jākļūst par augstas klases meistaru, citādi ceļi šķiras. Interesanti, ko darītu lielāka daļa esošo spēlētāju?

  +4 [+] [-]

, 2017-05-13 19:00, pirms 7 gadiem
Es tā skatos esot Latvijas hokeja apritē, laikam Šuplers no Lipmana ar šo to ir iemācījies. 😁

  +1 [+] [-]

, 2017-05-13 19:41, pirms 7 gadiem
vecais jokpēters
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-05-13 20:51, pirms 7 gadiem
Šuplera skolnieki - Sandis Ozoliņš, Helmuts Balderis, Martins Dukurs, Kristaps Porziņģis.

Odiozs vīrs, bet kāpēc lai hokeja treneris nedrīkstētu būt odiozs?

     [+] [-]

, 2017-05-13 21:44, pirms 7 gadiem
Ja izrautu no konteksta un nezinātu, kurš to teicis, domātu, ka atkal Kirovs neliekas mierā!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-13 22:46, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Āksts! Iemācītājs! Drīzāk pateicoties tam, ka viņš tagad "konsultē" Cigeru slovāki šogad zāģē un ne tikai letiņiem!
vecīt atdziesti...tas bija kā kompliments caur ironiju...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-13 23:44, pirms 7 gadiem
PuLVeris rakstīja: Nu, ja DR ir izveidots, lai augtu vietējie spēlētāji, tad ir jānosaka, ka spēlētājam 5 gadu laikā ir jākļūst par augstas klases meistaru, citādi ceļi šķiras. Interesanti, ko darītu lielāka daļa esošo spēlētāju?
RD ir privāts klubs, kā var no privāta kluba izvirzīt kaut kādas prasības par spēlētāju sagatavošanu valsts izlasei? Privāts klubs sitas kā var, vai kā grib, tas ir, kā finanses atļauj.

     [+] [-]

, 2017-05-14 13:30, pirms 7 gadiem
Augstas klases meistars ir ļoti stiepjams apzīmējums. Bičevskis DR sastāvā ir pakaļgala spēlētājs, bet PČ izskatās solīdi