Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Juventus" prezidents aicina atkāpties UEFA tiesnešu komitejas vadītāju Kolinu

Andrejs Siliņš

"Juventus" prezidents aicina atkāpties UEFA tiesnešu komitejas vadītāju Kolinu
Pjerluidži Kolina
Foto: Reuters / Scanpix

LETA. Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) tiesnešu komitejas vadītājam Pjerluidži Kolinam būtu jāatkāpjas no amata, uzskata no UEFA Čempionu līgas izkritušās itāļu komandas Turīnas "Juventus" prezidents Andrea Anjelli.

"Juventus" atbildes spēlē guva trīs vārtus, panākot 3:0 un neizšķirtu divu maču summā, taču pamatlaika kompensācijas laikā spēles galvenais tiesnesis Maikls Olivers pēc Mehdi Benatijas pārkāpuma piešķīra 11 metru sitienu uz "Juventus" vārtiem, ko realizēja Krištianu Ronaldu. Turklāt pēc piespriestās "pendeles" sarkano kartīti par agresīvu uzvedību saņēma "Juventus" veterāns Džanluidži Bufons, kuram, visticamāk, tā bija pēdējā UEFA Čempionu līgas spēle karjerā.

Anjelli uzskata, ka savulaik leģendārajam itāļu tiesnesim Kolinam būtu jāatkāpjas no sava amata. "UEFA tiesnešu komitejas vadītājam būtu jānomainās ik pēc trīs vai pieciem gadiem."

Tāpat "Juventus" prezidents uzskata, ka UEFA būtu nepieciešams izmantot video tiesneša sistēmu (VAR), lai mazinātu tiesnešu kļūdas. "UEFA nav pret video tiesnešiem, taču viņiem ir tehniskas problēmas, kas būtu jāsalabo. Ja problēma ir tiesnešu apmācīšana, ir nepieciešami kursi," apgalvo Anjelli.

Kolina ir UEFA tiesnešu komitejas loceklis kopš 2010.gada un šobrīd vada arī FIFA tiesnešu programmu, kur arbitri tiek gatavoti šī gada Pasaules kausam futbolā. Tajā savukārt pirmo reizi Pasaules kausu vēsturē tiks izmantoti video tiesneši.

Piektdien noskaidrojās UEFA Čempionu līgas pusfināla pāri - "Real" tiksies ar Minhenes "Bayern" no Vācijas, bet Anglijas klubs "Liverpool" sacentīsies ar "AS Roma" no Itālijas.

Izmantotie resursi:
LETA

  -4 [+] [-]

, 2018-04-13 16:40, pirms 6 gadiem
Aiztaisi tak savu tāfeli. 😁
Vēl tie spilveni skatos slapji daziem naktīs. 😁😁

  -3 [+] [-]

, 2018-04-13 17:13, pirms 6 gadiem
Nebūtu tas noticis pēdējā minūtē nekāda brēka nebūtu, otrkārt, ja kādreiz šāda pendele netiktu nosvilpa uz LV izlases vārtiem visi (latviešu) Juves fani klusētu un brēktu, kādēļ neiedeva.

  -4 [+] [-]

, 2018-04-13 17:46, pirms 6 gadiem
Vēl nevar rimties, tā kā vajadzētu skaidrā prātā saprast, ka viss bija pareizi.

  -4 [+] [-]

, 2018-04-13 17:56, pirms 6 gadiem
Tas taču ir vairāk skaidrs, ka nevienam nekad nebūs labi. Ja nebūtu piešķirta pendele un RM būtu zaudējuši pagarinājumā vai pendelēs, tad tagad RM prezidents teiktu, ka Kolinam ir jāatkāpjas. Tas ir sports. Uzvarētājs vienmēr būs viens un zaudētājiem nekad nebūs viss labi. Neesmu ne RM, ne Juves pusē. Bet, lai Juventus aizsargs liekot roku uz sirds pasaka, ka tur nebija 100% pendele. Stipri šaubos, vai viņš varēs ar vēsu prātu to pateikt.
Slēpts komentārs: blah

  +6 [+] [-]

, 2018-04-13 21:21, pirms 6 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Bet, lai Juventus aizsargs liekot roku uz sirds pasaka, ka tur nebija 100% pendele. Stipri šaubos, vai viņš varēs ar vēsu prātu to pateikt.
Tā nebija 100% pendele. Es teiktu 50 uz 50 vai varbūt pat mazāk, ka bija pendele. Noskatījos momentu reizes 5 no visiem rakursiem, kādi nu translācijā bija, bet tā arī neguvu pārliecību, ka tiešām bija pārkāpums.

  +5 [+] [-]

, 2018-04-13 21:24, pirms 6 gadiem
Ja nozīmē pendeli tādā spēlē kā šī un komp laikā tad pārkāpumam jābūt ļoti neasptrīdamam. Tiesnesis pārcentās un diemžēl par labu reālam kuri bija pelnījuši pļauku. Bet šo pļauku dabūja tie kuri uztaisīja brīnumu... tas nebija taisnīgi

  +2 [+] [-]

, 2018-04-14 00:18, pirms 6 gadiem
Biju par Madrides Real, bet uzskatu, ka pendele tur nebija - pie tam iedot to pēdējā kompensācijas laika minūtē ir vienkārši totāli neprofesionāli. Labāk godīgi zaudēt, nekā negodīgi uzvarēt.

     [+] [-]

, 2018-04-15 13:55, pirms 6 gadiem
Vismaz šajā mačā tiesneši nenozaga "Jvuei" titulu kā finālā pret "Real" 1998.gadā.