Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Fedotovs: ""Riga'' grib spēlēt sabalansētu futbolu, nevis vienkārši dauzīt bumbu''

Krišs Upenieks

Fedotovs: ""Riga'' grib spēlēt sabalansētu futbolu, nevis vienkārši dauzīt bumbu''
Vitālijs Fedotovs
Foto: Jeļizaveta Iļjina (Riga FC)

“Riga” FC sastāvu papildinājis 25 gadus vecs Ukrainas futbolists Vitālijs Fedotovs, kurš Rīgā jau ir vairākas nedēļas, atzīmējot, ka viņam patiesi patīk dzīvot Latvijā – visapkārt ir patīkams miers un ar iejušanos komandā nav nekādu problēmu.

Fedotovs ir Doņeckā dzimis futbolists, kurš profesionālās karjeras pirmajā posmā nospēlējis vairāk nekā 100 spēles Ukrainas Premjerlīgā, pārstāvot ”Illichivets” un ”Metalurh” komandas. 2015./2016. gadā Vitālijs spēlēja Krievijas klubā Tulas ”Arsenal”, kur ieguva Nacionālās līgas sudrabu un izcīnīja vietu Premjerlīgā. Fedotovs bija stabils komandas pamatsastāva futbolists, tomēr Tulā karjeru neturpināja un nonāca Rīgā.

”Sanāca tā, ka biju Sočos, kur man ir pazīstams Krievijas tiesnesis, viņš savukārt pazina Romānu Lajuku, ”Riga” direktoru. Abi sazvanījās, pēc tam jau zvanu saņēmu es un tiku uzaicināts uz Rīgu. Latvijā esmu bijis. Vēl Doņeckas ”Shakhtar” komandā 13, 14 gadu vecumā. Piedalījāmies turnīrā ”Skonto” manēžā. Tā bija pēdējā reize, kad biju Latvijā, bet tagad esmu ieradies uz ilgāku laiku,” tā pievienošanos Rīgas klubam komentēja pats Fedotovs.

”Par mani vislabāk pastāstītu treneri, bet spēlēju kā malējais pussargs, varu spēlēt arī centrā, esmu spēlējis uzbrukumā. Man patīk spēlēt kombinacionālu futbolu, pa zemi. Esmu nospēlējis 101 spēli Ukrainas Premjerlīgā, uzskatu, ka tas ir labs rādītājs. ”Riga” sastāvā esmu iejuties labi. Puiši vispār ir malači, jo ātri mani pieņēma. Visi palīdz un atbalsta.

Var just, ka komanda grib spēlēt sabalansētu futbolu, nevis vienkārši dauzīt bumbu uz priekšu. Ar savu spēli gribam apspēlēt pretiniekus. Man patīk šis stils, domāju, ka visam vajadzētu izdoties. Vēl labāk pierādīsim viens pie otra, un viss būs labi. Pret ”Spartaku”, man liekas, puiši lēni iejutās spēlē. Nevar teikt, ka izgāzām sākumu, bet ”Spartaks” labāk sāka, devās uz priekšu. Pēc tam arī desmit spēlētāju sastāvā bija daudz momentu. Jāatzīmē, ka pat pie šādas sliktas spēles varējām iegūt punktu. Kausā jau bija redzams, ka esam līmeni augstāka komanda un bez nervozitātes uzvarējām,” turpināja Vitālijs.

”Riga” futbolists tāpat iezīmēja mērķus un pastāstīja par dzīvi Latvijā: ”Šobrīd uzņemu formu. Trenējos arī individuāli ar fiziskās sagatavotības treneri. Ar dokumentiem nenotiek viss tik ātri kā gribētos. Kā tās lietas būs sakārtotas, tā došos laukumā. Principā jau esmu labā formā. Zinu, ka komandai ir maksimālie mērķi. Jāuzvar kausā, jātiek pie Eirokausiem, veiksmīgi jāspēlē čempionātā. Darīšu visu, lai ar savu spēli varu palīdzēt sasniegt augstos mērķus. Dzīve Latvijā ir laba, man viss patīk – mierīgi, bez nervozitātes. Dzīvoju centrā, man patīk arhitektūra. Daudz palīdz Hizirs Apajevs. Viss ir mierīgi, ceru, ka sakārtoties dokumenti un varēšu spēlēt futbolu.”

Izmantotie resursi:
Fedotovs: “Latvijā ir laba, mierīga...

  -3 [+] [-]

, 2017-04-13 17:51, pirms 7 gadiem
Tas gadījumā nav tas ukraiņu nodevējs? Krimnašists?

Gadījumā ja tā ir tad kāpēc jūs viņu saucat par Ukrainas spēlētāju, un vispār par viņu veidojat rakstu?

     [+] [-]

, 2017-04-13 18:27, pirms 7 gadiem
elfs rakstīja: Tas gadījumā nav tas ukraiņu nodevējs? Krimnašists?

Gadījumā ja tā ir tad kāpēc jūs viņu saucat par Ukrainas spēlētāju, un vispār par viņu veidojat rakstu?
Tu esi lunis, kuram galīgi nav nekādas sajēgas par to, kas notiek Ukrainā.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-13 18:38, pirms 7 gadiem
skaidrs, ka salīdzinājumā ar Doņecku, te ir miers

  -2 [+] [-]

, 2017-04-13 19:45, pirms 7 gadiem
Akhbar rakstīja: Tu esi lunis, kuram galīgi nav nekādas sajēgas par to, kas notiek Ukrainā.
Pretīgais okupants iesmilkstējās. Skrien tak pie sava saimnieka, un viņa sētā smilksti. Latvijā tev nav ko darīt!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-13 20:50, pirms 7 gadiem
elfs
Pretīgais okupants iesmilkstējās. Skrien tak pie sava saimnieka, un viņa sētā smilksti. Latvijā tev nav ko darīt!

Tu tak tiešām esi lunis 🙃