Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: ""Ventspils" un "Skonto" vairs nav tik stipras kā pagājušajā gadā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pertija: ""Ventspils" un "Skonto" vairs nav tik stipras kā pagājušajā gadā"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien pēc "Jelgavas" un "Skonto" SMScredit.lv Virslīgas spēles Olainē, ko ar 3:0 uzvarēja rīdzinieki, "Skonto" treneris Tamazs Pertija slavēja savu komandu, joprojām nebija mierā ar zaudējumu Liepājā, kā arī atzina, ka pagājušā gada TOP2 komandas šogad nav tik stipras kā pagājušajā gadā. Tikmēr "Jelgavas" treneris Sergejs Golubevs izteica neapmierinātību ar savu spēlētāju pašatdevi.

Tamazs Pertija, "Skonto" galvenais treneris: "Neslēpšu, ka personīgi man noskaņojums nebija tāds, kā parasti. Šodien gadījās tāda epizode, kāda parasti negadās, jo parasti telefonu pirms spēles vienmēr atslēdzu. Šodien brīnumainā kārtā ieskatījos telefonā un tur bija atnākusi īsziņa no cilvēka, kuru visu dzīvi ļoti mīlu. Tur bija viņas veiksmes vēlējums. Man tas bija ļoti emocionāls brīdis, un es iegāju ģērbtuvē un to pašu palūdzu spēlētājiem - parādīt mūsdienīgu futbolu, ko parasti arī demonstrējam. Esmu lepns par puišiem, jo situācijā, kādā šobrīd atrodamies... emocionālais fons nav tāds, kādam būtu jābūt sportistam. Viņi šodien izgāja laukumā, un es guvu tādu kaifu spēles laikā, ka laikam jau šo spēli nekad mūžā neaizmirsīšu. Jo zinu viņu stāvokli, noskaņojumu, taču viņi parādīja tādu sniegumu, ka patiešām esmu lepns.

Šodien izdevās gandrīz viss. Visvairāk iepriecināja abi centra aizsargi Kožans un Isajevs - spēlētāji, kuri sākotnēji nebija plānoti kā pamatsastāva centra aizsargi, jo mums bija Apija un Dvali. Godīgi sakot, pēc šodienas es laikam priekšroku došu Kožanam un Isajevam tāpēc, ka viņi, pirmkārt, ir vietējie, bet, otrkārt, šodien nospēlēja tik organizēti, ka, godīgi sakot, pats nemaz ko tādu negaidīju. Malači! Tāpat šodien esmu apmierināts ar abu centra uzbrucēju, Ivanova un Gutkovska, sniegumu. Viņi parādīja to, kas mūsdienu futbolā jārāda uzbrucēju duetam. Viņi nospēlēja tik pareizi, ka mani tas iepriecināja. Kopumā iepriecināja visa komanda. Redzējāt, ka gāja cauri saasinošās piespēles, par ko daudzi tikai var sapņot.

Kas attiecas uz "Jelgavu", nevaru teikt, ka mēs baidījāmies, taču mēs ļoti cienām šo pretinieku. Personīgi es cienu "Jelgavu" jau piecus gadus, kopš tā spēlē Virslīgā, jo no "Jelgavas" rokas esmu daudzas reizes cietis. Kaut vai atliek atcerēties gadījumu, kad cita mana komanda [Daugavpils "Daugava" 2010. gadā - aut.] bija vadībā ar 3:0, kad bija palikušas11 minūtes, bet nospēlējām 3:3. "Jelgava" ir komanda, kas nekad neapstājas, lai kāds būtu rezultāts. Laikam jau vairākām Virslīgas komandām jāseko "Jelgavas" piemēram. Tāpat cienu "Jelgavas" treneru kolektīvu - gan Golubevu, gan Beškarevu. Mums ir ļoti labas attiecības un iztēlojos, kā viņi jūtas, zaudējot mājās šādi ar 0:3. Taču tieši tāpat es jutos, kad mēs zaudējām ar 0:2 pagājušajā gadā [2013. gada Virslīgas pēdējā kārtā - aut.]. Vēlu veiksmi "Jelgavai" nākotnē!"

Vai pēc zaudējuma Liepājā apguvāt kādu mācībstundu? "Vispār teikšu, ka Liepājā mēs spēlējām labāk nekā šodien. Liepājā spēlējām labāk uzbrūkošajās darbībās. Ja atceraties, tur tik daudz momentu nerealizējām. Tur vienkārši neiesitām. Futbols ir interesants ar to, ka tev var būt tik daudz iespēju, bet tu tāpat zaudē. Šobrīd nerunāšu par iemesliem, kāpēc zaudējām ar 0:1. Domāju, lai tiesneša kungs, kurš tiesāja to maču, vēlreiz to noskatās. Tai pašā laikā skaidrs, ka, ja izmantosim paši savas iespējas, neviens tiesnesis mums neko nenodarīs. Pagājušajā gadā bija tāpat. Tas, ka zaudējām Liepājā, laikam jau deva vairāk sportiskā niknuma, jo tur nebijām pelnījuši zaudējumu."

Kāpēc šodien pamatsastāvā nebija Osipova un Ali Sēzaja? "Tīri taktiski iemesli. Taču ar Ali, godīgi sakot, neesmu apmierināts ar to, kā viņš darbojās pirmajās trīs spēlēs (ieskaitot kausa spēli). Taktiskā ziņā šodien nostiprinājām uzbrūkošās darbības, jo zinājām, ka "Jelgavai" ir ļoti spēcīgi centra aizsargi un gribējām viņus neitralizēt, divi pret divi, lai vairāk varētu darboties Gabovs un Rugins [malējie aizsargi - aut.], tāpat Mingazovs un Klimiašvili. Principā tas arī izdevās - Ivanovs guva divus vārtus, Gutkovskis pirmajos viņam iedeva rezultatīvu piespēli. Tas bija scenārijs, ko mēs "rakstījām"."

Kurš ilgtermiņā pildīs tās funkcijas, ko pirms tam pildīja Laizāns?
"Šobrīd šo lomu spēlē Morozs. Domāju, jebkurā komandā šo balsta pussarga lomu jāpilda visvairāk pieredzējušajam, pašam gudrākajam un pašam mierīgākajam futbolistam. Taču vēl šai pozīcijā spēlētājam nepieciešamas centra aizsarga iemaņas, bet Morozs par centra aizsargu nekad nav spēlējis, tiesa, ir spēlējis par labās malas aizsargu, tāpēc viņš zina, ko nozīmē aizsardzības darbības. Plus viņam pietiek pacietības, kas šai pozīcijā ir nepieciešams."

Šī bija pirmā spēle, kurā vārtu starpība bija lielāka nekā divi vārti. Vai, salīdzinot ar pagājušo gadu, vadošās komandas, "Ventspils" un "Skonto", kļuvušas vājākas un vairs nevar tik viegli sagraut, vai arī šogad vienkārši nav izteikti vāju komandu?
"Pirmkārt, gan "Ventspils", gan mēs vairs neesam tik spēcīgi, kā pagājušajā gadā. Vienkārša iemesla dēļ - mums aizgāja daudzi spēlētāji, līderi, un arī viņiem ["Ventspilij"] aizgāja daudzi spēlētāji. Otrkārt, šobrīd visi brīnišķīgi saprot, ka, ja dos mums spēlēt futbolu, mēs varam ieskrieties. Tāpēc viņi baidās, mazliet nosēžas, vairāk būvē aizsardzības darbības. Šādā situācijā iesist vārtus ir ļoti sarežģīti. Taču, godīgi sakot, vienmēr esmu teicis - ir spēles, kuras uzvari ar 5:0, taču neesi apmierināts. Piemēram, tā tas bija pagājušajā gadā, kad ar 5:0 uzvarējām Rīgas "Daugavu". Runa ir par kvalitāti. Šodien uzvarējām ar 3:0, un esmu ļoti apmierināts ar kvalitāti. Vienmēr ir labi iesist daudz vārtu, taču saprotiet, mani vairāk interesē snieguma kvalitāte. "Spartaku" pārspējām ar 2:1, taču biju ļoti apmierināts, jo bija kvalitāte. Esmu par kvalitāti, nevis iesistiem astoņiem vārtiem un neapmierinātību par kvalitāti."

Sergejs Golubevs, "Jelgavas" treneris: "Apsveicu "Skonto" ar uzvaru un labu parādīto spēli un tevi [vēršas pie Pertijas - aut.] ar atgriešanos uz komandtiltiņa [no nākamās spēles - aut.]. Starp citu, kā spēle no tribīnēm? [Pertija smejoties atbild: "Ļoti slikti"] Ja par spēli, mēs šodien ļoti slikti nospēlējām aizsardzībā. Visa komanda. Laikam visus trīs ielaistos vārtus var uzskatīt par tādiem, kādus Virslīgas komanda nedrīkst atļauties ielaist. Ļoti slikta bija arī pašatdeve. Pārtraukumā teicām čaļiem, ka ar šādu pašatdevi nevaram apspēlēt tādu komandu kā "Skonto". Principā nevienu Virslīgas komandu ar šādu pašatdevi neuzveiktu, bet "Skonto" - par 100%. Skatījāmies, kā presingo "Skonto" - mēs atspēlējam bumbu Ikstenam, bet uzreiz divi trīs pretinieki dodas virsū, un Ikstenam bija problēmas. Viņš nevarēja mierīgi izsist bumbu. Un, piemēram, Gutkovskis pie 3:0 pēdējā minūtē vienkārši lido - malači. Mums tā šodien diemžēl nebija. Nezinu, kāpēc. Varbūt nepareizi uztvērām situāciju, ka esam līderu pulkā tabulā. Principā "Skonto" mums ierādīja savu vietu."

Kāpēc palika malā Kozlovs un Malašenoks, un kāpēc tika mainīts izvietojums uz variantu ar pieciem aizsargiem, ņemot vērā, ka iepriekš bija labi rezultāti? "Rezultāti bija, taču "Skonto" ir cits pretinieks. Zinājām, ka viņiem uzbrukumam vienmēr pieslēdzas malējie aizsargi - Osipovs, Gabovs. Bīstams ir Mingazovs. Tāpēc mēs speciāli veidojām tādu taktiku, lai uzbrūkot mums būtu trīs aizsargi, bet aizstāvoties - pieci. Diemžēl nesanāca. Taču, runājot par izmaiņām, jāpatur prātā, ka mums trešdien atkal spēle, pēc tam atkal svētdien spēle. Kam mums 22 spēlētāji, ja spēlēs vieni un tie paši? Kad nespēlējošie būs vajadzīgi, viņi nebūs gatavi. Tāpēc paskatījāmies citus spēlētājus, viņu līmeni. Būšu godīgs - ne visi izmantoja savu iespēju. Šodien nespēlējušajiem visiem viss kārtībā ar veselību (arī Diakvnišvili, kurš netika pieteikumā), vienkārši bija spēlētāju rotācija un arī pieteikumā var tikt tikai 18."

Kā vērtējat Lazdiņa sniegumu? Gutkovskim viņš netika līdzi... "Jā, Gutkovskis tika galā ar Lazdiņu. Lazdiņš ilgi nespēlēja, trīs mēnešus bez spēļu prakses. Otrajā puslaikā viņš jau nospēlēja labāk un pierādīja, ka ir augsta līmeņa spēlētājs, taču diemžēl tobrīd mums jau vairāk bija jādomā par uzbrukumu un jāriskē."

Šī bija pirmā spēle, kurā vārtu starpība bija lielāka nekā divi vārti. Vai, salīdzinot ar pagājušo gadu, vadošās komandas, "Ventspils" un "Skonto", kļuvušas vājākas un vairs nevar tik viegli sagraut, vai arī šogad vienkārši nav izteikti vāju komandu?
"Piekrītu trenerim [Pertijam - aut.] - domāju, ka līderi, "Skonto" un "Ventspils", ir nedaudz zaudējuši, aizgājuši prom līderi. Savukārt tādas komandas kā mēs, kā "Metta" otrādi - sastāva kodols saglabāts un vēl nākuši klāt pieredzējuši spēlētāji. Arī citas komandas - vai nu saglabājušas sastāvu vai pat to uzlabojušas. Tāpēc līmenis ir izlīdzinājies - nav vienāds, bet ir līdzīgs. Tāpēc tādi rezultāti, un tas ir labi, nevis katrā kārtā 5:0, 6:0."

Slēpts komentārs: Krizhanek

  +2 [+] [-]

, 2014-04-13 23:45, pirms 10 gadiem
Krizhanek rakstīja: Kuram interesē tā gruzīna viedoklis?!
Ja tevi neinteresē tad nelasi

  +1 [+] [-]

, 2014-04-13 23:51, pirms 10 gadiem
Treneris vins ir labs sakat ko gribat

  +2 [+] [-]

, 2014-04-13 23:53, pirms 10 gadiem
Lai vai kā, bet tā gruzīna intervijas ir visai interesanti palasīt!
Kā Skonto šādos apstākļos spēj uzvarēt pat Dievam nav skaidrs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-14 00:39, pirms 10 gadiem
Skonto lielakie zaudejumi: Laizans,Karasausks,Rode. Ventspils: Turkovs.

  +2 [+] [-]

, 2014-04-14 01:56, pirms 10 gadiem
Skonto zaudējis arī Bulvīti, Siņeļņikovu, Ventspils -- Smirnovu, arī Suhanovu. Ventspilij gan zaudējumus kompensē Insa, Rečickis, Mujeci -- ne gluži līdzvērtīga maiņa, tomēr tuvu tai.
Es gan tā nesteigtos lielīt centra aizsargus pēc spēles, kurā sāncenši spēlēja gandrīz bez uzbrucējiem (ar vienu vienīgu Maksimu Daņilovu, kura līmenis neatbilst cīņai par medaļām).

  -3 [+] [-]

, 2014-04-14 07:18, pirms 10 gadiem
Viņš Latvijā ir kā Mourinju Anglijā

  +4 [+] [-]

, 2014-04-14 08:07, pirms 10 gadiem
4emsis rakstīja: Viņš Latvijā ir kā Mourinju Anglijā
viņš ir prosts dirs.ējs.

  +2 [+] [-]

, 2014-04-14 09:07, pirms 10 gadiem
Pertija,cik var varities par tiesnesu slikto darbibu spele pret Liepaju.Noskatijos videoierakstu un varu drosi teikt,ka pendele bija tira(to atzina ari lietuviesu tiesnesi).Soda laukuma Gabovs krisdams paklupinaja Sadcinu,vai tad par tadu parkamu nedod pendeli?Runajot par sarkano kartiti ari drosi var teikt ka vina bija paradita pamatoti.Tas tumsadains futbolists(neatceros uzvardu),visu speli speleja rupji,dabuja divas dzeltenas kartinas un bija noraidits no laukuma,kads te brinums?Protams,ja tu zaude spele,kura tev pieder parsvars,ir sapigi.Bet jabut objektivam un jaatzist ar godu zaudejumu.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-14 10:45, pirms 10 gadiem
OlafTheGreat rakstīja: Skonto lielakie zaudejumi: Laizans,Karasausks,Rode. Ventspils: Turkovs.
Bulvītis, Fertovs un Siņeļņikovs jau arī. Gribausks arī bija līderis, bet Pavlovs pagaidām pietiekami labi aizvieto.

  +3 [+] [-]

, 2014-04-14 11:05, pirms 10 gadiem
Kaut vai atliek atcerēties gadījumu, kad cita mana komanda [Daugavpils "Daugava" 2010. gadā - aut.] bija vadībā ar 3:0, kad bija palikušas11 minūtes, bet nospēlējām 3:3. "Jelgava" ir komanda, kas nekad neapstājas, lai kāds būtu rezultāts.
--------
Tiesa, ka Jelgava ir tā kura izvelk bezcerīgus mačus,bet diez vai šis būtu tas gadījums,ja runa ir par DD un Pertiju!
DD ... tiesa bez Pertijas tādu pašu ,,varoņdarbu,, paveica 2013 gadā pret FKV,kur pie 3-1 arī 11 minūtes pirms beigām pamanījās zaudēt ar 3-4!

  -1 [+] [-]

, 2014-04-14 14:20, pirms 10 gadiem
OlafTheGreat rakstīja: Skonto lielakie zaudejumi: Laizans,Karasausks,Rode. Ventspils: Turkovs.
Nu man ļoti patika Tarasova spēle balsta pussarga pozīcijā, kā arī īsts līderis un kapteinis Smirnovs prom, kamēr Suhanovu labi aizvietoja Ignatāns, tikai nez kāpēc pēdējās spēlēs netiek laists pamatsastāvā! Noteikti Ignatāns būtu trāpījis vārtu rāmī kādā no Tarknišvilli epizodēm, jo sitiens viņam ir patiešām labs. Bet jāatdzīst, ka Skonto savu parādu dēļ ir zaudējuši vairāk savus līderus.

Ar nepacietību gaidu abu komandu pirmo spēli!

  -1 [+] [-]

, 2014-04-14 14:51, pirms 10 gadiem
Januks rakstīja: Nu man ļoti patika Tarasova spēle balsta pussarga pozīcijā, kā arī īsts līderis un kapteinis Smirnovs prom, kamēr Suhanovu labi aizvietoja Ignatāns, tikai nez kāpēc pēdējās spēlēs netiek laists pamatsastāvā! Noteikti Ignatāns būtu trāpījis vārtu rāmī kādā no Tarknišvilli epizodēm, jo sitiens viņam ir patiešām labs. Bet jāatdzīst, ka Skonto savu parādu dēļ ir zaudējuši vairāk savus līderus.

Ar nepacietību gaidu abu komandu pirmo spēli!
Recickis aizvieto Tarasovu un nav sliktaks pec aizvaditam spelem. Ja jau ar Smirnovu nepagarinaja ligumu un vins ir Spartaka - lideris vins nav. Ignatanam gan vairak jaspele.

Skonto komandai tie 3 speletaji nav aizvietojami. Pajauta dragoo= (buda,dobleens un vel citi profili)

Tamazs dazreiz stulbas lietas runa presei un Edmundins to publice.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-15 11:16, pirms 10 gadiem
Te nu Tamazam jāpiekrīt,ka gan Skonto,gan Ventspils šobrīd ir vājakas,nekā pērn.Es jau sezonas sākumā rakstīju un varu atkārtot vēl.Pa pozīcijām FK Ventspilij.Vartsargu duets Uvarenko-Meļņičenko man izskatījās drošāks,nekā Uvarenko-Raļkevičs.Nekas nav pret Valentīnu,gluži vienkārši viņam sevi vēl virslīgā ir jāpierāda.Meļņičenko tas vairs nebija jādara.
Centra aizsargs ir viena no galvenajām figūrām komandā un duets Dubra-Smirnovs jebkurā variantā bija labāks,nekā šī brīža Dubra-Insa.Spānim vēl sevi jāpierāda virslīgā un galvenais jāatrod saprašanos laukumā ar pārējiem aizsargiem.Tas viss prasa laiku.
Pussargos Tarasovu nomainījis Rečickis.Abi Latvijas virslīgas mērogā labi spēlētāji tomēr viens no otra ļoti atšķirīgi.Tarasovs bija otrā stāva karalis ne tikai pie saviem un pretinieka vārtiem,bet arī laukuma centrā.Šis FK Ventspils pārākums pār citām komandām nu ir zudis.(pirms tam šo lomu komandā spēlēja Tukura,Ndeki)Pie tam Tarasovs vēl bija rezultatīvs.Pērn virslīgā četri vārti.Rečickim laukumā ir citi uzdevumi,jo viņš ir ļoti enerģisks cīnītājs un iederās treneru plānos citu uzdevumu veikšanai.Tomēr manas domas ir tādas,ka arī šajā līnijā FK ventspils nedaudz zaudējusi,jo nedrīkst aizmirst ,ka aizgāja arī Suhanovs.Viņa vietā pieteikti vairāki ventspilnieku dublieri,no kuriem laukuma pabijis tikai Ignatāns,kuru jau par dublieri uzskatīt nevar.Savu vietu pamatā jau ir pierādījis,vienīgi klīst baumas par zvaigžņu slimību,no kuras vajadzētu ātrāk izārstēties.Uz dažām minūtēm laists laukumā perspektīvais Ventspils futbola audzēknis Eduards Tīdenbergs.Viņam vēl viss priekšā un sevi būs jāpierāda ntās reizes,lai izcīnītu vietu pamatsastāvā.Uzbrukumā prom Turkovs,Martinez un jau pērn pēc pussezonas Kozlovs.Vietā Muječi un Svārups.Nu šeit jau nu arī par līdzīgu maiņu būti grūti runāt.Un tādejādi izvērtējot šos piemērus domājams,ka man daudzi piekritīs,ka FK Ventspils sastāva un arī pagaidām spēles ziņā ir krietni vien vājāks ,nekā pērn.Tomēr ir ari labā puse.Ir zēniem uz ko tiekties un censties atkārtot pērnā gada sasniegumu čempionātā.Kausā jau vairs neizdosies,kas tikai apstiprināja manis iepriekš rakstīto.