Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Lielākā problēma ir treneris"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Riherts: "Lielākā problēma ir treneris"
Andris Riherts
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Sekojot trešajam zaudējumam sezonas pirmajās trīs spēlēs (0:4 pret "Skonto"), "Metta/LU" galvenais treneris Andris Riherts bija spiests atzīt to, ka vaina par slikto startu jāuzņemas viņam. Tikmēr "Skonto" vadītājs Tamazs Pertija bija priecīgs vairāku iemeslu dēļ, ieskaitot jauno spēlētāju sniegumu."

"Metta/LU" galvenais treneris Andris Riherts: ""Skonto" izmantoja mūsu individuālās kļūdas, realizēja savus momentus. Šodien bija vārtu un kartīšu "salūts". Žēl, ka mums neizdevās dabūt bumbu vārtos. Kad to izdarījām, izrādījās, ka negodīgi. Iepriekšējie divi pretinieki man labāk patika spēles ziņā, bet "Skonto" bija pārāki individuāli. Tas izšķīra spēles rezultātu."

Jau spēles 22. minūtē savainojuma dēļ uz ģērbtuvēm devās Artūrs Pallo. Viņš muguras sāpju dēļ izlaida pirmās divas spēles, taču vakar "it kā" bija gatavs spēlēt. Pallo vietā iznākušais Vents Vanags neapmierinošas spēles dēļ tika nomainīts pārtraukumā jeb nospēlēja tikai 23 minūtes. Riherts Vanaga izlaišanu laukumā lakoniski atzina kā savu kļūdu: "Trenera kļūda."

Riherta kolēģis pie "Skonto" stūres Tamazs Pertija: "Uzskatu, ka spēle izdevās laba un ritēja pēc mūsu scenārija. Izveidojām daudz momentu un guvām skaistus vārtus. Tāpēc nevaru būt neapmierināts ar spēli, rezultātu vai pašatdevi. Visvairāk priecē tas, ka pie liela pārsvara uzturam augstu tempu. Patīk, ka futbolisti katrā spēles komponentā rīkojas atbildīgi. Esam veikuši soli uz priekšu. Ļoti patīkami, ka vēl neesam ielaiduši nevienus vārtus."

"Skonto" galvenais treneris uzslavēja jauno futbolistu devumu komandas panākumā: "Uzskatu, ka 1995. gadā dzimušais Vladislavs Gutkovskis pirmajā mačā nospēlēja ļoti labi. Uz maiņu izgāja 1996. gadā dzimušais Ingars Sarmis Stuglis. Komandā var just balansu, jo līdzās var nospēlēt 34 gadus vecais Laizāns un pavisam jauni puiši. Radās iespaids, ka Stuglis Virslīgā nospēlējis jau 10 spēles."

"Spēlei pret "Mettu" gatavojāmies ļoti nopietni, jo no pagājušā gada ļoti labi atceramies, ka šī komanda var ieķerties, piespiest zaudēt punktus. "Mettai" ir savi plusi, piemēram, standartsituācijas, kurās tiek izmantoti augumā gari futbolisti. Lūdzu puišiem, lai nekādā gadījumā nebūtu pretinieka nenovērtēšanas. Jau spēles piektajā minūtē sapratu, ka pret pretinieku izturamies ar cieņu," piebilda Pertija.

"Skonto" treneris apstiprināja informāciju par to, ka rīdziniekiem aptuveni divas nedēļas nāksies iztikt bez uzbrucēja Valērija Šabalas, kurs 2. kārtas spēlē pēc neveiksmīga kritiena savainoja roku. Uzbrucējs trenējas ar komandu, taču pagaidām neiesaistās kontakta vingrinājumos.

2. puslaikā strīdīgos apstākļos netika ieskaitīts "Mettas" vārtu guvums. Abi treneri šajā sakarā bija īsi. Riherts vārtu anulēšanas iemeslus nenojauta: "Redzēju tikai to, ka guva vārtus. Par pārējo grūti spriest."

Tikmēr Pertija atkal runāja par neiejaukšanos tiesnešu darbā: "Pēc spēlēm to nedaru. Varbūt bija, varbūt nebija vārti. Tiesnesis nolēma neieskaitīt. Tāpat var runāt par to, ka 1. puslaikā mums neieskaitīja vārtus, kad pēc Mingazova centrējuma bumbu savos vārtos ieraidīja aizsargs. Negribu komentēt tiesnešu darbu. Astoņu trenera gadu laikā neatceros gadījumu, kad runātu par tiesnešiem. Pat, ja tos vārtus ieskaitītu, lielu lomu tas nespēlētu – 4:0 vai 3:1."

Ja Pertijam lielas starpības nebūtu, tad Rihertam vieni vārti tobrīd šķistu svarīgi: "3:1 un 4:0 ir liela atšķirība. Ne tikai mums, bet arī "Skonto". Nav patīkami negūt vārtus. Redzam, ka tas rada papildus nevajadzīgu spriedzi. Nevar teikt, ka mums ir miljons iespēju, grūti un sūri jāstrādā, lai iesistu."

"Metta" sezonas startā zaudējusi visas trīs spēles, pie tam nav guvusi vārtus. Rihertam tika adresēts jautājums par šāda sezonas sākuma iemesliem. "Studentu" treneris akcentēja problēmas aizsardzībā un uzbrukumā, kā arī savu darbu: "Mēs laižam iekšā un nesitam golus. Lielāka problēma ir treneris. Viņš ir tas, kurš vada treniņu procesu un spēlētājus motivē sasniegt rezultātu. Līdz ar to man ir jāuzņemas lielākā atbildība. Varbūt esmu kļūdījies spēlētāju selekcijā un pārējās lietās."

  +9 [+] [-]

, 2013-04-13 09:59, pirms 11 gadiem
Astoņu trenera gadu laikā neatceros gadījumu, kad runātu par tiesnešiem.

2007: Nākamais "trūkstas" Pertija
2009: Pertija: "Nekādas "pendeles" tur nebija"

  -2 [+] [-]

, 2013-04-13 10:32, pirms 11 gadiem
novēlu nākamajā spēlē pret Jūrmalu vismaz golu iesist, lai jau studentiem arī kāds priecinš jaunajā sezonā tiek.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-13 10:43, pirms 11 gadiem
Buda rakstīja: novēlu nākamajā spēlē pret Jūrmalu vismaz golu iesist, lai jau studentiem arī kāds priecinš jaunajā sezonā tiek.
studenti tak savējie............

  -4 [+] [-]

, 2013-04-13 11:03, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: studenti tak savējie............
nē,
mani favorīti uz izkrišanu, un ja tā notiks, tad būs pelnījuši.
jo, manuprāt, pārāk liela iedomība ar šādu satāvu cerēt uz 5-8 vietu.
plus neticu, ka nevarēja pacensties un piesaistīt kaut vienu pieredzējušu spēlētaju. Kas varetu palīdzēt saturēt spēli, tā kā paši vien vainīgi.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-13 11:13, pirms 11 gadiem
Buda rakstīja: nē,
mani favorīti uz izkrišanu, un ja tā notiks, tad būs pelnījuši.
jo, manuprāt, pārāk liela iedomība ar šādu satāvu cerēt uz 5-8 vietu.
plus neticu, ka nevarēja pacensties un piesaistīt kaut vienu pieredzējušu spēlētaju. Kas varetu palīdzēt saturēt spēli, tā kā paši vien vainīgi.
dārzniece dragoo, kam tu gribi iestāstīt ka metta nav savējie?

  +5 [+] [-]

, 2013-04-13 11:27, pirms 11 gadiem
Ak kā gribētos šos vārdus kādreiz dzirdēt no Starkova kunga puses...

  +2 [+] [-]

, 2013-04-13 11:28, pirms 11 gadiem
manuprāt,Mettas sastāvs šobrīd šīs sezonas Virslīgai,diemžēl, atbilst 9.-10. vietai, jo pagaidām Ilūkstei ir labāks kā pērn Gulbenei. Redzēs kā ilūkstiešiem ies sezonas gaitā un vai komandu nepiemeklēs jau minēto gulbeniešu liktenis.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-13 11:28, pirms 11 gadiem
Rihteram novēlu nepadoties, vēl jau visa sezona priekšā.

Sniegums Mettai nemaz nav tik slikts kā rezultāti.

     [+] [-]

, 2013-04-13 18:41, pirms 11 gadiem
Bārta rakstīja: Rihteram novēlu nepadoties, vēl jau visa sezona priekšā.

Sniegums Mettai nemaz nav tik slikts kā rezultāti.
Diemžēl rezultāti atbilst sniegumam, pret metalurgu un skonto mettieši izskatījās ļoti vāji.

     [+] [-]

, 2013-04-13 19:22, pirms 11 gadiem
staveju pie mettas lidzjutejam un bija ljoti nepatikami dzirdet apdi...... vardus uz pusu galvenaja treneri,vini ljoti daudz dara preks futbola un kluba a jus vinus apdi...... lidzjuteji,ja laikam gruti spelet nav pieredzes nav speletaji vajag kaut ko mainit,bet galvenais nepazaudet galvenus sponsorus LU ,a to var aiztaisities lodzins!ar cienu futbolam!