Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Cēsis smagā cīņā uzvar Liepājā un iekļūst finālā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Cēsis smagā cīņā uzvar Liepājā un iekļūst finālā
Dita Liepkalne cīņā ar Džonselinu Piterkinu
Foto: Zigismunds Zālmanis

SK "Cēsis" basketbolistes sestdien, 13. aprīlī, smagā 40 minūšu cīņā Liepājas Olimpiskajā centrā uzvarēja “Liepājas Papīru” ar rezultātu 66:58 (17:13, 19:15, 11:14, 19:16), sērijā līdz divām uzvarām guva panākumu ar 2-0 un otro gadu pēc kārtas iekļuva Latvijas čempionāta finālā.

Izbraukuma spēlēs Cēsis nav zaudējušas kopš 2011. gada 14. decembra, šajā laikā svinot 23 uzvaras pēc kārtas (šosezon 12-0). Šobrīd komanda var lepoties ar 28 panākumu sēriju.

Salīdzinot ar spēli martā, kad Vēju pilsētas komanda praktiski cīnījās četru spēlētāju sastāvā, otrajā puslaikā salūza un zaudēja ar 43:91, aprīļa vidū Cēsis sastapa daudz nopietnāku pretestību. Uzbrucējas Sabīnes Egles labā spēle – iemesti astoņi no divpadsmit metieniem, 19 punkti un sešas atlēkušās bumbas – padarīja spēcīgāku Liepājas priekšējo līniju, bet aizsardzībā pacentās visa komanda.

Lai gan iniciatīva atradās viešņu rokās, simts sekundes pirms pamatlaika beigām starpība bija tikai seši punkti – 58:64. Pēdējie liepājnieču tālmetieni nesasniedza mērķi, savukārt Dita Liepkalne un Zane Jākobsone katra iemeta vienu no diviem soda metieniem.

LSBL pusfināls, 13. aprīlis, Liepājas Olimpiskais centrs

Liepājas Papīrs – SK Cēsis 58:66 (13:17, 15:19, 14:11, 16:19)
Liepāja: Sabīne Egle 19 (6ab), Kristīna Cirša 17 (4ab), Joncelyn Peterkin 9 (6ab), Alise Piterniece 6, Taryn Johnson 5 (6ab), Agija Kruga 2, Zane Alilujeva; Līva Laima Kazāka, Kristīne Melberga, Justīne Janaite, Zaiga Būmeistare.
Cēsis: Ines Ajanovič 21 (5ab), Zane Jākobsone 16 (4ab), Anda Eibele 15 (4rp), Zane Lapsiņa 8 (5ab), Dita Liepkalne 3 (4ab), Kristīne Silarāja 3 (4ab, 4rp), Ieva Vītola; Zane Zeltiņa, Arta Strupoviča, Renāte Gasiņa.
Tiesneši Jānis Sudmalis, Mārtiņš Luiks. Komisārs Dainis Grīnbergs.

Pirmajā spēlē 10. aprīlī Armanda Krauliņa trenētās cēsnieces 24 punktu pārsvaru (80:56) ieguva tikai pēdējās piecās minūtēs, kuru laikā veica 12:2 izrāvienu. Liepājas pakaļdzīšanos apturēja divu garo spēlētāju – Tarīnas Džonsones un Džonselinas Piterkinas – piezīmju problēmas, priekšlaikus atstājot spēli. Liepājnieces iemeta astoņus tālmetienus, tomēr Cēsu pārsvars soda laukumā un atkārtotas uzbrukumu iespējas nodrošināja pārliecinošu uzvaru mājiniecēm.

     [+] [-]

, 2013-04-13 13:16, pirms 11 gadiem
Ja nu varēja kādu spēli tiešraidē rādīt, tad RTU/Merks pret TTT bija īstā reize.

     [+] [-]

, 2013-04-13 17:14, pirms 11 gadiem
Nu skaista spēle bija! Ja šādi Liepāja spēlēs arī par bronzu, tad medaļas var izcīnīt. Tikai žēl, ka Liepājas komandai ir raksturīgi aizvadīt vareni izcilu spēle un jau nākamajā spēlē vareni tizli nospēlēt. Var jau teikt, ka nespēlēja Hemptone, bet nu tā jau vairāk nav Liepājas problēma. Šodien "Papīrs" aizvadīju otro labāko spēli sezonā ( pirmā pret RTU/Merks. Žēl, ka uz beigām Peterkina nokrita uz muguras lēcienā pēc bumbas, tā ka visā zālē pāršalca žēluma kaucieni. Bet nu piecēlās un pati negribīgi veica piespiedu maiņu,un tālāk jau sekoja interesantākais, pati pēc 15. sekundēm bez trenera atļaujas gāja uz maiņu, TIEŠI tādas spēlētajas ir vajadzīgas komandā nevis kā OTRĀ garā iepriekšējas sezonas Decembra vērtīgāka spēlētāja ALLILUJEVA nevar 2 reizes pēc kārtas zem groza apakšas iemest grozā, kad neviena nav 5 metru attālumā. TIK MILZĪGU REGRESU NEESMU REDZĒJIS NEVIENAI SPĒLĒTĀJAI, NEVIENAI!!!

PAR MEDAĻĀM, LIEPĀJAI!!!

P.S nu neticās, ka uz spēli bija tikai 70 skatītāji, bija krietni, krietni vairāk!!! bet nu galvenais, jau ir tikai kaut ko tajā protokolā ierakstīt.

     [+] [-]

, 2013-04-13 20:07, pirms 11 gadiem
te jautājums - ko dara treneris, ka spēlētāja bez atļaujas iet laukumā - savukārt es kaut ko tādu neesmu redzējis! Un Alilujevai ir arī citi pienākumi, saki paldies, ka vispār ir kas spēlē!
Presis rakstīja: Nu skaista spēle bija! Ja šādi Liepāja spēlēs arī par bronzu, tad medaļas var izcīnīt. Tikai žēl, ka Liepājas komandai ir raksturīgi aizvadīt vareni izcilu spēle un jau nākamajā spēlē vareni tizli nospēlēt. Var jau teikt, ka nespēlēja Hemptone, bet nu tā jau vairāk nav Liepājas problēma. Šodien "Papīrs" aizvadīju otro labāko spēli sezonā ( pirmā pret RTU/Merks. Žēl, ka uz beigām Peterkina nokrita uz muguras lēcienā pēc bumbas, tā ka visā zālē pāršalca žēluma kaucieni. Bet nu piecēlās un pati negribīgi veica piespiedu maiņu,un tālāk jau sekoja interesantākais, pati pēc 15. sekundēm bez trenera atļaujas gāja uz maiņu, TIEŠI tādas spēlētajas ir vajadzīgas komandā nevis kā OTRĀ garā iepriekšējas sezonas Decembra vērtīgāka spēlētāja ALLILUJEVA nevar 2 reizes pēc kārtas zem groza apakšas iemest grozā, kad neviena nav 5 metru attālumā. TIK MILZĪGU REGRESU NEESMU REDZĒJIS NEVIENAI SPĒLĒTĀJAI, NEVIENAI!!!

PAR MEDAĻĀM, LIEPĀJAI!!!

P.S nu neticās, ka uz spēli bija tikai 70 skatītāji, bija krietni, krietni vairāk!!! bet nu galvenais, jau ir tikai kaut ko tajā protokolā ierakstīt.

     [+] [-]

, 2013-04-13 21:37, pirms 11 gadiem
AKAPELE - manuprāt tas ir pašsaprotami, ja Peterkina gribēja steidzami nomainīt Alilujeva, kaut vai bez trenera atļaujas, un nešaubos, ka treneris arī saprata Nu a kāda jēga viņai spēlēt un paciest tos apsmieklus par viņu, ko dara lielākā daļa Liepājas publika ??? Viņa nav bijusi uz nevienu IZBRAUKUMA spēli, ja pagaišgad meta regulāri pa 20 pts, tad šogad savus 2 pts nevar savākt! Kāda jēga no viņas ???