Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koņevs šokā, Pačko pēc noraidījumiem jau domāja par nākamo spēli

Agris Suveizda

Koņevs šokā, Pačko pēc noraidījumiem jau domāja par nākamo spēli
Mihails Koņevs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

"Jūrmala" vakar savā laukumā uzņēma Virslīgas debitanti "Ilūksti" un, pat par spīti diviem pretinieku noraidījumiem, nespēja nosargāt vienu vārtu pārsvaru - 1:1. "Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs bija ļoti neapmierināts ar komandas demonstrēto sniegumu un piebilda, ka atsevišķi spēlētāji darbojušies pārāk individuāli. Arī "Ilūkstes" galvenais treneris Vladimirs Pačko nebija apmierināts ar spēles kvalitāti un atzina, ka futbolistiem vienkārši uzsmaidīja veiksme.

Mihails Koņevs

Pēc šādām spēlēm ir grūti kaut ko teikt. Vienmēr esmu teicis un teikšu, ka Futbola Dievs nekad nepiedos atslābumu, pašpārliecinātību. Šodien tāda situācija bija, kaut arī brīžiem komanda spēlēja. Puišiem teicu, ka mūsu spēks, jo īpaši pret tādām pretiniecēm kā "Ilūkste", ir laba, ātra saspēle. Varbūt pat ne ātra, bet kvalitatīva saspēle, ko "Skonto" iepriekšējā spēlē pierādīja 35 minūšu laikā. Kad komanda neklausās vai neizpilda [prasīto], pieļauj muļķīgas kļūdas vidusdaļā...Esmu šokā.

Kad noraidīja vienu spēlētāju, vēl teicu - pagaidiet, puiši, jūs spēlēsiet vēl sliktāk. Otrais noraidījums, viens moments - tādās situācijās Futbola Dievs vienmēr tā lemj. Kaut arī vēl pirmajā puslaikā bija daudz momentu, Oļegam bija daudz iespēju. Treniņos, vēl vakar, tādas situācijas atstrādājām. Arī vidusdaļā bija daudz kļūdu, brāķa. Ja komanda spēlētu tā, kā tai prasīja, domāju, ka rezultāts būtu pavisam cits. Pats bēdīgākais, ka pieredzējušie spēlētāji, kuriem ir jānosaka spēle, dara tieši pretēji un nepilda tos pienākumus, kuriem viņiem vajadzētu būt laukumā. Daudzās epizodēs mums trūka komandas spēles, katrs vēlējās parādīt sevi - īpaši leģionāri. Spēlētāji, kuri tiecas aizbraukt kaut kur prom - tā ir laba īpašība, bet kad katrs pats vēlas gūt vārtus, nevis atdot piespēli...

Laukumā nav komandas spēles. Kad tā parādīsies, tad spēlēs arī komanda. Neapšaubāmi atdevām šo spēli. Nākamā spēle mums ir pret "Mettu", un situācija ir tāda, ka vai nu uz augšu vai uz leju - pēc šodienas spēles komandas psiholoģiskais stāvoklis nebūs pārāk labs. Lai gan nedēļa laika vēl ir un var runāt un labot, bet tomēr spēlē futbolisti, nevis treneri. Vēlreiz saku - žēl, ka atdevām divus punktus. Iesistu Malašenoks kādu no četriem momentiem, otrajā puslaikā jau būtu cita spēle. Vai bez pendeles bijām pelnījuši uzvarēt? Ja ņem vērā tikai iespēju skaitu, tad jā, bet nebija tās spēles kvalitātes, kuru vēlos un prasu no komandas.

Vladimirs Pačko

Būšu īss - pēc tāda mača ir tāds tukšums. Spēles kvalitāte nepatika, būšu atklāts. Trenējamies kopš 16.marta, skaidrs, ka mums trūkst laika. Jāatstrādā noteikti spēles elementi. Dzirdēju, ka Mihails daudz nervozēja - daudz brāķa, liels juceklis. Varbūt par pašatdevi nekādu pretenziju nav, taču tieši spēles kvalitātes ziņā, protams, ir lielas problēmas. Domāju, ka viņi mūs šodien vienkārši palaida - palikām ar deviņiem spēlētājiem, viņi bija vadībā ar 1:0, vēl neguva otros vārtus. Pirmajā puslaikā varēja atklāt rezultātu, pie 1:0 bija momenti. Bet futbolā tā gadās. Nezinu, vai tā bija 100% pendele vai nē, bet nospēlēja neuzmanīgi un ielaida vārtus.

Godīgi sakot, jau domāju par nākamo spēli pret Jelgavu - zaudējām Svārupu un Sputaju. Divas spēles pret "Jelgavu" un "Mettu" uzskatu par tādām, kas mums ir, tā teikt, pa zobam. Mūsu uzdevums vēl ir pietiekami pieticīgs - palikt Virslīgā. Jā, mūsu pusē šodien bija veiksme, "Jūrmala" izlaida uzvaru. Ar ko saistāms tik liels brīdinājumu skaits? Tiesāšanas kvalitāte tāda bija - nezinu, varbūt tiesnesis vēl nav tik pieredzējis, spēlētāji nervozēja. Kaut gan tas viņus neattaisno, bija nevajadzīgi izklupieni laukuma vidusdaļā.

Nepietika elementāras izturības epizodēs. Prasīju [spēlētājiem], kāpēc jūs strīdaties ar tiesnesi - viņš savu lēmumu nemainīs. Neuzmanīgi nospēlējām ielaistajos vārtos. Kad bijām deviņu spēlētaju sastāvā, jau domāju par to, lai nosargātu rezultātu. Vai man kā bijušajam "Jūrmalas" trenerim šī spēle bija īpaša? Vairs neesmu tajā vecumā. Šeit man ir daudz draugu, arī ar Mihailu jau vairāk nekā 30 gadus esam pazīstami, tāpēc - nē, parasta spēle. Tieši pretēji - bija patīkami satikties ar vecajiem draugiem.

Par savainojumiem

Abi treneri komentēja arī atsevišķu spēlētāju veselības stāvokli. Mamuka Gongadze joprojām fiziski nav pilnībā gatavs un viņam bija muskuļu problēmas. Līdzīgas problēmas ir Denisam Sokoļskim, kurš starpsezonā praktiski nav trenējies un iepriekšējos mačos pats prasīja maiņu. "Jūrmalas" pamatvārtsargs Alberts Nikoļskis vēl nav gatavs spēlēt un pēdējos mačos bija pieteikumā, jo jau divas nedēļas slimo trešais vārtsargs Jevgēņijs Laizāns. Arevšatam Hačatrjanam, kurš ir sezonas pieteikumā, vēl ir speciāli vingrinājumi, un Koņevs nevēlas sasteigt viņa atgriešanos laukumā. Iespējams, pēc divām vai divarpus nedēļām viņš jau varēs spēlēt pie dublieriem. Līdzīgā krustenisko saišu plīsumā pagājušajā spēlē iedzīvojās Kirils Grigorovs, kuram šī sezona laikam jau ir beigusies.