Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs: "Apsveicu "Ventspili" ar skaistākajiem 3. kārtas vārtiem"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dobrecovs: "Apsveicu "Ventspili" ar skaistākajiem 3. kārtas vārtiem"
Viktors Dobrecovs

Piedāvājam treneru un spēlētāja Antona Jemeļina komentārus teksta veidā pēc SMScredit.lv Virslīgas 2. kārtas spēles starp "Liepājas metalurgu" un "Ventspili".

Antons Jemeļins, "Liepājas metalurga" aizsargs: "Diezgan labi sākām, uzreiz ieguvām labu rezultātu, esot vadībā jau pēc 10 minūtēm. Pēc tam nezin no kā sākām baidīties un sākām spēlēt no aizsardzības, nespēlējām savu spēli. Pēc tam spēli izlīdzinājām, taču zaudējām vārtus - bija jāsāk viss no jauna. Labi, ka sanāca.

Kāpēc "Ventspilij" pret mums neiet? Nezinu, varbūt konkrēti šodien mums klāt stāvēja veiksme. Vispār Liepājā mums vienmēr veiksme palīdz, tas ir pluss, kad spēlējam šeit. Kas patraucēja Kauguros pret Rīgas "Daugavu"? Nezinu, arī muļķīgi ielaidām vārtus, vienkārši izlaidām spēli no rokām un nevarējām saņemties - visiem bija grūti, taisījām rupjas kļūdas. Pēc tam skatījāmies video. Labi, ka šodien viss sanāca. Mākslīgie laukumi? Protams, mēs jau sen gaidām, kad varēsim iziet uz zaļā laukuma, jo uz sintētikas ir grūti parādīt visu, uz ko esi spējīgs, ir grūti kājām.

Jurģis Pučinsks, "Ventspils" galvenais treneris: "Man svarīgi ir, ka satura ziņā mēs nespēlējām tā, lai zaudētu. Esmu pārliecināts par to, ka ar šādu saturu mums jāiet arī tālāk, jāietur sava līnija - redzu, ka esam uz pareizā ceļa. Neveicās, īpaši standartsituāciju izspēlēs, pie kurām strādājām un strādāsim. Šodien no tās ielaidām, plus ielaidām pēc rikošeta. Un tomēr mūsu spēles saturs man patika. Mēs pilnībā apspēlējām pretinieku - 2. puslaikā vispār pretinieks vienreiz tika pāri laukuma centra līnijai ar auta palīdzību, divkāršs, trīskāršs rikošets un vārti. Tā futbolā gadās, nekas traks. Nenokaram galvas, paldies puišiem par pacietību."

Viktors Dobrecovs, "Liepājas metalurga" treneris: "Uzvarējām, tas ir galvenais, trīs punkti ir. Varētu labāk realizēt pāreju no aizsardzības uzbrukumā. Bieži vienkārši izsitam bumbu, bet tā vietā vajadzētu sameklēt partneri un pāriet uzbrukumā mierīgāk. Šoreiz mēs pirmie iesitām sākumā un nosēdāmies, lai gan tādas komandas nebija - futbolisti paši tā sāka spēlēt. Jācenšas uzlabot kvalitāte, pārejot uzbrukumā.

Šodien aktīvāk uzsāka spēlēt malējie aizsargi, un varbūt tas sagādāja problēmas "Ventspilij", radot viņiem sākuma apjukumu. Izmantojām to, cik spējām. Tas mums deva augļus - nopelnījām stūri. Pagaidām lielākais mūsu pluss ir standarti - tie mums sanāk, tos mēs arī izmantojām.

Maiņas? Veicām tās, izejot no spēles gaitas un rezultāta. Tieši manis pieminētās pārejas uzbrukumā dēļ uzlaidām Prohorenkovu, kurš prot bumbu pieturēt, atdot piespēli - Jurģis [Kalns] tika pavilkts augstāk. Tāpēc mums varbūt sāka sanākt kaut kas vairāk. Afanasjevs savukārt pagura, tāpēc iznāca jaunais [Jānis] Ikaunieks. Savaļnieka savainojums? Nedomāju, ka tur ir kas nopietns. Viņš nostrādāja par 100%, veica garu izrāvienu pa malu, dabūja no aizmugures pa kājām. Jebkurā gadījumā jau gatavojām Zuntnera iziešanu Savaļnieka vietā.

Kāpēc Askerovs nevar nospēlēt visas 90 minūtes? Varbūt viņam vēl viss priekšā [smaida]. Mēs gribētu, lai viņš ir nedaudz agresīvāks - šādās spēlēs ir jāieķeras bumbā, jānotur tā, līdz pienāk klāt partneri, nedrīkst bumbu zaudēt tik bieži. Domāju, viņa 90 minūtes vēl ir priekšā.

Līdzīgi ielaistie vārti no viena un tā paša punkta? Principā tā laikam ir balsta pussargu zona, taču uzreiz gribu apsveikt "Ventspili" ar skaistākajiem 3. kārtas vārtiem - viņiem katrā kārtā ir skaistākie goli [1. kārtā Žigajevam pret "Jelgavu", 2. kārtā Turkovam pret "Daugavu" (D) - aut.piez.]. Jā, balsta pussargu zona, bet diemžēl šobrīd nevaru pateikt konkrēti, jo mēs treneri neredzējām to izspēli, runājām par veicamajām korekcijām un pamanījām tikai to, kā bumba ielido vārtos.

Jā, mums bija uzdevums neitralizēt "Ventspils" aktīvākos futbolistus, malējos aizsargus Kurakinu un Timofejevu, kuri spēlē augstu un visu laiku mēģina centrēt. Daudz ko viņiem liedzām, kaut gan daži centrējumi bija, taču ne tik efektīvi, kā viņu iepriekšējā mačā ar Daugavpils "Daugavu". Tas mums izdevās."

  +4 [+] [-]

, 2013-04-13 22:58, pirms 11 gadiem
Labs, Viktor.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-04-14 09:56, pirms 11 gadiem
Pucinskisretinieks 2 puslaika tikai vienu reizi tika pari laulkuma centra linijai.Bet ka viena uzbrukuma var iesist divus golus?
No Pucinska teikta isuma sapratu:Mes pilniba apspelejam LM,bet zaudejam 1:3,jo metalurgi nejausi mums iesita 3 golus.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-14 10:20, pirms 11 gadiem
Tas zaudējums jau nedaudz"spiež uz varžacīm",vakar iesāku diskusiju ar Maikls19,kurs izteica savu pozīciju kluba politikā un šī brīža situācijā.
Vakar Maikls!9 rakstīja:"bet shodien LM ar saviem jaunieshiem ieradija super klubam vietu.Prieks par LM,bez nometnem,gatavojas majas un rada diezgan labu,simpatisku futbolu un neviena legjionara!!!
Šis teikums man sevišķi nepatika,tāpēc šorīt vēsā mierā paņēmu LFF oficiāli publicēto spēles protokolu un sāku analizēt skaitļus.Un ko mēs šeit redzam?Liepājas metalurga komandas pamatsastāva vidējais vecums 27,09 gadu,kamēr ventspilnieku tikai 24,27,otrajā puslaikā ,kad tika veiktas maiņas tas vēl vairāk pieauga uz trīsdesmitsešgadīgā Prohorenkova un trīsdesmitgadīga Zuntnera rēķina,ko pat nespēja atsvērt astoņpadsmitgadīgais Ikaunieks.LM laukumā pieci trīsdesmitgadnieki+ 29 gadīgais Jemeļins.Jā ,spēlēja 18 gadīgais Šadčins 20 gadīgais Hmizs un 20 gadīgais Savalnieks.Liepājai vidusslāņa tik pat kā nav Un tas nemaz nākotnei nav labi.Kas Ventspilij?Jaunākie laukumā 21 gadīgie leģionāri S.Paulius,E.Suhanovs,22 gadīgais Tarknišvili,uz maiņu uznāca 20 gadīgais Ahmeds(Šie būtu tie otršķirīgie leģionāri,lai gan lietuvietis un gruzīns ir savu valstu jaunatnes izlašu spēlētāji)No latviešu spēlētājiem vēl 22 gadīgais Kaspars Dubra.Pārējie visi spēlētāji "vidējā slāņa vecuma(23-27)"izņemot vienu Jančuku,kurš sasniedzis 30 gadus.Ko no visa tā varam secināt?No ventspilnieku pozīcijām skatoties man šķiet ,ka vienkārši jābūt pacietīgiem un komandai jāļauj mierīgi spēlēt un censties lielāko sastāva daļu saglabāt.Selekcijai turpmāk jābūt varbūt konkrēti pa dažām pozīcijām.Nav šaubu ,ka tad komandai nākotnē ir tikai jāprogresē.Simpātiskais no liepājnieku puses ir tas,ka šobrīd viņi pamatsastāvā iespēlē četrus perspektīvus jaunos Latvijas futbola talantus( Hmizs,J.Ikaunieks,R.Savaļnieks un I.Šadčins)Ventspilij diemžēl šobrīd tādu talantu nav,tomēr tuvākajā nākotnē nešaubos ,ka būs,galu galā varam atcerēties,kas pērn uzvarēja U-19 vacuma grupā Latvijā? Varētu spēlēt K.Svārups,tomēr klubs uzskatīja par vajadzīgu viņu izīrēt.Ko es ar šo visu gribēju teikt?Tikai to ,ka LM spēku noniecināšana ir galīgi nevietā ,jo komandas pamatā spēlē ļoti pieredzējuši spēlētāji(visi spēlējuši Latvijas nacionālās izlases krekliņos,izņemot laikam Zuntneru,plus 3-4,vieni no perspektīvākajiem ,Latvijas jaunatnes izlašu spēlētājiem.
Personiski es uzskatu,ka šogad uz medaļām droši pretendēs piecas komandas un cīņa būs sīva.Nāksies pieciest ne vienu vien tādu zaudējumu.Nepiekrītu tiem līdzjutējiem ,kuri uzskata,ka Ventspils ir vieni no galvenajiem favorītiem.Kā redzat,Ventspils un Skonto ir vidējā vecuma ziņā vienas no jaunākām komandām un viņām savu spēli vēl jāstabilizē.Abas šīs komandas ir tikai vienas no pretendentēm uz medaļām ,kur ir jācīnās ar Rīgas Daugavu ,Daugavpils Daugavu un LM,kuru rindās tomēr spēlē daudz pieredzējušāki futbolisti.Tieši tāpēc šis gads solās būt seviški interesants,protams,ja visas komandas saglabās spēlētājus līdz sezonas beigām.Acīmredzot visu komandu līdzjūtējiem nāksies pierast pie zaudējuma rūgtuma.

     [+] [-]

, 2013-04-14 15:35, pirms 11 gadiem
alex777 rakstīja: Vajag kadam no liepajniekiem atdot izlase - skat ka komanda praktiski bez finansiala atbalsta cinas Virsliga, aptikami verot Viktora labo latviesu valoda. Pie tam, izlasee ir pietiekosi liepajas audzeknu: Dorosevs, Klava, Ivanovs, Krjauklis, Verpakovskis, Kamess, Jemelins... ir vel Rakels, jaunie Hmizs, Savalnieks un Ikaunieks... Pec manam domam, tas butu logiski. Kad ja ne tagad dot izlasei jaunas vesmas.
Cik var brīnīties par Viktora latviešu valodu. Viņš ir latvietis, mācījās latviešu skolā. Doroševs un Krjauklis nav Liepājas futbola audzēkņi. Rakels ir no Jēkabpils, Savaļnieks no Valmieras, Ikaunieki no Kuldīgas. Par agru Liepājas treneriem uz lielo izlasi. Lai iekrāj virslīgā pieredzi, turklāt viņi šobrīd mums pašiem ir vajadzīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja