Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Osipovs: "Esmu kā tāds futbola bomzis"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Osipovs: "Esmu kā tāds futbola bomzis"
Artjoms Osipovs (pa labi) spēlē pret "Riga" FC
Foto: Mārtiņš Sīlis

Sestdien notikušajā 1. kārtas spēlē starp "Liepāju" un "Riga" viesiem izdevās izcīnīt minimālu uzvaru. Liepājnieku aizsardzības centrā kopā ar Oskaru Kļavu un Denisu Ivanovu spēlēja Artjoms Osipovs, kurš šoziem pievienojās Tamaza Pertijas vadītajai komandai.

Artjoms Osipovs, FK "Liepāja" futbolists: "Pirmā spēle vienmēr ir nervoza. Nesanāca nospēlēt labi uzbrukumā, kamēr aizsardzībā nospēlējām savā līmenī. Vienīgais, ka izlaidām vienu standartu. Visticamāk, kāds nepieskatīja savu spēlētāju [Kasparu Gorkšu]."

Šis liktenīgais standarts bija tieši pēc tevis ārā raidītās bumbas…
Bija pretuzbrukums, un man nācās bumbu sist ārā. Ja es šo bumbu pagarinātu, iespējams, kāds no pretinieku uzbrucējiem to savāktu. Varbūt tā tomēr bija mana kļūda… Varēja apstrādāt bumbu un izsist prom. Taču nebija laika paskatīties, kur ir pretinieks.

Kāpēc, tavuprāt, nekas nesanāca uzbrukumā?
Tieši ar šādu sastāvu, šķiet, spēlējām pirmo reizi. Pirmssezonā mēs visu laiku mainījām spēlētāju izvietojumu… Principā, no paša sākuma spēlējām augstu presingu, turpinot to darīt līdz galam. Nezinu, varbūt vējš ietekmēja spēli uzbrukumā. Var norakstīt uz pirmo spēli un uztraukumu. Ar katru nākamo maču tikai uzņemsim apgriezienus. [Sedinā] Keitā atnāks! Cik sapratu, vēl nebija plānots viņu pieteikt, taču izrādījās, ka spēlēt viņš varēja [Keitā pirmajā spēlē palika uz rezervistu soliņa]. Tas pats Leo [Strumija], kas ir pamatsastāva spēlētājs, bet šoreiz izgāja tikai spēles galotnē.

Kā juties, spēlējot kopā ar Ivanovu un Kļavu?
Lieliski. Mums ir izcila savstarpējā saprašanās. Nav nekādu problēmu. Jūtos viņu kompānijā ideāli.

Tamazs skatās uz tevi tikai kā uz centra aizsargu?
Nē, tā vienkārši šoreiz sanāca. Esmu trešais centra aizsargs, kreisās malas aizsargs. Sezonas laikā var notikt jebkas – varu būt arī priekšā. Tas ir futbols.

Runājot par tavu pāreju no "Jelgavas" uz "Liepāju", kāpēc tā izdomāji?
Saņēmu piedāvājumu no "Liepājas". Te galvenais treneris ir Tamazs, es vienkārši nevarēju atteikties. Viņš mani, teiksim tā, izveidoja kā futbolistu. Ar viņu es sāku no paša apakšgala. Visu savu dzīvi es biju uzbrucējs, taču atnākot pie viņa sāku spēlēt balsta pussargu un tad pakāpeniski pārkvalificējos par kreisās malas aizsargu. Tagad vispār esmu centra aizsargs.

Pēdējo gadu aktuālais jautājums: esi vai neesi leģionārs?
Es visur esmu leģionārs! Esmu futbola bomzis. Man nav futbola pilsonības – ne Krievijas, ne Latvijas. Ir iespēja uztaisīt Krievijas pilsonību, bet tagad… Ja kaut kad būs vajadzība, mēģinās.

Latvijas pilsonība?
Plānojam. Kopā ar Māri [Verpakovski] runājām par šo tēmu. Iespējams, tuvākajā laikā varēs aiziet un nokārtot.

Kā tev ar latviešu valodu? [Mareks] Zuntners sacīja, ka kopā ar Tamazu mācīsieties.
Pat ar Tamazu! Mums komandā ir ļoti daudz latviešu, ar kuriem allaž praktizējam latviešu valodu. Cenšos ar viņiem runāt latviski. Viņi novērtēs, kā man tas sanāk.

Šodien satikāt mauritāniešus?
Jā, no rīta redzējām. Ceru, ka parīt viņi pievienosies treniņiem un palīdzēs mums sezonas laikā.

Runājot par pretiniekiem "Riga", kā patika?
Vēlreiz atkārtošu, tā ir pirmā spēle. Iespējams, mēs sākām spēlēt viņu spēli – "būm-bām" vai "sit un skrien" ["бей-беги" - kriev.]. Nespējām pārslēgties un savāktu bumbu savā rīcībā, lai varētu izveidot bīstamas situācijas. Tikām līdz soda laukumam, un ar to viss beidzās. "Riga" kārtīgi aizsargājās un iesita savu standartu, pēc tam nedaudz vilcinot laiku.

Kādi pārsteigumi bija no viņu puses?
Mēs pētījām visus viņu uzbrucējus. Rēķinājāmies, ka spēlēs [Valērijs] Šabala, taču viņš nebija. Zinājām arī viņu kreisās malas uzbrucēju no Krievijas…

Hiziru Apajevu.
Skatījāmies, kā viņš spēlē un ko dara. Zinājām to, ka viņš vienmēr savāc bumbu zem labās kājas. Taču šodien viņš savāca arī zem kreisās kājas. Taču tas nav būtiski. It kā visu izanalizējām, bet kaut kas tāpat pietrūka.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-13 12:32, pirms 7 gadiem
Kāpēc tad viņš 2015.gadā un 2016.gadā tika pieteikts Virslīgai kā Krievijas pilsonis?

  -2 [+] [-]

, 2017-03-13 13:06, pirms 7 gadiem
Bomzim neērti teikt taisnību

  +4 [+] [-]

, 2017-03-13 13:26, pirms 7 gadiem
"Latvijas pilsonība?
Plānojam. Kopā ar Māri [Verpakovski] runājām par šo tēmu. Iespējams, tuvākajā laikā varēs aiziet un nokārtot."

Kā tas ir domāts - aiziet ar Verpaksovski un to nokārtot? Nokārtot valsts vēstures un valodas eksāmenu - vienīgais veids, kā iegūt pilsonību cittautiešiem, kas Latvijā nodzīvojuši 5 gadus.

  +6 [+] [-]

, 2017-03-13 13:39, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: "Latvijas pilsonība?
Plānojam. Kopā ar Māri [Verpakovski] runājām par šo tēmu. Iespējams, tuvākajā laikā varēs aiziet un nokārtot."

Kā tas ir domāts - aiziet ar Verpaksovski un to nokārtot? Nokārtot valsts vēstures un valodas eksāmenu - vienīgais veids, kā iegūt pilsonību cittautiešiem, kas Latvijā nodzīvojuši 5 gadus.
Verpakovskis viņa vietā aizies nokārtot to eksāmenus, lol, kas tur ko nesaprast.

  +7 [+] [-]

, 2017-03-13 13:58, pirms 7 gadiem
"Man bija slinkums skola macities latviesu valodu, tapec izvelejos klut par futbola bomzi".

Es nesapratu vai vis ar to faktu lepojas vai ir loti paskritisks cilveks?

  +2 [+] [-]

, 2017-03-13 14:15, pirms 7 gadiem
paskritisks jeb nepaskritisks bet but ar latvijas pasi virsliga legionara limita del ir izdevigi..tamdel ari stasts ,ka Verpakovskis palidzes sakartot papirus..

 +11 [+] [-]

, 2017-03-13 15:04, pirms 7 gadiem
Stāsts ir par to, ka pirms vairāk nekā 2 gadiem bomzis pats atteicās no Latvijas nepilsoņa un sev dabūja Krievijas pasi, lai varētu bez šķēršļiem spēlēt Krievijā. Tikai bomzis tur nebija nevienam vajadzīgs.

     [+] [-]

, 2017-03-13 15:43, pirms 7 gadiem
Bija viņam viena ļoti veiksmīga sezona Skonto ar Tamazu, pēc kuras arī parādījās cerības pārcelties uz Krievijas 1. līgu, tāpēc atteicās no Latvijas nepilsoņa pases. Ar futbola pilsonību, manuprāt, šeit ir domāts tas, ka viņš teorētiski šobrīd varētu spēlēt kā Latvijas, tā Krievijas izlasē, jo nevienā no tām vēl nav debitējis.

FIFA noteikumi paredz, ka tiklīdz esi debitējis kādā izlasē, citā spēlēt vairs nedrīksti. Bojana Krkiča gadījums, kad viņš debitēja Spānijas izlasē 2008. gadā, bet tagad, vēloties dabūt Serbijas futbola pilsonību, lai spēlētu Serbijas izlasē, viņam tika atteikts.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-13 16:06, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Bija viņam viena ļoti veiksmīga sezona Skonto ar Tamazu, pēc kuras arī parādījās cerības pārcelties uz Krievijas 1. līgu, tāpēc atteicās no Latvijas nepilsoņa pases. Ar futbola pilsonību, manuprāt, šeit ir domāts tas, ka viņš teorētiski šobrīd varētu spēlēt kā Latvijas, tā Krievijas izlasē, jo nevienā no tām vēl nav debitējis.

FIFA noteikumi paredz, ka tiklīdz esi debitējis kādā izlasē, citā spēlēt vairs nedrīksti. Bojana Krkiča gadījums, kad viņš debitēja Spānijas izlasē 2008. gadā, bet tagad, vēloties dabūt Serbijas futbola pilsonību, lai spēlētu Serbijas izlasē, viņam tika atteikts.
Bet kā tad ar Diego Koštu kurš ir spēlējis Brazīlijas jauniešu izlasēs un Spānijas izlasē?

  +1 [+] [-]

, 2017-03-13 16:40, pirms 7 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Stāsts ir par to, ka pirms vairāk nekā 2 gadiem bomzis pats atteicās no Latvijas nepilsoņa un sev dabūja Krievijas pasi, lai varētu bez šķēršļiem spēlēt Krievijā. Tikai bomzis tur nebija nevienam vajadzīgs.
Ja neiztāsti visu līdz galam, tad gvelz puspatiesības. Viņam tēvs dzīvo Krievijā, kas arī bija viens no papildus motivatoriem pases kārtošanai. Otrkārt viņš arī necerēja, ka nākotnē varēs iekļūt Latvijas izlasē.
Ja maizes darbs ir fabrika Lielbritānijā, nevis futbols, tad apsaukāties viegli.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-13 19:04, pirms 7 gadiem
Es jau rakstīju iepriekš, ka arī man FKL sākuma sastāvs pret FK Riga bija liels pārsteigums, redzot kas un kā spēlēja pārbaudes mačos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-14 13:07, pirms 7 gadiem
naida parpilns agresivs jaunietis 120102935163046 rakstīja: Bet kā tad ar Diego Koštu kurš ir spēlējis Brazīlijas jauniešu izlasēs un Spānijas izlasē?
Runa ir par spēlēšanu pieaugušo izlasē. Jauniešu izlases neskaitās. Cik daudz turku, kas uzauguši Vācijā, spēlē Vācijas jauniešu izlasēs, bet beigās, saprotot, ka lielajā izlasē netiks, pieņem Turcijas futbola pilsonību... Koštam tas pats gadījums - uz Brazīlijas izlasi nesauca, dabūja Spānijas futbola pilsonību, jo Del Boske viņu lenca jau sen.

Tas pats Osipovs savulaik ir visa vecuma Latvijas jauniešu izlasēs spēlējis.