Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Žavoronkovs: "Uzbrucēju vidējais vecums ir 25 - vienam 35 gadi, otram 15"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Žavoronkovs: "Uzbrucēju vidējais vecums ir 25 - vienam 35 gadi, otram 15"
Sergejs Pogodins un Vladimirs Žavoronkovs
Foto: bfcdaugava.lv

Piedāvājam Andra Riherta un Vladimira Žavoronkova sacīto pēc Synottip Virslīgas 1.kārtas noslēdzošās spēles starp "Mettu"/LU un "Daugavpili" (2:1).

Vladimirs Žavoronkovs, "Daugavpils treneris: "Pirmkārt, apsveicu "Mettas" komandu ar uzvaru. Neteiktu, ka mēs tikām apspēlēti taktiski vai tehniski, vienkārši "Metta" izrādījās vairāk disciplinēta nekā mēs, un tas arī izšķīra spēles likteni."

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Apsveicu visus ar sezonas sākumu! Patīkami iesākt Virslīgas sezonu ar uzvaru - it sevišķi tādu, kurā mēs parādījām raksturu, jo bijām zaudētājos ar 0:1. Komanda un Gatis Kalniņš kopā nodrošināja šo pirmo uzvaru ar 2:1. Paldies spēlētājiem, paldies par pašdisciplīnu - Vladimiram varu piekrist, ka mums disciplīna bija labā līmenī. Labs sākums!"

Abus vārtus ielaidāt pēc cīņas otrajā stāvā. Vai Gatis Kalniņš bija viens no tiem "Mettas" trumpjiem, no kuriem pirms spēles baidījāties?
Žavoronkovs: "Visi Gati lieliski pazīst - viņš spēlē jau daudzus gadus un tam gatavojāmies. Kā jau sacīju - viss sākas ar disciplīnu. Kāds nedaudz iemieg, kāds cits skatās futbolu - no tā arī visas mūsu problēmas. Tam, no kā baidījāmies un kam gatavojāmies, izrādījāmies negatavi. Vispār dīvaini, ka šodien vārtus guva spēlētāji, kuriem ir vairāk nekā 35 gadi [Kalniņam ir 34, Riževskim 35 - aut.] - jaunajiem puišiem ir par ko padomāt. Ne tikai "Daugavpils" puišiem."

Par tiem pašiem diviem ielaistajiem vārtiem - abos gadījumos centrējums sekoja no jūsu aizsardzības kreisās malas, kur spēlēja pieredzējušais Sokolovs...
Žavoronkovs: "Jā, piekrītu, taču pēc piespēles vēl daudz kas notiek. Piespēle tie vēl nav vārti! Saprotiet, Sokolovs ir treneris, viņš paralēli spēlē un dara, ko var. Viņš ved komandu aiz sevis, cik vien spēj. Tas, ka centrējumi bija no viņa flanga... gadās. Tai pašā laikā bija daudz cilvēku, kas varēja izpalīdzēt un mainīt situāciju."

Kāda situācija ar šodien savainojumus guvušajiem - Pāvelu Riževski un Ingaru Sarmi Stugli?
Žavoronkovs: "Pāvels jau laukumā izgāja traumēts. Paldies ārstiem, ka uzlika viņu uz kājām, viņš pēdējā laikā netrenējās. Līdz pēdējam brīdim pabrīdinājām spēles inspektoru, ka var būt nepieciešama 0.minūtes maiņa - atkarībā no tā, kā Riževskis jutīsies iesildīšanās procesā. Viņš cietās, centās, izturēja, guva vārtus, ar ko arī rēķinājāmies. Viņam par to var tikai un vienīgi paspiest roku - cik varēja izdarīt, tik varēja."

Riherts: "Stuglis neveiksmīgi nokrita uz elkoņa un principā kādu laiku nejuta sev pirkstus. Šobrīd jau ir atgājis, ir labāk."

Turpinot sastāvu tēmu, kādi savainojumu termiņi ir tiem spēlētājiem, kas nebija pat pieteikumā? "Daugavpilij" Vērdiņš un Tarasovs, "Mettai"/LU Juhņevičs un Uldriķis.
Žavoronkovs: "Vērdiņam bija diezgan smaga sānu saišu trauma - izlaida gandrīz divus mēnešus. Tagad viņš ir ļoti tuvu, lai trenētos kopējā grupā. Tarasovs pagaidām noteiktu iemeslu dēļ vispār nepiedalās kopējā treniņprocesā, pat netrenējas pagaidām."

Riherts: "Juhņevičam ir operācija uztaisīta, jūs redzējāt, viņš ar ģipsi staigā. Viņam kādas nedēļas sešas jāizlaiž - stresa lūzums spēlē pret lietuviešiem, "Banga". Iznāca uz maiņu un principā pēc piecām minūtēm pats noplīsa. Uldriķim joprojām trauma no spēles ar "Daugavpili" [Ziemas kausā - aut.], kur viņš sastiepa saites neveiksmīgā vietā, viņam ir saasinājums. Viņam vēl divas trīs nedēļas būs jāiztiek bez futbola."

Lai nebūtu spekulāciju, Andris varētu apstiprināt, ka "Mettas"/LU pieteikumā esošie Milašēvičs, Māris Riherts un Puķītis galvenajā komandā nespēlēs.
Riherts: "Nē, nespēlēs. Viņi trenējas ar dublieriem un spēlēs dublieru čempionātā."

Vai ko līdzīgu var apstiprināt Vladimirs par vārtsargu Vlasovu?
Žavoronkovs: "Viņš ar mums šobrīd trenējas un, cik zinu, viņam atļauts spēlēt [LFF DK noņēmusi diskvalifikāciju - aut.]. Viņš šodien nebija spēles pieteikumā, jo nav atnācis transfērs no viņa iepriekšējās komandas. Tikai tāpēc viņš pagaidām nevar piedalīties mačos. Mēs ar viņu rēķināmies."

Kopš pirmās dienas tiek uzsvērts, ka "Daugavpils" nav Daugavpils "Daugava" un ka komanda ir tīra, bet tai pašā laikā parādās spēlētāji, kuriem nav laba slava - Volkovs un Vlasovs.
Žavoronkovs: "[Nopūšas] Tas viss nav aiz labas dzīves. Mums ir pusprofesionāla komanda - mums vairāki puiši gan strādā, gan spēlē. Lielāko akcentu, protams, liekam uz jaunatni, kas mācās. Negribu mest ēnu uz spēlētājiem, kurus nosaucāt, bet viens, ko viņiem nevar atņemt, labā nozīmē, ir pieredze. Viņi savulaik ir kļuvuši par čempioniem, viņi ir pieredzējuši un komandai ir vajadzīgi tādi, kas var kontrolēt, vadīt jaunos. Ar tādu pašu mērķi komandā ir Riževskis un Sokolovs, tā ka arī jūsu nosauktie spēlētāji paņemti, lai palīdzētu komandai. Mēs vienmēr ceram uz labāko."

Pirms sezonas ar gandarījumu sacīji, ka sastāva komplektācija ir tāda, kas, iespējams, ļaus būt rezultatīvākam Kalniņam - ka būs vajadzīgie centrētāji. Šodien abas rezultatīvās piespēles ar centrējumiem veica spēlētāji no jūsu iekšējiem resursiem - Šibass un Švalbe. Varbūt tomēr ir tā, ka jums iekšienē viss ir kārtībā - ir šie centrētāji un no malas neviens nav nepieciešams?
Riherts: "Konkurence taču veicina attīstību, vai ne [smaida]? Šodien arī tāds uzdevums bija - viņiem centra aizsargi ir ļoti maziņi. Nu ļoti maziņi priekš Gata Kalniņa. Līdz ar to skaidrs, ka bija uzdevums centrēt. Uz zemes viņi [domāti pretinieku aizsargi - aut.] noteikti ir veiklāki, bet soda laukumā, domāju, viņiem pret Gati nav variantu. Līdz ar to tāds akcents tika likts. Tas arī nostrādāja."

Ja būtu pieejams Roberts [Uldriķis, arī ražens augumā - aut..], tad ar diviem uzbrucējiem spēlētu?
Riherts: "Jā, tad spēlētu ar diviem. Bet vēl jau Robertam ir konkurence."

Runājot par konkurenci, cik sarežģīta bija vārtsarga izvēle šodienas mačam?
Riherts: "Nebija sarežģīta, Ošam neliels savainojums."

Kāda situācija ir ar ārzemniekiem - vai viņi ir ieradušies?
Riherts: "Divi šodien skrēja [smaida], vietējie ārzemnieki [domāti Grigarāvičs un Osipovs - aut.]. Tie pārējie [Āfrikas futbolisti - aut.] nē, ilgi tas tur viss notiek, pārāk ilgi."

Kā jūsu ārzemnieki sevi parādīja, ieskaitot "veco" ārzemnieku Sidu?
Žavorokovs: "Sids tikai nedēļu pirms čempionāta sākuma pie mums ieradās. Vēl bija uz nedēļu pirms pusotra mēneša. Atklāti sakot, viņš vēl ir tālu no savas labākās formas. Taču tā kā neesam par 100% nokomplektēti, viņš parādījās laukumā. Viņam vēl daudz jāstrādā, lai tiktu pie savas optimālās formas. Azerbaidžānas futbolisti ir jauni puiši. Skaidrs, ka mūsu uztverē, kā to nosaka nerakstītais likums, leģionāram jābūt galvastiesu pārākam par vietējo spēlētāju. Šobrīd nevaru apgalvot, ka tas tā ir, taču viņi rada konkurenci - tas arī nav slikti. Viņi sevi rāda labi treniņprocesā, taču arī viņi komandā parādījušies pavisam nesen. Lai kļūtu par komandas līderiem, viņiem vēl daudz jāstrādā. Viņiem svarīgākais ir gūt spēļu praksi - ar šādu mērķi viņi ir šeit. Mums gribētos, lai viņi ne tikai gūst spēļu praksi, bet lai viņi būtu komandas līderi. Jāstrādā gan puišiem, gan treneriem. Kuļikovs? Tas pats stāsts - puisis cenšas, taču viņš ir ļoti jauns, līdz šim viņam nav bijusi ievērojama spēļu prakse. Tas pats, kas ar Azerbaidžānas puišiem."

Salīdzinot ar Kasparu Kokinu [15 gadus vecs puisis, kurš šodien nāca uz maiņu - aut.], tie ārzemnieki ir diezgan pieredzējuši futbolisti.
Žavoronkovs: "Jā, piekrītu [smejas]. Mēs komandā jokojam - mums ir paradoksāla situācija, divu uzbrucēju vidējais vecums ir 25 gadi, vienam ir 35, turklāt traumēts, otram 15. Abi šodien tika pie spēlēšanas - ir tā, kā ir. Kokina debija? Ja tu iznāc uz maiņu, komandai ir jāatspēlējas, bet ir tikai 5-7 minūtes, tad ir ļoti grūti novērtēt. Galvenais, lai viņš šo debiju pareizi novērtē - ka viņš ir komandas sastāvdaļa un ka no viņa gaida. Pret viņu vismazāk pretenziju. Viņš labi izskatās treniņos, pat neņemot vērā vecumu. Ceram, ka viņam būs laba nākotne, ja būs pareiza attieksme pret futbolu. Šobrīd viņam šī attieksme ir diezgan laba - dažs labs no vecākajiem spēlētājiem var ņemt no viņa piemēru."

Ieminējies, ka "Daugavpilij" ir īsi centra aizsargi, bet jums pašiem Gudēns nav no garākajiem. Tai pašai "Ventspilij" ir divi diezgan raženi un spēcīgi uzbrucēji.
Riherts: "Gudēns ir trausliņš, bet garāks par mani [smaida]. Tie divi centra aizsargi [domāts "Daugavpils" - aut.] noteikti nav par mani garāki. Mums ir Ševeļovs. Kad būs pretī "Ventspils", tad domāsim. Skaidrs, ka Karlsons ir bīstams uzbrucējs, sevišķi otrajā stāvā - kad viņš izlec, arī garam aizsargam otrajā stāvā ir grūti. Nevajag ļaut dot piespēles soda laukumā!"

Vari nekomentēt, bet ne pārāk labā gaismā lielajos medijos izskanēja tas bēgļa gadījums. Netika prasīts kluba viedoklis...
Riherts: "[Pārtrauc] Tika paprasīts un ir publicēts - LETA, Tvnet, Apollo, TV3, visur ir. Komentēja Ģirts [Mihelsons], viņam varat paprasīt.. Es viņu [bēgli, kurš tika atzīts par ekonomisko bēgli - aut.] pirmo reizi ieraudzīju bildē, es viņu neesmu redzējis dzīvē. Varbūt tikai no tālienes."

  +1 [+] [-]

, 2016-03-13 19:34, pirms 8 gadiem
Čižovs, administrators Bujanovs nespēlēs?

     [+] [-]

, 2016-03-13 20:24, pirms 8 gadiem
BFC centra aizsargi, D. Klimaševičs un Bezuščonoks, nemaz tik neliela auguma nav, par Rihertu noteikti ir garāki.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-14 07:55, pirms 8 gadiem
Uz to arī jātiecas. Stratēģija ilgtspējīga. Redziet: kad vienam uzbrucējam būs 45 gadi un otram 5, efekts būs tas pats. Kad vienam būs 60, otram 10, trešajam 5, joprojām vidējais vecums būs 25.