Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kurbatovs: "Mums kā jaunam klubam Ventspilī bija svarīga zīle rokā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kurbatovs: "Mums kā jaunam klubam Ventspilī bija svarīga zīle rokā"
Kirils Kurbatovs
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Piedāvājam "Ventspils" un "Riga" galveno treneru Pola Ašvorta un Kirila Kurbatova teikto pēc Synottip Virslīgas 1.kārtas spēles, kas noslēdzās neizšķirti 1:1.

Kirils Kurbatovs, "Riga" galvenais treneris: "Sezonas pirmā spēle padevās interesanta - domāju, līdzjutējiem šodien garlaicīgi nebija. Momenti bija abām komandām. Mēs varējām uzvarēt, varējām zaudēt, un laikam jau rezultāts ir atbilstošs spēlei. Vai esam apmierināti? Laikam jau nav slikti ar jaunizveidotu komandu 1.kārtā nospēlēt viesos neizšķirti ar vicečempioni [patiesībā "Ventspils" pērn ieņēma 3.vietu - aut.]. Protams, ja izdotos noturēt vadību, būtu vēl labāk. Futbols ir futbols - neguvām vārtus [pie 1:0 - aut.] un uzreiz atbildes uzbrukumā ielaidām vārtus. Taču mēs vēl tikai augam un attīstāmies - domāju, mums viss vēl ir priekšā. Vēl pierādīsim, ka neesam tāpat vien savākušies, lai pavadītu kopā laiku, bet gan, ka būsim konkurētspējīga komanda."

Pols Ašvorts, "Ventspils" galvenais treneris: "Pirmā spēle čempionātā allaž ir nervoza. Vakar biju Liepājā, kur vēroju "Liepājas" un "Spartaka" maču - arī šī spēle bija nervoza. Jaunām komandām vienmēr ir liela vēlme, tāpēc čempionāta sākumā spēku samēri izlīdzinās. Domāju, ka mēs šodien bijām labāki, mums bija vairāk momentu, taču mums tie ir labāk jārealizē, ja vēlamies uzvarēt. Taču "Riga" 100% cīnīsies ar jebkuru komandu, ar šo pretinieku nevienam neklāsies viegli. Protams, abi treneri pirmajā spēlē nevēlas zaudēt, bet abi treneri nav arī apmierināti, ka nav uzvarējuši [smaida].

Šodienas aizsardzība ir modelis visai sezonai vai tikai šajā spēlē?
Ašvorts: "Antons Jemeļins pirms divām nedēļām guva savainojumu, un viņš nebija gatavs spēlēt, kad aizvadījām pēdējo pārbaudes maču ar "Babīti". Tāpēc tai pozīcijā [centra aizsarga - aut.] spēlēja Nika [serbs Nikola Boranijaševičs - aut.], un viņš nospēlēja labi. Un Antonam ir jācīnās, lai šo vietu sastāvā atkarotu. Šodien? Domāju, Nika nospēlēja ļoti labi. Uzskatu, ka arī turpinājumā viņš varēs spēlēt gan aizsardzības centrā, gan aizsardzības malā, viņš ir labs spēlētājs, viņš labi lasa spēli un ir ātrs."

Vai jums nešķiet, ka šodien no spēles krita ārā uzbrucējs Mujeci? Viņš zaudēja divcīņas, neredzēja partnerus un nerealizēja divus momentus. Varbūt ir vērts viņu pamainīt pret Svārupu vai Lī?
Ašvorts: "Ja nomainītu Mujeci, varbūt šo vārtu gūšanas iespēju beigās nemaz nebūtu. Protams, es neapgalvošu, ka viņš labi nospēlēja, jo tā nebija, piekrītu. Taču viss ir priekšā un uzskatu, ka viņam ir jāspēlē pa 90 minūtēm. Ticu, ka viņam vienmēr būs vārtu gūšanas momenti un risks ir, vai viņš tos izmantos. Ja izmantos, trenerim būs taisnība, ja neizmantos, tad nebūs taisnība. Tas ir futbols."

Piekrītat, ka labākais šodien bija Žigajevs vai Rugins?
Ašvorts: "[Nopūšas] Grūti teikt. Nika arī labi nospēlēja, turklāt ne savā pamatpozīcijā, es viņu pievienotu. Žigajevam arī bija divi 100% momenti pirmajā puslaikā, it sevišķi pirmā iespēja bija ļoti laba, un viņš vārtus neguva. Šodien neviens nenospēlēja 100% savu iespēju robežās, taču tā bija tikai pirmā spēle."

Sākumā spēlējāt labi, ļoti ātri bija flangi, daudz kustības. Ap 65.minūti tas padzisa. Kāpēc?
Kurbatovs: "Pirmkārt jau, gribējām noturēt rezultātu. Pārstājām izrādīt aktivitāti, jo izvirzījāmies vadībā. Taču sanāca tā, ka ielaidām vārtus. Pēc tam spēle jau atkal izlīdzinājās, taču baidījāmies zaudēt arī to vienu punktu, tāpēc centāmies neriskēt. Tomēr tā bija pirmā spēle, mums ir jauns klubs, spēlējām izbraukumā - mums zīle rokā bija vērtīgāka nekā mednis kokā. Protams, arī nogurums bija pie vainas - tāpēc jau arī mēģināju atdzīvināt spēli, izlaižot uz maiņu Ogavu, taču viņš neattaisnoja uz sevi liktās cerības. Viņš nepastiprināja spēli flangā. Veicām maiņu, bet nekas nemainījās. Ar Vorobjova iznākšanu gan aktivizējās uzbrukuma līnija - viņš iegāja spēlē labi, varu viņu paslavēt."

  -1 [+] [-]

, 2016-03-13 00:26, pirms 8 gadiem
Fizruks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-13 01:01, pirms 8 gadiem
HMB-4eva rakstīja: Kaa Eksperti saka - labaak ziile rokaa nekaa pim.pis kokaa!!!!
un kuri eksperti to saka?

pieņemu ka Tu neskaities, jo esi pašpasludināts "eksperts"