Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Bez kompromisiem - "Mettas"/LU duelis ar "Daugavpili"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Bez kompromisiem - "Mettas"/LU duelis ar "Daugavpili"
Gatis Kalniņš
Foto: Nora Krevneva

Šodien plkst.14:00 Synottip Virslīgas 1.kārtas noslēdzošajā spēlē Hanzas vidusskolas laukumā Rīgā "Metta"/Latvijas Universitāte uzņems "Daugavpili".

Pēc "Gulbenes" izslēgšanas pērn tieši "Metta"/LU un "Daugavpils" cīnījās par nepalikšanu pēdējā vietā no atlikušajām komandām. Pārāki izrādījās daugavpilieši, izvairoties no pārspēlēm. Lai gan šogad no 1.līgas pievienojušās uzreiz divas komandas ("Gulbenes" un nepielaistā "Skonto" vietā), žurnālisti tieši "Mettai"/LU un "Daugavpilij" paredz cīņu par neizkrišanu no Virslīgas. Tas saistīts ar faktu, ka jaunpienācējas pilnībā mainījušas seju un sapulcinājušas diezgan iespaidīgus sastāvus, kamēr "Metta"/LU un "Daugavpils" sastāva ziņā vairāk vai mazāk palikušas esošajā līmenī.

Tādējādi noprotams, ka šodienas spēle starp "Mettu"/LU un "Daugavpili" būs ar augstu likmi. Turnīru sekmīgi sākt vispār ir svarīgi, bet, ja vēl tas ir starp, iespējams, sezonas beigu tabulas kaimiņiem, tad divtik. Turklāt aprīlī šīs komandas savā starpā tiksies arī Latvijas kausa 1/4 finālā - tā būs fantastiska iespēja iekļūt šī turnīra pusfinālā un, kas zina, pacīnīties par ceļazīmi Eirokausos. Virslīgas ietvaros ir visas iespējas gūt psiholoģisku pārsvaru.

Ja runājam par sastāviem, "Mettai"/LU noteikti ir vairāk futbolistu ar pietiekami lielu Virslīgas pieredzi, taču šodien iztrūks divu svarīgu spēlētāju - ilgtermiņa savainojumi ir centra pussargam Ņikitam Juhņevičam un uzbrūkošajam pussargam Robertam Uldriķim. Tāpat, visticamāk, uz pirmo spēli vēl nav paguvuši ierasties "Mettas"/LU trīs afrikāņu leģionāri. Intriģējoši ir, kuram vārtsargam izvēlēsies uzticēties Andris Riherts - jaunpienācējam Dmitrijam Grigorjevam vai Dāvim Ošam. Teorētiski pat bez Uldriķa diezgan jaudīgam (vismaz salīdzinoši ar 2015.gadu) būtu jābūt "Mettas" uzbrukumam - Gatim Kalniņam palīdzēs enerģiskais Ēriks Punculs, ir jauni flangu spēlētāji Artjoms Osipovs (vairākkārtējs Latvijas vicečempions "Skonto" rindās) un Mindaugs Grigarāvičs.

Sergeja Pogodina trenētās "Daugavpils" spēle, visticamāk, balstīsies uz četriem stūrakmeņiem - pērnā gada pieredzējušie spēlētāji (Jurijs Sokolovs, Pāvels Riževskis, Jevgeņijs Nerugals), pērnā gada jaunie spēlētāji (Marks Deružinskis, Vitālijs Dubrovskis, Dmitrijs Klimaševičs un citi), leģionāri (grūti minēt, cik gatavi viņi ir šobrīd) un... no "Ventspils" īrētie (Anastasijs Mordatenko, Deniss Bezuščonoks). Vēl vienā atsevišķā kategorijā minams portugālis Migels Sids, kurš pagājušajā gadā "Daugavpils" rindās aizvadīja 10 spēles, tad komandu pameta, bet tagad ir atkal atpakaļ.

"Mettai"/LU un "Daugavpilij" ir iespēja pēc 1.kārtas iegult tabulas trijniekā - pagaidām trīs punkti ir "Spartakam" un "Jelgavai". Tā ka par izredzēm spriest ļoti grūti, par ko liecina arī "Twitter" aptaujas rezultāti. Kā būs patiesībā? Tiešraide no Hanzas vidusskolas laukuma būs vērojama arī Sportacentrs.com.

SynotTip Virslīga 2016, 1. kārta

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
11.03.18:00Liepāja – SpartaksDaugavas stadiona rezerves laukums1:2
12.03.14:00Ventspils – RigaVentspils 2.pamatskolas laukums1:1
12.03.16:00Jelgava – RFSOlaines stadions4:0
13.03.14:00Metta/LU – DaugavpilsHanzas vidusskolas laukums

  -1 [+] [-]

, 2016-03-13 01:39, pirms 8 gadiem
Pastarīšu derbijs. Kā jau autors teica, tad Mettai iztrūkst dažu labu spēlētāju. Domāju noriskēt uz Daugavpili, kā nekā labs kofs 2.40

  +4 [+] [-]

, 2016-03-13 02:00, pirms 8 gadiem
Metta uzvarēs 2:1 Par skaistu futbolu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-03-13 06:38, pirms 8 gadiem
RahX rakstīja: Pastarīšu derbijs. Kā jau autors teica, tad Mettai iztrūkst dažu labu spēlētāju. Domāju noriskēt uz Daugavpili, kā nekā labs kofs 2.40
Kā tas ir-iztrūkst spēletāji,šie tik astoņi būs uz laukuma?tad kāda starpība,kas tur spēles Jānis,Pēteris vai Ilze,pēc scenārija Daugavpilij jānokārto win

  +3 [+] [-]

, 2016-03-13 09:31, pirms 8 gadiem
Laba iespēja, pēc pirmās kārtas, kādai no komandām tikt pirmajā trijniekā.Kas zin, vai šosezon vēl tik augstu uzlēks?

  +1 [+] [-]

, 2016-03-13 11:22, pirms 8 gadiem
Protams, ka par Mettu!!!

     [+] [-]

, 2016-03-13 11:27, pirms 8 gadiem
Abās komandās spēlē šā gada pieredzējušāki (aizvadīto skaitu ziņā Virslīgā) spēlētāji - Sokolovs un Kalniņš.

     [+] [-]

, 2016-03-13 11:32, pirms 8 gadiem
Kāds žurnālists pēc spēles varētu Rihertam paprasīt par to leģionāru, kuru aizsūtīja mājās!

  -1 [+] [-]

, 2016-03-13 12:32, pirms 8 gadiem
domāju,ka būs 0:0

     [+] [-]

, 2016-03-13 12:50, pirms 8 gadiem
Virslīgas pirmā kārta nav likusi vilties.
Piepildījies tas, ko teicu. Praktiski visu, izņemot negatīvi pārsteigušo RFS, klubu sakarā. Spartaks un Riga jau, tik tiešām, jau pašā sākumā, savus radziņus spējuši parādīt.

RFS... nu, lai vēl saspēlējas. Labi spēlētāji, kuri viens otru neredz laukumā... tas nav komandas sports. Vēlāk varēsim šos kritizēt.

Metta - Daugavpils. Nu, kā klubam ar potenciāli, skaidrāku nākotnes perspektīvu, Mettai vajadzētu uzvarēt. Bet, nebrīnos, ja būs tieši otrādi.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-13 13:52, pirms 8 gadiem
Man šķiet, ja Metta grib palikt vēl uz gadu virslīgā, tad šodien ir jāņem 3 p-ti. Savādāk ar laiku BFC atrausies un būs ļoti, ļoti grūti, iespējams pat bezcerīgi. Rihert, parādi uz ko esi spējīgs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja