Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Dohā cīņa ar vienmēr uzveikto Vekiču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Dohā cīņa ar vienmēr uzveikto Vekiču
Anastasija Sevastova
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

WTA ranga 15. vietā esošā Anastasija Sevastova šodien plkst. 14:30 sāks Dohā notiekošo "Premier 5" sērijas turnīru, tiekoties ar abos iepriekšējos mačos uzvarēto Horvātijas tenisisti Donnu Vekiču (WTA 50.).

Sevastova līdz šim Dohā abas uzvaras guvusi kvalifikācijā 2016. gadā, bet pamatturnīros viņai ir divi zaudējumi 1. kārtas mačos – gan 2016. gadā pēc veiksmīgās kvalifikācijas, gan arī pagājušajā sezonā.

Anastasijas šodienas pretiniecei Vekičai šajā turnīrā līdzīgi sasniegumi. Arī viņa 2016. gadā izspēlēja kvalifikāciju un pēc tam arī guva vienu uzvaru pamatturnīrā, kas arvien ir viņas vienīgā uzvara Dohas pamatturnīros.

Vekičai tā bija t.s. garantētā uzvara mačā, kurā zaudēt nebija iespējams,– pret "wild card" saņēmušo Omānas pārstāvi Fatmu Al Nabhani (6:0, 6:0), kura, neskatoties uz acīmredzamu meistarības trūkumu, turpina saņemt "wild card" Dohas un Dubaijas turnīros. Šogad no 1. kārtas dalībniecēm paveicās Magdalēnai Ribarikovai.

Donna 2018. gadu sākusi pieticīgi, uzvarot trijos no septiņiem mačiem. Divas uzvaras gūtas Hobārtā, kur viņa tika līdz "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, bet vēl viena pievienota "Australian Open". Vekičas lielākā uzvara šogad ir 46. raketes Tatjanas Marijas apspēlēšana Hobārtā.

Gada vienīgais mačs pret Top 20 spēlētāju viņai beidzās ar 4:6, 1:6 zaudējumu tobrīd 16. vietā bijušajai Andželikei Kerberei "Australian Open" turnīra 2. kārtā. Šī tikšanās bija īpaša ar to, ka Vekiču tagad trenē Torbens Belcs, kura vadībā Kerbere ieguva savus abus "Grand Slam" titulus un arī kļuva par pasaules pirmo numuru.

Spēles ziņā abas tenisistes gan ir ļoti atšķirīgas. Kamēr Kerbere ir izteikta aizsardzības spēlētāja, Vekiča zināma kā uzbrukumu spēlējoša tenisiste. Tiesa, lieli augstumi pabaidām nav sasniegti. Divi WTA tituli 21 gada vecumā ir cerīga statistika, bet reitinga rekords ar 45. vietu nav iepriecinoša bilde. Lielākie talanti parasti šajā vecumā jau ir tikuši krietni augstāk.

Sevastova Vekiču spējusi pieveikt abos mačos, no kuriem pirmajā uzvarēt palīdzēja liela veiksme jeb pretinieces izslēgšanās, esot milzīgā vadībā. 2016. gadā Gaosjunā ar 7:5, 2:6, 7:5 uzvarētajā mačā Sevastova pēdējā setā bija iedzinējos ar 0:4, bet līdz tam brīdim spēcīgi dominējusī Vekiča nespēja novest līdz galam iesākto. Otrā cīņa notika pagājušajā sezonā "US Open", kur Sevastova ļoti viegla uzvara ar 6:2, 6:3.

Būdama brīva no 1. kārtas, Aļona Ostapenko savu pirmo maču vienspēļu turnīrā spēlēs rīt, kad tiksies ar rumānieti Mihaelu Buzarnesku. Tikmēr šodien Ostapenko dubultspēle kopā ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski. "French Open" čempionēm plkst. 18:00 mačs pret ASV un Čehijas duetu Nikola Melikāra/Kveta Peške.

Dabrovski ir divkārtēja "Grand Slam" čempione jauktajās dubultspēlēs. Viņa pagājušajā gadā ar Indijas tenisistu Rohanu Bopannu uzvarēja "French Open", bet šogad ar Horvātijas pārstāvi Mati Paviču triumfēja "Australian Open". Ostapenko kopā ar Dabrovski spēlēs ceturto reizi. Arī pirmās trīs bija "Premier 5" turnīros, kad 2017. gadā divos turnīros – Dubaijā un Toronto – izdevās tikt līdz ceturtdaļfinālam, bet Sinsinati zaudējums 2. kārtā.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 10:56, pirms 6 gadiem
Šodien Sevastova uzvar, tad priekšā Osaka arī nav nekas briesmīgs, uzvaras gadījumā drošvien Halepa, ja tā nenozaudē Makarovai.