Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Samazinās norovīrusa izplatība olimpisko spēļu mājvietā

Andrejs Siliņš

Samazinās norovīrusa izplatība olimpisko spēļu mājvietā
Foto: SIPA / Scanpix

LETA--DPA. Ar norovīrusu inficēto personu skaits ziemas olimpisko spēļu objektu tuvumā palielinājies par pieciem cilvēkiem un saslimšanas gadījumu skaits palielinājies līdz 199, paziņojuši Olimpiādes rīkotāji.

Tas ir mazākais jaunu saslimšanu skaits pēdējās dienās. Pirmdien reģistrēja 17 gadījumus, bet svētdien 19. Pirmās saslimšanas bija reģistrētas 1.februārī.

Phjončhanas olimpisko un paraolimpisko spēļu organizācijas komitejas jeb POCOG norādījusi, ka reģistrēti tikai pieci jauni saslimšanas gadījumi, viens no tiem ar jaunatnes centra apsardzes dienesta darbinieku. Vēl pa divām saslimšanām konstatētas Phjončhanā un Kanninā.

POCOG informēja, ka 154 no 199 saslimušajiem jau atbrīvoti no karantīnas režīma.

Tiesa, atlētiem vīruss, kas izraisa vemšanu un caureju, pagaidām gājis secen, skarot tikai olimpiskajās spēlēs strādājošo personālu.

POCOG ziņo, ka norit intensīvs darbs, lai samazinātu vīrusa izplatību. Nepārtraukti tiek pārbaudīta ūdens kvalitāte, kā arī veselības inspekcijas apmeklē sacensību vietas, restorānus, viesnīcas un olimpisko spēļu darbinieku uzturēšanās vietas.

LETA jau ziņoja, ka ka vīruss sākotnēji uzliesmojis apsardzes dienesta darbinieku vidū, bet vēlāk Dienvidkorejas slimību kontroles un profilakses centrs atzina, ka saslimuši arī trīs cilvēki, kuri mediju ciematā darbojās ēdināšanas jomā.

Pērn pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas norisinājās Londonā, ar norovīrusu saslima vismaz 40 cilvēki, no kuriem bija arī vairāki titulēti sportisti.

Norovīruss tautā tiek saukts par "ziemas vemšanas slimību". Simptomi ir līdzīgi kā rota vīrusam, turklāt neizbēgamas ir galvassāpes un drudzis. Slimība ir ļoti lipīga, jo izplatās pa gaisu pilienu veidā arī lielos attālumos. Inkubācijas periods ilgst no četrām līdz 77 stundām. Tāpat infektologi iesaka pievērst uzmanību faktam, ka tas, kurš slimību jau izslimojis, apkārtējos var aplipināt pat trīs dienas pēc tam, kad jau atveseļojies.

Izmantotie resursi:
LETA